Egy mese „vízhangja”
Slider szerelékek 1.
Miután előző cikkünk nyomán kiderült számomra, hogy a slider technika többeket érdekel, mint az én korábban gondoltam, ígéretet tettem a fórumozóknak, hogy jobban belemélyedünk ebbe a témakörbe. Elkezdtem összegyűjteni az információkat.
Horgászhelyek - Harcsakaland a kővégen
Rablóhalfogó Akadémia 9.
Pergető horgászok körében tudott dolog a wobblerek alkalmazásának széles lehetősége. Elővetjük spontán is a wobblereket, amikor váratlanul, jelzéseket kapunk a rablóhalaktól, hogy ott vannak a közelünkben, Ez különösen akkor eredményes, amikor a táplálkozásuk jegyeit észleljük.
Avagy a topsetek bűvöletében
Compatibility Concept
Shimano konstruktőrei 2008-as évben olyan topsetek tervezésébe kezdtek, amellyel az idén is igyekeznek valami különlegessel meglepni a rakós botos horgászat kedvelőit. A COMPATIBILY CONCEPT névre keresztelt csereszabatos topset- család írásunk elkészítése közben folyamatosan gördül le a gyártósorokról, vadonatúj konstrukciót kínálva azon horgászok számára, akik egy rakós bottal több finomszerelékes horgászati módszert szeretnének eredményesen, a körülményekhez a lehető legjobban illesztve megvalósítani.
Wobblerezés - harcsás tapasztalatok
Rablóhalfogó Akadémia 8.
Ha tavasz, akkor harcsa, ha harcsa, akkor éjszaka, ha éjszaka, akkor wobbler, és ha wobbler, akkor felszíni! Ilyen egyszerű lenne? Nem egészen! Azonban tavasz van, valóban aktuális a harcsapergetés, és amúgy is, a plasztik csalik után, a wobblerezéssel szeretném folytatni a pergetés témakörét.
Slidermese kezdőknek és haladóknak
Egy gondolat bánt engemet…
Amikor a horgászattal kezdtem foglalkozni volt 10 kérdésem. Mára már azt gondolom, hogy értek hozzá valamennyit. Azóta a kérdéseimnek a száma 1 millióra nőtt. Minél többet sejtek, annál többet nem tudok, és annál több kérdés merül föl bennem.
Szezonzáró, gumis kalandok
Rablóhalfogó Akadémia 7.
Szívesen kalandoznék már vissza a „Pecáljunk együtt” rovatomba. Szeretek ugyanis beszámolni a horgászataimról, a kalandokról, csak úgy egyszerűen, ahogy történtek. Ám, ha ezek a kalandok éppen gumis horgászatok keretében estek meg, akkor lehet, hogy „akadémikus” tanulságok is leszűrhetőek belőlük. Így talán mindkét elvárás egyszerre teljesülhet, ezért máris felvillantom a süllőtilalom előtti utolsó gumis horgászatokat.
Rablóhalakat gumikkal is - Süllővillanások
Rablóhalfogó Akadémia 6.
Mielőtt ismét technikai dolgokkal folytatódna a plasztik csalis sorozatunk, szeretném az elmúlt napok izgalmas horgászatait is felvillantani. Ennek több oka van. A legfontosabb, hogy a kalandokat, a horgászatokat a tanulságok miatt is jó felemlíteni. Ám oka az is, hogy itt a tilalom, májusig nem kopogtatunk a süllős rablótanyákon, immár visszagondolhatunk a téli pergetésekre.
Ragadozókat gumikkal is - a gumihalazásról
Rablóhalfogó Akadémia 5.
A gumihalakat, formai, vagy technikai értelemben célszerűnek látszik kétfelé választani. A twiszterekhez hasonlóan, ezeknek a műcsaliknak is a nagyobb, klasszikusabb csoportját magunk „szereljük” készre, azaz rakjuk össze jig horogból és a plasztik testből. A gumihalak családjának másik részét képezhetik a gyárilag készre szerelt termékek. Ezekkel nincs egyéb teendőnk, csak horgásznunk kell velük. A gumihalakat, ha röviden is, de így külön választhatjuk. Alakjuk, formájuk szerint fennmaradó, haltestű és tviszter farkú, vagy twiszter testű és halfarkú, és minden egyéb formájú plasztik csalit majd egy következő csoportba sorolhatunk.
Egy vérbeli pergető naplójából
Februári örömpeca
Minden horgászembernek - legyen az tavakon, holtágakon, folyókon portyázó - volt már egy olyan napja, amire mindig szívesen emlékszik, de nem biztos, hogy az eddigi legnagyobb halának megfogásához kapcsolódik. Lehet egy rosszul kezdődő nap sikeres folytatása, egy véletlennek köszönhető csaliválasztás sikere, egy vihar elől való menekülés, vagy egy barátokkal elbénázott hal elengedésének emléke.
Ragadozót gumikkal is - a twiszterezésről
Rablóhalfogó Akadémia 4.
Alig lehet horgász, aki valamelyest ne ismerné a klasszikus plasztik műcsalit a twisztert. Már a módszer neve is mutatja, hogy valamiféle táncról, mozgásról van szó, ezzel csapjuk be a különféle ragadozóhalakat, ezzel ingereljük kapásra őket. Ezzel a legfontosabb megállapítással nyílik és zárul is az a kör, ami a műcsalis horgászatok, a pergetések alapja, legfontosabb jellemzője.
Ragadozót gumikkal is - ajánló
Rablóhalfogó Akadémia 3.
Egyáltalán nincs könnyű dolgom, ha a gumizásról, azaz a plasztik csalis pergető horgászatról igyekszem írni. Az okozza a nehézséget, hogy nagyon sokat horgásztam ezzel a módszerrel és rengeteg élmény, rengeteg benyomás, tapasztalat egyszerre tolul fel bennem.
Aki keres, talál
Fókuszban a feeder - folyóvízen
Valljuk be őszintén, ilyenkor sokan még akkor sem mennének horgászni, ha kényszerítenék ôket. Kicsi hazánkban azért vagyunk páran, igazán fanatikusok, akik minden lehetőséget megragadnak a horgászatra, még akkor is, ha reggel mínusz tizenkét fok van…
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 tovább »
A márna ikrája és az angolna vére mérgező, elfogyasztva hasfájást, hányást és erős fejfájást is okozhat.