Shimano Beast Master SBMAX300H és Stradic 5000FB
A tiszteletet parancsolók
Számomra a Shimano orsót valamikor a Stradic jelentette. Valószínű nagyon sok horgász van így ezzel, hisz talán a legnépszerűbb, legismertebb Shimano termékek egyikét jelenti ez az orsó. Ezért is derültem fel, mikor feladatul kaptam ismertetését, a Shimano Beast Master SBMAX300H pergető bottal együtt.
Shimano Beast Master Sea Boat Quiver és Super GT 5000FA
Csónakos cájg
Különleges helyzetekhez különleges, mondhatnám, egyedi felszerelés kell. Akinek már van, csónakos horgászatról emléke az tudja miben más az, mint a vízparti. Most egy speciális feederbotot teszteltem. Egy olyan botot és orsót, amit csónakos horgászathoz terveztek, méghozzá a nagy halak ellen.
Shimano Speed Master Aspius Medium Heavy és Ultegra 4000
A fárasztások mesterei
Amikor kézbevettem ezt az érdekes pergető botot, már akkor meghökkentett egy kissé az erejével. Rendhagyó, újdonságokat figyelhettem meg, de nem ijedtem meg a ritkán látható megoldásoktól, mert a bot minden részletében profizmust sugallt.
Alivio BX Specimen 12' 3 Lbs - Alivio 6000FA
Mint egy spártai
E havi tesztalanyomat meglátva felrémlettek rég eltemetett történelmi tanulmányaim az ókori görögökről. Egészen pontosan Spártáról. A Shimano Alivio BX Specimen botja és a hozzá tartozó Alivio 6000FA orsó egészen biztosan egy spártai katona reinkarnációja. Puritán, erős, sallangmentes és minden kemény bevetésen megállja a helyét.
Shimano Alivio 300 MH és Alivio 3000 SFB
Kék összeillő pár
A Shimano Alivio pergető botok már régebben is voltak a kezemben, ismerősként üdvözöltem a kétrészes, 300 MH, 15-40 gramm dobósúlyú pálcát is. Újdonságként használhattam viszont, a Shimano Alivio 3000 SFB orsót, vele lett komplett az Alivio pergető ajánlata.
Shimano Speedmaster Medium Feeder és Super GT-RB 4000
Ott, ahol a villamos megáll
Az igazi horgász mindenhol képes ábrándozni a hobbijáról. Elrévedő tekintetünket látva, életünk párja tudja, hogy nem máson jár az eszünk, hanem a horgászaton. Ez az egy szerencsénk. Ábrándoztam már halakról én is unalmas megbeszéléseken, operában, villamos megállóban, szóval mindenhol. Viszont múlt héten nem csak ábrándoztam, hanem horgásztam is villamos megállóban. Mégpedig a Speedmaster Medium Feeder és a hozzá tartozó Super 4000GT-RB orsóval.
Shimano Hyperloop AX Feeder és Nexave 3000SRB
A jég peremén
Pár millimétert mozdult a spicc, mindössze ennyi volt a kapás. Nyáron, a melegben talán nem is reagálnánk egy ilyen rezdülésre. Most azonban kell. Amíg nyáron szinte rohanás közben veszi magához a táplálékot a ponty, addig most csak kóstolgatja, beveszi a szájába, ízlelgeti. Finom kapásokhoz érzékeny feeder-spicc kell!
Shimano Hyperloop AX Multi Feeder Match és Stradic SGTM-RB 3000
Kettő az egyben
„Hogy mik vannak?!” - Ez nem csak az én első reakcióm volt, hanem több cimborámé, akiknek eldicsekedtem, hogy a Shimano Hyperloop Multi Feeder Match és Stradic SGTM-RB párost  lesz alkalmam legközelebb kipróbálni. Ennél kacifántosabbakat is hallottam, de ezt nem tűri a billentyűzet. Mint a samponoknál: kettő az egyben! Bevallom, kételkedve fogadtam, hogyan lehet egy bot kétféle módszerre egyaránt alkalmas. Kompromisszumokkal, de bizony működik!
Shimano Hyperloop AX Spinning 300 H és Nexave 3000 SFB
Szerencsés kombó
Amikor kézbevettem a tesztelésre váró kétrészes pergető botot, a Shimano Hyperloop AX Spinninget, éreztem, kellemes lesz vele a teszthorgászat. A 300 H jelzésű bot, a 20-50 gramm dobósúly tartománnyal, egy középerős, könnyed, gyors, gerinces pálcának tűnt az első benyomásra. A hozzá ajánlott Shimano Nexave 3000 SFB orsót már használtam más bottal is, erre a pálcára elsősorban a súlytalanságával illett.
Shimano Catana BX TR6GT és Exage 2500 RA
Horgász a pácban?
Itt a shampipi, a shampipi, gombát tessék - valahogy így kezdte Luis de Funés a Horgász a pácban című filmben. Aztán felhajtotta a kosár tetejét és onnan árulta a gyönyörű pisztrángot a jónépnek. Amikor megkaptam a kombót, amit tesztelnem kellett, tudtam, hogy pácban leszek. Majd kipróbálom a dobbantásos technikát, az talán segít.
Shimano Nexave BX 300 XH 3 és Nexave 3000 SFB
Kék halak kék kombóval
Ritkán, de előfordul, hogy egy horgászbotról az első ránézés azt sugallja, többféle módszerre is használhatjuk. Ekkor feltehetjük a kérdést, melyik is az igazi? Ez persze kellemes gonddá válik, ha azért nehéz a döntés, mert a bot valóban, több módszerhez is alkalmas.
Shimano ForceMaster 300XH és Exage 4000 FA
Csukák közt az első!
Bevallom bizalmasan, nem vagyok nagy pergető mester. Persze elkezdeni valamit sosem késő. Pár próbálkozást, és pár apró tüskéshátút kivéve nem volt igazi rablóhalas élményem. Legjobb döntés ilyenkor, ha tapasztalt horgász mellé szegődünk, tőlük a legkönnyebb tanulni. Most, a tanulás mellett kipróbáltam egy pergető összeállítás is.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »
A halak nem csak a kopoltyúkon keresztül beáramló vízből jutnak oxigénhez. A testüket fedő bőrön keresztül is jelentős mennyiségű oxigént választanak ki a vízből.