Shimano Hyperloop AX 390 FA és Super GTM-RB 3000
A hiperszuper
A matchbotos horgászat egy nagyon szép dolog, még akkor is, ha tél van, és alig kúszik a higanyszál nulla fok fölé. Tegnap teszt közben éppen arra gondoltam, milyen jó is lesz majd a meleg szobában, egy forró tea mellett megírni, hogy mit is tud a Shimano Hyperloop AX 390 FA és a Super GTM-RB 3000 páros ilyen cudar időben. Sokan elkezdtük már fejben a következő szezonra tervezgetést, milyen újabb felszerelést kellene venni, esetleg újabb módszerbe kezdeni. Ez a match kombó egy igen kedvező ár/érték arányú páros, amelyet nem csak kezdőknek ajánlok.
Shimano Catana BX TR5GT és Nexave 3000 SRB
Én, és a kisöcsém…
Az idei Mikulás igen bőkezű volt velem. Igaz, nem tárgyi javakban, de talán kinőttem már abból a korból, amikor kisautóra, vagy labdára vágytam volna reggeli ébredéskor. Viszont kaptam egy horgászattal töltött napot, ami igen jól sikerült. Ráadásul nem is egyedül, hanem Krisztián unokaöcsémmel, akivel már régóta tervezgetünk egy közös horgászatot. A közelmúltban volt a születésnapja, és én azt ígértem, hogy elviszem egy jó horgászatra. Ezen a csütörtöki napon kikértük az iskolából. Jól tanul, egy nap bliccelés belefér. Még az iskolai Mikulásról is lemondott az ígéretesnek vélt horgászatért.
Shimano Speedmaster Carp Feeder és Aspire RA 4000
Egy gyémánt a kezemben
A gyémánt és a szén között értékben hatalmas a különbség, szerkezetükben azonban korántsem ilyen nagy. Ez a csodálatos anyag a szén, körülvesz miket, beépül mindenapjainkba. A legmodernebb eljárással készült carbon (magas széntartalmú, rendkívüli tulajdonságokkal rendelkező) anyagból készült botot és a hozzá kategóriában megfelelő orsót teszteltük… nagyon hidegben.
Shimano Diaflash EX 300 XH - Seido 4000 FA
A régi-új barát
Egy kicsit biztosan elmosolyodtam mikor ezt az összeállítást kipróbálásra, értékelésre kézbe kaptam a minap. Már hogy ne, mikor egy általam gyakran használt, jól ismert pergető botot kaptam feladatul jellemezni. Az orsó volt csak újdonság a számomra, de nagyon jó érzés volt ismét vadonatúj küllemben látni a diaflash botot is.
Shimano Beast Master SB Max 300 XH és Super 5000 GT-FA
Az elegáns kemény legény
Te jó ég, micsoda brutál erő - mondtam ki azonnal az első gondolatomat, mikor megláttam, és kézbe fogtam a Beast Master botcsalád nevezett darabját. A hozzá ajánlott Super 5000 GT orsóval együtt igazi, nehéz- fegyver benyomását keltették, annak ellenére, hogy kézbe kapva, megsuhintva egyáltalán nem tűnt durvának, nehéznek ez a kombó. Sőt a bot külleme, elegáns, kifejezetten harmonikusan sugallja az erőt, valahogy kecsesen robosztus. Ebben is harmonizál az orsójával.
Shimano Alivio BX 12’ ÉS Baitrunner Aero RE 6000
Keresd a halat!
A pontyfélék családjába 1500 halfaj tartozik. Van közöttük egészen apró, körömnyi nagyságú, és vannak hatalmasak, akár két méteresek is. Legtöbbjük édesvízi, így ideális életteret találnak Magyarországon. A Cyprinus carpio Linné latinul a ponty, legtöbben e fajra horgásznak manapság. Én is a téli vermelés előtt - talán idén utoljára - bojlizni indultam.
