Shimano Hyperloop AX DL 13’ és Alivio XSA10000
Alkonyattól pirkadatig
Kánikulában még az orvosok is tiltják a tűző napon tartózkodást. Ne is tegyük, menjünk inkább egy hűvös esti vagy akár éjszakai horgászatra. Bár sötétben vannak nehézségek, de mindenképp megéri. Ha időben megyünk, akkor lehet akár egy jó szalonnasütéssel, friss puha kenyérrel és lilahagymával indítani, majd tele bendővel várni a kapást. Ettünk, majd teszteltünk…
Shimano Cross The Line Speed Master 2,90 és Biomaster 4000
Mesterek kombója
Igazán jelentős ideje vannak már a kezemben a Shimano Cross The Line szériájába tartozó Speed Master pergető botjai, és a Shimano Biomaster 4000 pergető orsó is. Így együtt az egyik legszerencsésebb pergető összeállításom ez a kombó, mert az elszaladó hónapokban jó néhány nagyobb harcsát sikerült fognom a segítségével.
Shimano X-PTA 270 Heavy 20-50 g és Alivio 3000 SFB
Jól bírták a strapát
A közelmúltban kézbekapott és elsősorban pergető horgászatokra bevetett felszerelést többféle szempontból is tudnám horgásztársaim figyelmébe ajánlani. A Shimano Alivio 3000 SFB orsó tetszetős, kézbe fekvő kis műszer. Hozzá illő, 0,25-ös, monofil zsinórt készítettem elő, így tűntek harmonikusnak az erőviszonyok. 
Shimano Tribal A Specimen 12’ és Super Baitrunner 8000 XTEA
Egy exkluzív páros
Ami az autógyártásban a Porsche az a SHIMANO termékei között a TRIBAL.  Amíg valaki nem fogta kézben ennek a családnak a botjait, az nem tudja miről beszélek. Tökéletes kivitelezés, a legjobb anyagok, egyedi fejlesztések, és még sorolhatnám napestig. A mostani (teszt)horgászatom alkalmával egy exkluzív kombót próbáltam ki, és most leírom a tapasztalatokat…
Shimano Beast Master SBMAX300H és Stradic 5000FB
A tiszteletet parancsolók
Számomra a Shimano orsót valamikor a Stradic jelentette. Valószínű nagyon sok horgász van így ezzel, hisz talán a legnépszerűbb, legismertebb Shimano termékek egyikét jelenti ez az orsó. Ezért is derültem fel, mikor feladatul kaptam ismertetését, a Shimano Beast Master SBMAX300H pergető bottal együtt.
Shimano Beast Master Sea Boat Quiver és Super GT 5000FA
Csónakos cájg
Különleges helyzetekhez különleges, mondhatnám, egyedi felszerelés kell. Akinek már van, csónakos horgászatról emléke az tudja miben más az, mint a vízparti. Most egy speciális feederbotot teszteltem. Egy olyan botot és orsót, amit csónakos horgászathoz terveztek, méghozzá a nagy halak ellen.
Shimano Speed Master Aspius Medium Heavy és Ultegra 4000
A fárasztások mesterei
Amikor kézbevettem ezt az érdekes pergető botot, már akkor meghökkentett egy kissé az erejével. Rendhagyó, újdonságokat figyelhettem meg, de nem ijedtem meg a ritkán látható megoldásoktól, mert a bot minden részletében profizmust sugallt.
Alivio BX Specimen 12' 3 Lbs - Alivio 6000FA
Mint egy spártai
E havi tesztalanyomat meglátva felrémlettek rég eltemetett történelmi tanulmányaim az ókori görögökről. Egészen pontosan Spártáról. A Shimano Alivio BX Specimen botja és a hozzá tartozó Alivio 6000FA orsó egészen biztosan egy spártai katona reinkarnációja. Puritán, erős, sallangmentes és minden kemény bevetésen megállja a helyét.
Shimano Alivio 300 MH és Alivio 3000 SFB
Kék összeillő pár
A Shimano Alivio pergető botok már régebben is voltak a kezemben, ismerősként üdvözöltem a kétrészes, 300 MH, 15-40 gramm dobósúlyú pálcát is. Újdonságként használhattam viszont, a Shimano Alivio 3000 SFB orsót, vele lett komplett az Alivio pergető ajánlata.
Shimano Speedmaster Medium Feeder és Super GT-RB 4000
Ott, ahol a villamos megáll
Az igazi horgász mindenhol képes ábrándozni a hobbijáról. Elrévedő tekintetünket látva, életünk párja tudja, hogy nem máson jár az eszünk, hanem a horgászaton. Ez az egy szerencsénk. Ábrándoztam már halakról én is unalmas megbeszéléseken, operában, villamos megállóban, szóval mindenhol. Viszont múlt héten nem csak ábrándoztam, hanem horgásztam is villamos megállóban. Mégpedig a Speedmaster Medium Feeder és a hozzá tartozó Super 4000GT-RB orsóval.
Shimano Hyperloop AX Feeder és Nexave 3000SRB
A jég peremén
Pár millimétert mozdult a spicc, mindössze ennyi volt a kapás. Nyáron, a melegben talán nem is reagálnánk egy ilyen rezdülésre. Most azonban kell. Amíg nyáron szinte rohanás közben veszi magához a táplálékot a ponty, addig most csak kóstolgatja, beveszi a szájába, ízlelgeti. Finom kapásokhoz érzékeny feeder-spicc kell!
Shimano Hyperloop AX Multi Feeder Match és Stradic SGTM-RB 3000
Kettő az egyben
„Hogy mik vannak?!” - Ez nem csak az én első reakcióm volt, hanem több cimborámé, akiknek eldicsekedtem, hogy a Shimano Hyperloop Multi Feeder Match és Stradic SGTM-RB párost  lesz alkalmam legközelebb kipróbálni. Ennél kacifántosabbakat is hallottam, de ezt nem tűri a billentyűzet. Mint a samponoknál: kettő az egyben! Bevallom, kételkedve fogadtam, hogyan lehet egy bot kétféle módszerre egyaránt alkalmas. Kompromisszumokkal, de bizony működik!
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »
A csukaivadék, amikor eléri a 20 mm-es hosszt az addig kerekesférgekből és planktonszervezetekből álló étrendje jelentősen megváltozik. Átvált ragadozó életmódra. Amennyiben nem elég sikeres az erre az időszakra eső pontyfélék ívása, a csukák közti kannibalizmus jelentős méreteket ölthet.