Itt járt Villem Stolk
Elvetemült, de sportszerű
Minden kezdő és haladó horgász, sőt csak horgászni vágyó érdeklődő számára is élményszerű előadást tartott Villem Stolk süllőspecialista, 2011. május 21-én, szombaton Tiszafüreden, a Szabics kikötő és Szabadidőparkban. Többségben persze...
Behordás csónakkal
A modern pontyhorgászat kellékei
Napjainkban a pontyhorgászat (vagy más – de nem igazán megfelelő – néven bojlizás) szinte nélkülözhetetlen védjegyévé vált a behordás. Sok pontyhorgásznak szinte elképzelhetetlen a partról történő horgászat...
„Neme? De igen!”
Emma és a halak
Megkérdezték már nem horgászó ismerőseiket arról, mit gondolnak a horgászatról? Szembesültek azzal, milyen sztereotip kép él a köztudatban hobbinkról, esetleg életformánkról? Én szoktam kíváncsiskodni, az eredmény gyakran lehangoló. Erről persze főleg mi, horgászok tehetünk...
Pergetőspecialista
A hónap pecása: Ferenczi János
Rovatunkban rendszeresen bemutatunk egy-egy híres horgászt. A rövid portré során megismerhetjük kedvenc vizét, horgászmódszerét. Hitvallását, motívációját a horgászatról. Most Ferenci Jánossal, a Shimano pergető teszthorgászával, magyar bajnokkal ismerkedünk meg.
Pergetőspecialista
A hónap pecása: Weidel Attila
Rovatunkban rendszeresen bemutatunk egy-egy híres horgászt. A rövid portré során megismerhetjük kedvenc vizét, horgászmódszerét. Hitvallását, motívációját a horgászatról. Most Weidel Attilával, a Shimano pergető teszthorgászával, magyar bajnokkal ismerkedünk meg.
Bojlispecialista
A hónap pecása: Bujáki Géza
Rovatunkban rendszeresen bemutatunk egy-egy híres horgászt. A rövid portré során megismerhetjük kedvenc vizét, horgászmódszerét. Hitvallását, motívációját a horgászatról. Most Bujáki Gézával, horgász szakíróval, a magyarországi Dynamite Baits teszthotgászával, sikeres bojlizóval ismerkedünk meg.
Pergetőmester
A hónap pecása: Bokor Károly
Rovatunkban rendszeresen bemutatunk egy-egy híres horgászt. A rövid portré során megismerhetjük kedvenc vizét, horgászmódszerét. Hitvallását, motívációját a horgászatról. Elsôként egy közismert horgász szakíróval, Bokor Károllyal – több megjelent és készülô könyv szerzôjével – ismerkedünk meg.
 
A hím kecsege 4-5 évesen, míg a nőstények csak 5-6 éves korukban érik el az ivarérettséget. Mivel az első években ez a faj igen gyorsan fejlődik, gyakran előfordul, hogy hamarabb eléri a kifogható legkisebb méretet (45 cm), mint a szaporodóképes állapotot. Így számos esetben előfordul, hogy még az első ívása előtt kifogják vizeinkből.