Shimano ForceMaster TE8000-360 és Alivio 6000 FA
A mindentudó fenekes
Másodszor fogadott kegyeibe Fortuna, hogy ismét nálam lehet egy 3,60-as Shimano ForceMaster és a hozzá tökéletesen passzoló Alivio 6000FA orsó. Miért is? Így szezon vége felé kellenek nálunk a nagy dobástávolságok, hogy halat is foghassunk. Sőt remekül illik a nádi horgászat sorozatba is ez a felszerelés. Szóval legalább két legyet üthetünk egy csapásra. És akkor még a rablóhalas oldalát nem is említettem. Biztos vagyok benne, hogy egy nagydugós, vagy fenekezős csukázásra is bevethető lesz ez a felszerelés.
BeastMaster AX Carp Extra Heavy Feeder és Stradic 3000S GTM RB
Dzsindzsalakók réme
Csodálkoztam volna, ha ez alkalommal egy olyan bot kerül a kezembe kipróbálás céljából, amelyet nem szeretnék a saját inventáramban látni.  Ha választhatnék a picker botom mellé egy igazi bitangerős feeder botot, akkor a Shimano BeastMaster Extra Heavy Carp lenne az áldozat. Következzenek hát az indokok és némi horgászat.
Shimano Hyperloop AX Feeder Continental és Catana 4000 RA
Ha esik, ha fúj, feederezünk!
Ha esik az eső, ha fúj a szél, ha tűz a nap, vagy szakadhat a hó, egy igazi horgász minden időben horgászik. A vízparton töltött idő meghosszabbítja az ember életét. Persze a természet erői megnehezítik a horgászatot, télen cipelni a meleg ruhát (meg a forralt bort), nyáron kuporogni az ernyő alatt vastagon bekenve naptejjel. De megéri, mert szabadban van az ember, jó levegőn. Most úgy hozta a sors, hogy esőben feedereztem, egy új kombóval.
Shimano Beast Master AX Pilk 300 és Super GT FA
Érzékeny erőművész
A mindenit, ez egy erőművész- mondtam ki az első gondolatomat, mikor zsákjából először kihúztam ezt a botot. Talán meg is ijedtem egy kicsit, hiszen az erő az érzékenység rovására mehet. Ám, mikor alaposabban vizsgálni kezdtem a robosztusnak tűnő pergető botot, rájöttem, használat közben tapasztaltam, készítői pontosan tudták mire kell ügyelni.
Shimano 170-es félkemény bottok
A megbízható útitá(r)ska
Egy jó horgászbot hordozótáska, egyszerűbben kifejezve horgászbot tok jó néhány elvárásnak kell, hogy megfeleljen. Természetesen legyen a lehető legkönnyebb, de legyen biztonságos is, sérüléstől, töréstől óvja botjainkat, azaz legyen erős. Elvárás, hogy orsókat, esetleg kiemelő hálót is tudjunk belé rejteni, így a csomagjaink számát csökkenthetjük. Nem baj, ha a bottok szép küllemű, korszerű anyagokból, minőségi munkával készül, ez esetben sokáig szolgálhat bennünket, és jó érzés kézbe kapni.
Shimano Beast Master AX Spinning 300 H és Twin Power 4000 X TRB
Bestiális erő
A Best Master bot csak azért úszhatta meg a lehető legnagyobb igénybevételt jelentő, folyóvízi harcsás pergetéseket, mert a tesztelés idejére csúnyán beáradt a Duna is, Dráva is. Ám azért egy bajuszos ellen is csaknem csatát nyertünk egy közismerten harcsás tavon.
A csuka szinte egész évben táplálkozik, kivétel ez alól az ívás illetve a fogváltás időszaka, mely a nyári hónapokban esedékes. Ez a fiziológiai folyamat egy hónapig tart és teljes böjtre kényszeríti ezt az egyébként falánk ragadozót. Ennek ellenére a csuka hazánk egyik leggyorsabban fejlődő hala, ideális esetben akár 200 nap alatt is elérheti a 45-50 cm-es hosszt.