Shimano Catana BX TE snecizősor
Katonás legények
Mikor megkaptam az e havi kombót, nagyon megörültem, hiszen köztudott, hogy a rövid spiccbotozás a kedvenceim közé tartozik. Viszont mikor kezembe kaptam a felszerelést, és megláttam, hogy mennyi mindenről kell írnom, akkor kicsit megijedtem. Majd úgy döntöttem, hogy szépen sorba veszem, hogy milyen eszközöket is kaptam.
Shimano Technium XTA Competition 1300 és Beast Master merítőszák fej
A hálás mindenes
Már több mint egy éve, hogy nagy hévvel vetettük bele magunkat mindenféle Shimano felszerelés tesztelésébe és bemutatásába. Ennyi idő kellett, hogy kezembe kaparinthassam végre az első rakósbotot, amelynek próbájába igen csak kíváncsian vágtam bele. A Shimano Technium XTA Competition 1300 árát és tulajdonságait tekintve első hallásra az alsóbb kategóriába soroltam, majd jöttek szép sorban a meglepetések.
Shimano Hyperloop AX Match 390FA és Seido 2500FA
Kombóval az éles edzésen
Szerkesztőségünkben, mint minden jól szervezett helyen, mindíg igyekszünk előre felosztani, összehangolni a havi feladatokat. Milyen fő vonalon mozogjunk. Ne keresztezzük, inkább támogassuk meg egymás témáit. Mindeközben valahogy úgy alakult, hogy hónapok óta nem került rám a sor kombó kipróbálásában. Egyszerűen nem volt olyan felszerelés, amit, hitelt érdemlően tudtam volna tesztelni. Így örömmel vettem a feladatot, kicsit kizökkenni, kezembe venni valami mást, kipróbálni valami újat.
Shimano Hyperloop AX DL 13’ és Alivio XSA10000
Alkonyattól pirkadatig
Kánikulában még az orvosok is tiltják a tűző napon tartózkodást. Ne is tegyük, menjünk inkább egy hűvös esti vagy akár éjszakai horgászatra. Bár sötétben vannak nehézségek, de mindenképp megéri. Ha időben megyünk, akkor lehet akár egy jó szalonnasütéssel, friss puha kenyérrel és lilahagymával indítani, majd tele bendővel várni a kapást. Ettünk, majd teszteltünk…
Shimano Cross The Line Speed Master 2,90 és Biomaster 4000
Mesterek kombója
Igazán jelentős ideje vannak már a kezemben a Shimano Cross The Line szériájába tartozó Speed Master pergető botjai, és a Shimano Biomaster 4000 pergető orsó is. Így együtt az egyik legszerencsésebb pergető összeállításom ez a kombó, mert az elszaladó hónapokban jó néhány nagyobb harcsát sikerült fognom a segítségével.
Shimano X-PTA 270 Heavy 20-50 g és Alivio 3000 SFB
Jól bírták a strapát
A közelmúltban kézbekapott és elsősorban pergető horgászatokra bevetett felszerelést többféle szempontból is tudnám horgásztársaim figyelmébe ajánlani. A Shimano Alivio 3000 SFB orsó tetszetős, kézbe fekvő kis műszer. Hozzá illő, 0,25-ös, monofil zsinórt készítettem elő, így tűntek harmonikusnak az erőviszonyok. 
Shimano Tribal A Specimen 12’ és Super Baitrunner 8000 XTEA
Egy exkluzív páros
Ami az autógyártásban a Porsche az a SHIMANO termékei között a TRIBAL.  Amíg valaki nem fogta kézben ennek a családnak a botjait, az nem tudja miről beszélek. Tökéletes kivitelezés, a legjobb anyagok, egyedi fejlesztések, és még sorolhatnám napestig. A mostani (teszt)horgászatom alkalmával egy exkluzív kombót próbáltam ki, és most leírom a tapasztalatokat…
Shimano Beast Master SBMAX300H és Stradic 5000FB
A tiszteletet parancsolók
Számomra a Shimano orsót valamikor a Stradic jelentette. Valószínű nagyon sok horgász van így ezzel, hisz talán a legnépszerűbb, legismertebb Shimano termékek egyikét jelenti ez az orsó. Ezért is derültem fel, mikor feladatul kaptam ismertetését, a Shimano Beast Master SBMAX300H pergető bottal együtt.
Shimano Beast Master Sea Boat Quiver és Super GT 5000FA
Csónakos cájg
Különleges helyzetekhez különleges, mondhatnám, egyedi felszerelés kell. Akinek már van, csónakos horgászatról emléke az tudja miben más az, mint a vízparti. Most egy speciális feederbotot teszteltem. Egy olyan botot és orsót, amit csónakos horgászathoz terveztek, méghozzá a nagy halak ellen.
Shimano Speed Master Aspius Medium Heavy és Ultegra 4000
A fárasztások mesterei
Amikor kézbevettem ezt az érdekes pergető botot, már akkor meghökkentett egy kissé az erejével. Rendhagyó, újdonságokat figyelhettem meg, de nem ijedtem meg a ritkán látható megoldásoktól, mert a bot minden részletében profizmust sugallt.
Alivio BX Specimen 12' 3 Lbs - Alivio 6000FA
Mint egy spártai
E havi tesztalanyomat meglátva felrémlettek rég eltemetett történelmi tanulmányaim az ókori görögökről. Egészen pontosan Spártáról. A Shimano Alivio BX Specimen botja és a hozzá tartozó Alivio 6000FA orsó egészen biztosan egy spártai katona reinkarnációja. Puritán, erős, sallangmentes és minden kemény bevetésen megállja a helyét.
Shimano Alivio 300 MH és Alivio 3000 SFB
Kék összeillő pár
A Shimano Alivio pergető botok már régebben is voltak a kezemben, ismerősként üdvözöltem a kétrészes, 300 MH, 15-40 gramm dobósúlyú pálcát is. Újdonságként használhattam viszont, a Shimano Alivio 3000 SFB orsót, vele lett komplett az Alivio pergető ajánlata.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »
A csuka szinte egész évben táplálkozik, kivétel ez alól az ívás illetve a fogváltás időszaka, mely a nyári hónapokban esedékes. Ez a fiziológiai folyamat egy hónapig tart és teljes böjtre kényszeríti ezt az egyébként falánk ragadozót. Ennek ellenére a csuka hazánk egyik leggyorsabban fejlődő hala, ideális esetben akár 200 nap alatt is elérheti a 45-50 cm-es hosszt.