Tanuljunk meg bedobni!
Matchbotos horgászatok 1.
Az október végi, hosszúranyúlt hétvégét Tokaj hegyalján töltöttük a családdal. Természetesen, csak olyan helyre mehettünk, ahol horgászható víz is van a közelben. A ház közelében két tó és egy patak is kellette magát. Választásom az alig 100 méterre lévő apró tóra esett. Csendes, nyugodt, békés horgászatra vágytam.
A szükséges felszerelések
Nádi horgászat 2.
Az előző részben a nádi horgászat megfelelőnek vélt helyszíneivel és annak megközelítésével foglalkoztunk. Másod sorban nézzük meg, hogy aki rászánja magát a horgászatra, mire is van szüksége, hogy ne csalódás legyen a vége. Megnézzük részletesebben, hogy milyen felszereléssel érdemes felvennünk a harcot a halakkal, mik a legszükségesebb dolgok a csónakba.
A jövő nemzedéke horgászni tanul
Kölyök pecás
Kölyök horgász, kid angler, Junge Angler és még sorolhatnám. Ami a lényeg, hogy minden nyelven ugyan azok a fontos dolgok vannak mögötte: megtanulni a horgászati alapokat, megbecsülni a halat, védeni a természetet.  Ezeket a dolgokat nagyon fontos alapvető szinten megtanítani minden kezdőnek. Szerencsére a gyermekem már rég összebarátkozott a halakkal, az akvárium üvegén keresztül…
Örömpeca kezdőknek és haladóknak
A spiccbotozás 1.
A spiccbotozás az egyik legegyszerűbb, és talán a legolcsóbb horgászmódszer, amellyel a halakat zargathatjuk. Egyben a horgászat egyik legkevesebb felszerelést igénylő változata, amivel megszerettethetjük gyermekünkkel, párunkkal a halfogás örömét, megismertethetjük a vízpartot és környezetét.
Két különboző zsinór összekötése
Zsinórkötések 1.
Ezt a csomót Barth Robi bácsitól, többszörös casting (távdobó) világbajnokunktól tanultam. A mai napig ő tartja az egykezes távdobás világrekordját. Egyszerűsége felülmúlhatatlan, a legbiztosabb csomók egyike.
Univerzális csomó fülekhez
Zsinórkötések 3.
Ez a kötés alkalmas mindenféle füllel rendelkező horgászcucc zsinórhoz való rögzítésére. Forgókapocs, kapocs, füleshorog, végolóm, villantó, wobbler stb felkötésére.
Elszakadt zsinór összekötése
Zsinórkötések 2.
Mindenki járt már úgy, hogy valami sérülés folytán elszakadt a zsinórja. Erre kinál egy egyszerű megoldást a következő kötés. Ha nem vágjuk le a kilógó végeket tövig, még az apróbb gyűrűkön át is gubancolódás mentesen dobható. Versenyhorgászok előszeretettel használják dobóelőke és főzsinór összekötésére.
Horogkötések 4.
Horogkötések 4: monofil zsinór,  füles horog
Horogkötések 3.
Horogkötés 3: monofil zsinór, lapkás horog
Horogkötések 2.
Horogkötés 2: füleshorog, monofil szinór
Horogkötések 1
Horgogkötés 1: monofil zsinór, lapkás horog
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5
 
Minél keményebb a monofilzsinór anyaga annál kisebb a nyúlása, de nagyobb a szakítószilárdsága. Ellenben minél lágyabb annál nyúlékonyabb, gyengébb a zsinór.