Cikk oldal
2016-11-07

2016 legnagyobb kihívása pergetőknek

Hamarosan indul az IPCC I. forduló
2016 legnagyobb kihívása pergetőknek

Megint mesélek. Tiszta ciki, mert lassan olyan leszek, mint Rémusz bácsi, bár ha ezzel valaki most megtalál, ígérem, térdemre fektetem és multis bottal a korosodók tiszteletére nevelem!Szóval! Van egy mindenféle pergető versenyt megnyert barátom. Gondolom másnak is, de neki a pergető versenysport a mindene! Ez élteti, ez a levegője. Bármit is csinál, közben ezen jár az esze és valahogy minden beszélgetésben, legkésőbb a harmadik mondatánál már a pergető versenyzésről beszél. Hála Istennek, az elmúlt pár évet a Wobblerek.com építgetésével töltötte és nem nagyon maradt ideje a pergető versenyekre!
Idáig. De most, kitört belőle a visszatartott lendület és – idézve, innen a Pecaról magamat- hosszú, közös útjaink beszélgetés témái közül egy újabbal lépett a megvalósítás fázisába. Egy borzasztóan komoly, nemzetközi versenysorozat, mely csodálatos, halban gazdag helyeken, hihetetlen díjakkal, a pergetésben valódi jártasságot igénylő szabályokkal vár mindenkit. Nagy kihívás ez, hogy végre megmutasd, valóban te vagy a legjobb műcsalis horgász! Érdekelt a téma a kiírás elolvasása után, így a sorozat megálmodóját, szervezőjét Varga Palit kérdeztem:

- Honnan jött az ötlet, hogy egy ilyen nagyszabású, nemzetközi versenyt szervezz?
Tudod te is, hogy őrültje vagyok a pergető versenyeknek. Borzasztóan sokat szerveztem már korábban, de mindig szerettem volna egy olyat, amelyre csapot-papot otthagyva rohannék én is! És ez most ilyen lesz!

- Miért hívtad partnerül a F&H-t?
Azt szerettem volna, hogy mindenhova eljusson a híre a versenynek, a F&H csatorna pedig a legjobb választás egy nemzetközi megmérettetés köztudatba juttatásához. Az első jelentkezések alapján már tudjuk, hogy jó választás volt.

- Miért ez a két víz lesz a helyszín?
Mert olyan helyeken akartam megtartani a versenyt, ahol sokféle és nagyon erős a ragadozó állomány és ezek megfogására is van lehetőség. Fontos szempont volt az is, hogy a terület is sokoldalú jártasságot vegyen igénybe. A Szücsi Völgy Tó és a Deseda is elképesztően változatos vizek, a korábbi, szomorú verseny tapasztalataim szerinti „sorszám húzó verseny” lehetősége itt nem fog érvényesülni.

- Miért van limitálva az induló csapatok száma?
Pontosan azért, hogy a területek jól meghorgászhatóak legyenek és meglegyen a lehetősége a stratégiaváltásnak. A szabályrendszerben extra pontokat építettünk be, hogy több fajta ragadozó megfogására ösztökéljük az indulókat. Hely nélkül ez elképzelhetetlen lenne.

- Nem aggódsz a szigorú versenyszabályok miatt? Miért szükségesek ezek?
Nem aggódom. Szükségét érzem annak, hogy egy magas minőségű verseny olyan szabályrendszerben valósuljon meg, amely biztosítja a verseny jövőjét. Minden eltérést szigorúan büntetünk.

- Nem aggódsz a sűrű időpontok miatt?
Nem. Nem kell minden fordulón megjelenni. Elég egy versenyen elindulni, csak arra kell ügyelni, hogy benne legyünk az első 10-ben. A Masters-en ugyanis a versenyenkénti 10 legjobb fog indulni az IPCC bajnoki címéért.

- Várod-e a versenyt?
Igen! De ha komolyan kérdezed, akkor elárulom, hogy nem! Nagyon izgulok, hogy jól sikerüljön és ez miatt nem bánnám, ha még több időm lenne a szervezésre.
    
- Indulsz-e rajta te is?
Szerettem volna, de lebeszéltek. Ez a szívás! Imádom mind két vizet, jó lesz a verseny, ott lenne a versenyzők között a helyem, de jobban szeretném, hogy aki elindul, az olyan jól érezze magát rajta, ahogy én szeretném. Ehhez viszont a versenypályán kívül kell tartanom a frontot. És te indulsz?

- Hogy indulnék-e? Nem vagyok egy versenyző alkat, ezt tudod, de itt igen! Viszont ott lesz a wobblerek.com pro teamjének a java, meg a Dancsosi Miki csapattársad is. Úgyhogy ez most tényleg kemény feladat!  Szerintem inkább távol maradok és az IPCC nevezési oldalon, a „nem merek” gombot nyomogatva a Láma dalt hallgatom!

A hét ragadozói a Szűcsi Völgy tóról...
További szép kilátások az IPCC I. fordulójára...
2016 legnagyobb kihívása pergetőknek

2016 legnagyobb kihívása pergetőknek

2016 legnagyobb kihívása pergetőknek

2016 legnagyobb kihívása pergetőknek

2016 legnagyobb kihívása pergetőknek

2016 legnagyobb kihívása pergetőknek

2016 legnagyobb kihívása pergetőknek

2016 legnagyobb kihívása pergetőknekSzólj hozzá:
Szakírónk
A harcsázáshoz otthon tartott piócákat amennyiben rendszeresen csirkemáj darabokkal etetjük rövid időn belül jelentős testtömeg növekedést érhetünk el.