Cikk oldal
2018-06-11

Ponty hátán ponty

A legizgalmasabb pecás történetek a Viasat Explore műsorán
Ponty hátán ponty

A vizek kitartó harcosai, akik mindig meglepetéssel szolgálnak a horgászok számára: bizony, a pontyokról van szó. A Viasat Explore csatornája a halfajtával kapcsolatos, sokszínű programkínálattal csábítja a képernyők elé a lelkes pecásokat, a műsorpalettán pedig a balatoni horgászterep is kiemelt szerephez jut majd.

Titkon minden horgász erről álmodik: kifogni a legnagyobb pontyot. Az Óriásponty című műsor házigazdája, Ali Hamidi és két horgásztársa, Tom Dove és Neil Spooner is pont erre törekszik a világ minden táján, Marokkótól Japánig, Olaszországtól Ausztriáig keresik a legnagyobb példányokat.
Külön öröm a hazai közönség számára, hogy egy epizód erejéig a magyar tengert is meghódította a híres horgásztrió. A forgatási kritériumok és a kedvező időjárás miatt a Balaton déli részének partmenti szakaszait választották helyszínként. Az első kapások 6-7 kilogrammos tükörpontyok és tőpontyok voltak. Később folyamatosan érkeztek a 10 kilogrammot is megközelítő halak is, az első nap végén pedig egy 14 kilogrammos hosszú pikkelyest is sikerült botra csalni. A remek kapások miatt a harmadik naptól elindult a szelektálás és pingponglabda méretű csaligolyókkal próbálták meg a legnagyobb egyedeket kifogni. Ennek eredményeképpen végül egy 16.5 kilogrammos tükörpontyot fárasztottak és tereltek hosszú csata után a merítőbe.
A pontyfajták változatossága, a remek időjárás és az óceánt idéző magyar tenger teljesen megigézte a sokat látott pecás csapatot, így a tervezettnél két nappal tovább tartott a balatoni kaland. A Korda csapat forgatását a hazai halas élet egyik legfontosabb személye, Bujáki Géza koordinálta.
A sorozat a változatos horgászterepeken túl a humorban is bővelkedik, így kellemes kikapcsolódást ígér minden pontyőrültnek.

Epizódajánló:
2018-06-01    09:20    Óriásponty    Magyarország
2018-06-26    13:50    Óriásponty    Magyarország

credit: TVF International
credit: TVF International
credit: TVF International
credit: TVF International

16 fárasztó összecsapás, több mint 360 órányi horgászat, rengeteg csali és még ennél is több ponty. A Pontyviadal májusban indult, friss második évada ismét a legjobb horgászokat csábítja stégre - így például Dave Lane-t, Lee "Mozza" Morris-t, Ian Macmillant vagy Ian Russellt - hogy egy rendkívül szoros versenyben mérettessék meg magukat a szakmai kiválóságok.
A professzionális felkészültség alapvető elvárás, itt már csak nüanszok döntik az ember és állat, illetve az ember és ember közti verejtékes küzdelmek végeredményét.

Következő epizódok:
2018-05-31    22:30    Pontyviadal
2018-05-31    22:55    Pontyviadal
2018-06-02    10:50    Pontyviadal
2018-06-02    11:15    Pontyviadal

credit: Bunker 47
credit: Bunker 47
credit: Bunker 47
credit: Bunker 47

Szerző: Viasat Explore
Szólj hozzá:
Szakírónk
  • Viasat Explore
Minél keményebb a monofilzsinór anyaga annál kisebb a nyúlása, de nagyobb a szakítószilárdsága. Ellenben minél lágyabb annál nyúlékonyabb, gyengébb a zsinór.