34 harcsa, 16 kilós átlagsúly
Sufix-Shimano Harcsafogó Verseny - Merenye
Immár harmadszor került megrendezésre a Baranya megyei, Merenyei – tározón a hagyományossá vált harcsafogó verseny. Ezúttal április 17-től 20-ig, azaz vasárnap déltől szerda délelőttig tartott a verseny...
Idén 4000 négyzetméteren
A (ponty)horgászok ünnepe
Mindössze néhány nap, és ismét megrendezésre kerül hazánkban a Carplove Pontyshow, november 26-27-28.-án, ami a tavalyi évhez hasonlóan ismét óriási várakozás előz meg. De nézzük, miben lesz több a PontyShow, mint az eddigi horgászkiállítások...
A csontkukac felhasználása
Mindenki ismeri...
Nincs olyan horgász, aki ne ismerné a csontkukacot. Szeretnénk bemutatni, hogy milyen széles körben lehetséges ennek az igen népszerű csalinak a felhasználása. Szerencsére a csonti beszerzés már nem okoz nehézséget, hiszen minden horgászboltban tetszőleges kiszerelésben megvásárolható.
Téli varázslat a Shimano csapattal
A Zagyva birodalma
Magyarország a versenyhorgászat tekintetében nemzetközi viszonylatban is különleges adottságokkal rendelkezik, már ami természetes vizeinket illeti. A Duna és a Tisza a klasszikus folyóvízi horgászat remek gyakorlópályája vegyes halfaunájával, s akár néhány száz méterenként változó partszakaszaival.
Egyszerűen csak jó volt...
Évzáró peca a Shimano csapattal
A 2009-es évet – talán nem szerénytelenség – eredményesen zárta a SHIMANO versenycsapat. A világbajnokságon szerzett ezüstérem, valamint a honi klubcsapat bajnokságon aratott győzelem sok-sok szép emléket eredményezett a csapat tagjainak és szponzorainak egyaránt.
ORPB 2009.
Visszapillantó
Évek óta zajlanak csónakos pergető versenyek hazánkban. Kezdetben ez a szokásos évi OB-t jelentette, később néhány horgászcikk gyártó is fantáziát látott benne. Jellemzően egy, de maximum kétfordulós megmérettetések, amiknek hangulata remek, de egyre több profi kérdőjelezi meg az igazi értékét. Helyes álláspont, hiszen bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy hobbi pecák során „lefogta” egy szűz kéz.
Mirelit pecások találkozója
Tokaji évadzáró
„Örült az egész világ, miért éppen én legyek normális?” – akár ez is lehetett volna a hétvégén megrendezésre került V. Tokaji Pergetőhorgászok Évbúcsúztatója horgászverseny mottója. Legalábbis azért, mert aki vaskos mínuszokban nem a kandalló mellett díszíti a karácsonyfát, hanem a jeges víz hátán csónakázik, azt csak erős közelítéssel gondolhatják a hétköznapi emberek épeszűnek. A dolog pikantériája, hogy mi, megszállott horgászok, viszont pont az efféle dolgaink miatt nem lettünk hétköznapiak…
Csukák varázsszóra
A nagybivalyosi csónakos...
November 13. péntek. Késő délután indultunk a versenyek kapcsán megszokott hosszú utunkra, a 330 km-re lévő helyszínre, Nagybivalyosra. Egy hete ért véget a kilenc fordulós ORPB sorozat, amely nem csak nekünk, de minden résztvevőnek embert próbáló feladat volt.
Pápai pontyok rakóssal
Pecák a bajnokcsapattal 5.
A Shimano csapat két tagja Urfi Tamás, és Magyar Gábor a rakósbotos fárasztás gyakorlását tűzte ki célul. A tréning helyszínéül a Pápa-Borsosgyőrön levő Strandi Horgásztó kellemes természetes környezetére esett a választás. Az öreg tőzegtó mindössze 1 ha méretű, a vízmélység 0,5-8 m váltakozik, a meder egyenetlen, töredezett szerkezetű, remek haltartó helyeket kínálva a benne lakó pontyoknak, keszegféléknek, ragadozó halaknak.
A színfalak mögött
Pecák a bajnokcsapattal 4.
Utazás előtt meghoztunk néhány döntést, amelyet nagyon komolyan vettünk a felkészülés egy hete során. Bár a szabályok lehetővé tették a délutáni tréninget, nem éltünk a lehetőséggel. Azon túl, hogy a délutáni horgászat becsaphatott volna minket, legfontosabbnak azt tartottuk, hogy biztosított legyen mindenki számára a pihenés, amely alatt a napi tapasztalatok feldolgozásának lehetőségét értettük elsősorban, de ha szükség volt rá, aludtunk egyet délután.  
Csillagok, csillagok…
ORPB Countdown forduló – Kovácshida
Ha valaki azt jövendöli az ORPB elején, hogy az utolsó forduló előtt ilyen szoros és kiélezett lesz az összesített állás, jól kinevetem. Igaz persze, hogy nincs összehasonlítási alapunk, hiszen ilyen átfogó, egész éves sorozat hazánkban még nem volt.
A nagy verseny
Pecák a bajnokcsapattal 3.
Az első versenynap reggelén csak annyiban voltak mások a körülmények, hogy korábban kellett a vízpartra kiérni. Nem volt érezhető, hogy extra feszültség lenne úrrá a csapaton, még akkor sem, amikor a víz szinte állt.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 tovább »
A márna ikrája és az angolna vére mérgező, elfogyasztva hasfájást, hányást és erős fejfájást is okozhat.