Svédország - Söderhamn
Idegenhoni pecák 2.
Több éve már, hogy egy hazai etetőanyag-gyártón keresztül, - mivel ő szponzorálja a svéd válogatottat - rendszeres segítőjük vagyok én is a nemzetközi versenyeken. Többször „megkaptam” tőlük, hogy higgyem el, náluk másképp kell horgászni! Menjek el egyszer, és próbáljam ki magam náluk, egy svéd versenyen. Ez az egyszer, most jött el.
Borzasztóan barbár, mégis természet közeli
Versenyzés a messzi északon
Akiknek az elmúlt néhány évben nézőként vagy versenyzőként volt szerencséjük részt venni nemzetközi horgászversenyeken, esetleg feltűnhetett, hogy gyakran fordulok meg segítőként a svéd válogatott csapat háta mögött, így most a meghívásukra utaztam el hazájukba.
Az utolsó előtti állomás
ORPB, Magnum forduló, Tiszadob
A versenyt megelőző héten kikerekedett szemmel ültem az internet előtt. Böngészve az időjós oldalakat egyre jobban körvonalazódott, hogy optimálisnak nem mondható körülményekre számíthatunk majd. A frontok egymást követik, erősen lehűl az idő és ezt természetesen erős szél kíséri.
Út a dobogóra
Pecák a bajnokcsapattal 2.
A Shimano-Dunaferr csapat fiatal versenyzőkből áll, akik tehetségét rengeteg befektetett munka hozta felszínre az elmúlt években. E munka eredménye lett az elmúlt két évben megnyert hazai klubcsapat bajnokság, valamint a 2009. évi klubcsapat világbajnokságon elért ezüstérem. A Madunicei versenyről több tudósítás is megjelent már, de arról, amit a csapat minden tagja a legfontosabbnak tart, eddig még alig került a nyilvánosság elé információ; ez pedig a felkészülés. Cikksorozatunk a világbajnoki felkészülés állomásairól szól.
„Törpék és óriások”
ORPB, Shad Rap forduló - Gyöngyös
A Rapala Pergető Bajnokságban részt vevők számára 2009. szeptember 20-án egy újabb megmérettetés érkezett el. A sorozatban a hetedik, a Deli-tó életében a harmadik csónakos pergető versenyre gyűltek össze a versenyzők. A szabályok értelmében az összesített táblázatban a hat legjobb eredmény alapján jelennek meg a helyezések, így a verseny végén a csapatok legrosszabb helyezési számai elhagyhatóvá válnak.
Gazdára találtak a Shimanok
Zsolt nyerte simán az Opent
Biztos vagyok benne, hogy a nevezők bosszankodva figyelték az időjárás jelentést már a versenyt megelőző nap. Semmi jóval nem kecsegtettek. Záporeső, szélvihar, ez várható szombatra. A legelszántabbaknak azonban ez sem jelentett akadályt, reggel korán útra keltek a Benta Horgász parkba.
Dunai kalandozás
ORPB, Husky Jerk forduló - Paks
Amikor az év elején a szervező csapatok közösen egyeztették a fordulók helyszínét és az élő tiszai forduló mellé sikerült egy dunai megmérettetést is beépíteni, akkor elsőre mindenki örömmel vette a paksi versenyt. Aztán ahogyan közeledett a forduló, egyre másra merültek fel a kérdések.
Folyóvízi úszók használata
Pecák a bajnokcsapattal 1.
A Shimano csapat tagjai között többen folyóparti városban laknak, így gyerekkoruk óta űzik az áramló vízi horgászatot. A 2009. évi madunicei - a Vág folyó zsilipelt szakaszán megrendezett - Klubcsapat Világbajnokságon a csapat második helyezését olyan technikai ismeretek birtokában szerezte, amelyhez sok évi gyakorlásra és tapasztalat szerzésre volt szükség.
Peca.hu Match Open előverseny
Megvolt a bemelegítés
Hogy repül az idő. Már ezen a héten, szombaton megrendezésre kerül a Peca.hu Match Open, azaz a finomszerelékesek nagy versenye. Nemrég gondoltam egyet, és felhívtam pár barátot, lenne e kedvük egy előzetes, amolyan warm up-felvezető verseny vívni. Volt!
ORPB. Jointed forduló, Velencei-tó
Az ötödik elem
Az Országos Rapala Pergető Bajnokság ötödik helyszíne, a Velencei-tó végre megmutatta „tudása” egy részét.
Kedvcsináló az ORPB Jointed fordulóhoz
Béla, Rudi és a többiek
Nyaranta általában hármasban rójuk a Velencei-tó vadregényes tisztásait két társammal, Judittal és Janival. Egyik házas-, a másik csapattárs, nem túl nagy feladvány, hogy melyik-melyik, bár a mai világban... :)
A Rapala Eurohold Teammel
Feederes tippek, trükkök
A Rapala Eurohold Team idén is részt vett a nyolcadik alkalommal megrendezésre került Haldorádó - Sikeres Sporthorgász Feederbotos Kupán, melynek a Maconkai-víztározó volt a helyszíne.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 tovább »
A süllő (Sander lucioperca) világrekordját Friedrich Kraus tartja 1990-ben fogott 116 cm hosszú, 18,70 kilogrammos zsákmányával. A fogás a Duna ausztriai szakaszán történt.