1. rész
Kalandok a Duna-deltában
A legnagyobb nyári kánikulában, különösebb előkészületek nélkül vágtunk bele az izgalmasnak ígérkező, legutóbbi Duna-deltai horgászkirándulásunkba. Katát mindig könnyű táncba vinni, ám ezúttal különösen gyorsan mondtam igent a meghívásra, mert végre egyszer a folyó Szent György ágára utaztunk. Nagyon szeretem a Sulinát is, eddig mindig csak ott horgásztam, de már vágyódtam megismerni mást is.
Pecáljunk együtt…
Nagy örömmel köszöntelek kedves horgászcimbora. Bocsánat a tegeződő hangnemért, de ha a vízparton találkozom bárkivel, a közös érdeklődés a horgászat miatt, ez szinte mindig így alakul. Már pedig most is a vízparton érzem magam, és a későbbiekben, ennek a lehetőségnek a keretein belül is, mindig ott szeretnék lenni. Jó lenne, ha velem együtt Te is ott éreznéd magad, halszag, és a horgászvizek hangulata érződne ezekben a „Pecás" találkozásainkban. Kicsit kötetlenebb módon, sok fotó segítségével, igyekszem megmutatni sok mindent abból, ahogyan, és ahol magam is horgászom.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 
A hím kecsege 4-5 évesen, míg a nőstények csak 5-6 éves korukban érik el az ivarérettséget. Mivel az első években ez a faj igen gyorsan fejlődik, gyakran előfordul, hogy hamarabb eléri a kifogható legkisebb méretet (45 cm), mint a szaporodóképes állapotot. Így számos esetben előfordul, hogy még az első ívása előtt kifogják vizeinkből.