Cikk oldal
2016-04-29

80 éves a Rapala

Születésnap akcióval
Az egész egy éhes finn legénnyel kezdődött…
Az egész egy éhes finn legénnyel kezdődött…


Történt, hogy egy halászdinasztiából származó egyszerű favágó horgászat közben a halak különleges világát figyelte. Észrevette, amint a rablóhalak rejtekhelyükről előbújva lesből támadnak a sebesült, lassan mozgó kishalakra, melyek számukra könnyebb zsákmánynak bizonyultak. 1936-ot írtunk, és a fiatalembert Lauri Rapalának hívták. Ez a felfedezés adta az ötletet, mely – kezdetleges eszközökkel bár, de hatalmas lelkesedéssel – az első csali, az „ős-Rapala” megalkotásához vezetett. Munkájához csak egy hétköznapi cipészkést és néhány csiszolópapírt használt, a fenyőkéregből előállított első termék felületét pedig sztaniolpapírral vonta be. A legenda szerint új csalijával olykor akár több mázsányi hal kifogására is képes volt, és mivel a mester nem csinált titkot találmányából, a csoda-csalinak így hamarosan messze földön híre ment. A többi pedig, ahogy azt mondani szokták, már történelem…

Lauri munka közben
Lauri munka közben
Az első Rapala wobbler
Az első Rapala wobbler


Lauri egyre több csalit faragott halászkunyhójában. Egyetlen modellt készített, melyek sebesült kishalra emlékeztető mozgását egytől egyig a vízben próbálta ki. Gyaníthatóan nem ez volt a leggyorsabb módja a csalikészítésnek… – de csak ezzel a módszerrel születhetett meg az igazi Rapala. A szigorú tesztelésre később is különös figyelmet fordított, hiszen csak így tudta garantálni azt a minőséget és mozgást, amitől termékei egyedülállónak számítottak. Pár évvel később a műcsalik nagy részét már alkalmazottak faragták ki, a családi műhelyben –melyben akkoriban már négy fia és feleségei is vele dolgoztak – csak a végső munkálatok folytak. Ezzel megszületett a cég, amely kelettől nyugatig, északtól délig horgászok millióinak okozott örömet az azóta eltelt évtizedekben.

80 éves a Rapala


Az elmúlt 80 évben sok minden változott, de – legyen fából, műanyagból vagy fémből – a Rapala csali azóta is egyet jelent a kiváló minőséggel, az innovációval, a folyamatos kutatással és fejlesztéssel. Minden Rapala wobblert horgászok terveznek, akiknek gondolataiban valamennyi termék tervezésekor ott van az első Original Finnish Minnow emléke. A finn halász szerény kunyhójától hosszú út vezetett a világszinten ismert és elismert vállalatig. Kevés cég állíthatja olyan bizonyossággal, mint mi, hogy termékei minden körülmények közepette kiállták az idő próbáját: a Rapala idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját.

80 éves a Rapala


A születésnapi ünneplésből nem maradhatunk ki mi sem. Ünnepelj velünk! A kerek évforduló alkalmából 2016. május 2-29. között már egyetlen Rapala megvásárlásával és egyetlen SMS elküldésével megnyerheted a 80 darab egyedi feliratozású Rapala Original Floater 11 Silver wobbler egyikét, vagy a 250.000 Ft értékű fődíjat, egy hazai vizekre összeállított 80 db-os Rapala kollekciót.

Részletek és regisztráció:

  www.rapala80.hu 

Szólj hozzá:
Frankie45#1 2016. 05. 12., 08:01Én a hivatalos magyar webshopban történt vásárlásról beszélek, hivatalos áfás számlával. De elszaladok az ország túlsó végébe egy AP kódért :)
Insulator#2 2016. 05. 12., 06:27Valóban. És a Facebook-on a Jófogáson, az EBay-on és a Peca.hu-n vásárolt Rapalák után sem kapsz számlát, tehát azokkal sen nyerhetsz! Ez van. :-) :-)
Frankie45#3 2016. 05. 11., 08:07Netes vásárlásnál a kapott számlának nincs AP kódja, akkor mit kell megadni? Eleve ki vagyok zárva a játékból, ha nem személyesen vásárolok?
összes hozzászólás megtekintése »
Szakírónk
A vicsege a kecsege és a viza keresztezéséből születő hibrid, melyet az 1970-es években tenyésztettek ki a szarvasi Haltenyésztési Kutató Intézetben.