Feederbottal nagypontyokra 2.
Pelettel, minibojlival 5 °C-ban
Vége az idei indián nyárnak. Óriási széllel megjött az első igazi hidegfront, a nappali hőmérséklet már csak 2-6 fok között van.
Nélkülük elszállna a remény
Csali stopperek
Lehet hosszúkás vagy kerek, pici vagy picit nagyobb, színes vagy szinte láthatatlan. A stoppereknek egy a szerepük, a hajszálelőkén felkínált csalit a helyén tartani.
142 méter a bemutatón
Távdobás feeder bottal
A történet ott kezdődött, hogy Bujáki Géza felhívott, hogy lenne-e kedvem a novemberben megrendezett PontyShow-n – ahol a peca.hu is képviseltette magát – a távdobást bemutatni egy feederbottal? Tetszett az ötlet, úgyhogy igent mondtam.
Feederbottal nagypontyokra 1.
Az utolsó meleg napon
Az időjósok szerint a mai az utolsó nap az indián nyárból, holnapra már egy erős hidegfronttal egybekötve 10 °C-kal hűvösebbet ígérnek és jövő hétre már csak négyet, mint legmagasabb nappali hőmérsékletet.
Apám botjával görgettem
Dunai halak stickkel
Közeledik az ősz, ami számomra az igazi pecák ideje. Lehet, ez kicsit furcsán hangzik, hiszen köztudott, hogy én meglehetősen sokat horgászom, ámde igazi halfogásra mégis ilyenkor van időm, energiám. Az őszi, vízben állós horgászat az, ami a szívemnek igazán kedves.
Libbenő csali a rakósboton
Egyszer fenéken, egyszer vízközt…
A pontyok, bár alapvetően a fenékről valamint a köveken és nádszálakon található élőlényekkel táplálkoznak, néha egy-egy finom falatért vízközé csábulnak. Ezt elérni, valamint maradásra bírni őket nem könnyű feladat, folyamatos munkát jelent.
Kenyerem a pontyfogás
A kocka el van vetve
Azt nem mondhatom, hogy eddig teljesen ismeretlen volt számomra a kenyérkockás horgászat, és az sem igaz, hogy csak hallomásból tudtam eredményességéről.
Nagyhalat matchbottal
Ha már ovál, legyen kövér...
Már egy ideje nyüstölöm a kölcsön kapott ovális bottestű csodát, viszont még sosem kerültem olyan helyzetbe, hogy kipróbálhassam, igazán mit tud.
Alan szerelékével horgásztam
Kezemben egy legenda
Legendák mindig is voltak, és mindig születnek újak. Ilyen az Alan által a tavalyi magyarországi vébén használt felszerelése, szereléke is. Mindenki azt próbálta kifürkészni, mi az a jelzés nélküli bot, milyen az úszó, milyen az a szerelék. A szerencsésebbekkel megosztott pár titkot, a még szerencsésebb eltehette emlékbe a szereléket. Most mindez a kezemben volt.
Hol volt, hol nem volt...
Lasszóval fogott halak
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy király. Ez a király, ahogy egyre öregebb lett, és egyre jobban érezte, hogy közeledik a számára kiszabott idő vége, aggódni kezdett birodalma jövőjéért. Úgy érezte biztosítania kellene a fejlődést, a királyság felemelkedése érdekében, ezért a következőt gondolta ki.
Akácvirágzás idején
Slider szerelékek 2.
Szemmel láthatóan mindenkit érdekel a slider témakör, egyre több kérdés érkezik a fórum keretein belül, és magánban is. Ezért úgy gondoltam, még egy fejezetet szentelnék ennek a témakörnek. Már csak azért is, mert ismét valami újat tanultam én is, amit át szeretnék adni.
Két háromhatvanassal...
Feederes adósság
Egy régebbi, közös adósságunkat igyekeztünk törleszteni a minap, amikor Erdei Attilával a szegedi Maty-éren, az evezőspályával szemközti oldalon horgásztunk, természetesen feeder-rel.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 tovább »
A jól bevált harcsázó technika a kuttyogatás ősi magyar horgászmódszer!