Mélyvizű tavon, csúszó úszóval
Matchbotos horgászatok 3.
Barátommal a Dunára készültünk horgászni, de előző este a vízállásjelentés ránk ijesztett, 168 cm-es vízszintemelkedést jelzett. Ritkán adódik lehetőség közös, hétköznapi pecára, amikor mindketten szabaddá tudjuk tenni magunkat, így a horgászat elhalasztása szóba se jöhetett. Így döntöttünk végül a viszonylag közeli Moby-Dick horgásztó mellett, ami eddig mindig adott halat.
Miértek és hogyanok - helyesen
Csontiragasztás
Minden bizonnyal akadnak közöttünk olyanok, akik ugyan már hallották a ragasztott csonti kifejezést, vagy láttak horgásztársaknál ragacsos csontikupacot, de még nem használták ezt a technikát. Joggal merül fel bennük a kérdés, hogyan, és miért is kell a csontit ragasztani?
Horgászat a Dunán
A görgetett márna
Létezik sok olyan technika, amely csak egy adott vízen alkalmazható eredményesen. Ilyen a görgetés is, amely dunai specialitás. Nevét a sóderes fenéken guruló, csúszó, bukdácsoló gömbólom mozgásáról kapta. A márnára horgászók kedvelt módszere a téli időszakban.
Csalizási technikák
Szendvics
Sokszor egy hihetetlennek tűnő gondolat hozza meg csak a megfelelő eredményt.
A következőkben ötleteket szeretnék adni, kisérletezgető kedvű horgászoknak. Ne csak a megszokott csalikat használják horgaikon. Próbáljanak ki minden variációt. Meglepő eredmények születhetnek. Sohe nem lehet tudni mi lesz a nyerő, a JOKER.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
 
A süllő ívása márciusban, áprilisban történik. Ikráit a fák vízbe nyúló gyökérzetére rakja le, és a hím kikelésig őrzi őket. Gyakran előfordul, hogy ívása a kedvezőtlen víz- és hőmérsékleti viszonyok miatt elhúzódik. Ez jelentős kárt okozhat a leendő állományban, hiszen az akkor már leívott keszegek ivadékai „kinőnek” a süllő szájából, vagyis nincs mivel táplálkoznia.