X-Rap és Minnow Rap forduló Nagy Tibor emlékére, ORPB 2009.
A tiszaroffi dupla
Az év júliusának tizenegyedik napján két legyet ütöttünk egy csapásra, ugyanis az előző szálkai megmérettetés óta tartó „versenyínységet” egy nap alatt mindjárt két fordulóval próbáltuk korrigálni.
Európa Bajnokság 2009. június 27-28. Radece (Szlovénia)
Csapat arany, egyéni ezüst
Némi kis eltévedés miatt rohanva közeledtem a XV. Európa Bajnokság Szlovéniai helyszíne fel a harmadik edzésnap reggelén. Késésben voltam, etetőanyagot vittem az aznapi tréningre, de a céltól mintegy 100 kilométerre kénytelen voltam lassítani. Megállított a természet. Csodálatos vidéken kanyargott az út, mellettem sárga tomboló hegyi patakként rohant a Szávácska. Feleségemnek nevetve meséltem a telefonban, hogy lehet, hogy a pisztrángozó EB-re tartok. A természet nem fukarkodott a szépséggel.
Mi van veled Marci bácsi?
Nagy Öregjeink 1.
„A fiatalabbaknak már nem is lehet mondani, hogy akkoriban mennyi halat fogtunk, mert azt mondják, hogy flúgos a papa”. Rimer Marci bácsi szavai ezek, aki az elmúlt évtizedek horgásztörténelmének kétség kívül egyik legnagyobb alakja. Júliusban tölti a 79. évét, és ha épp nem Ráckevén horgászik a stégjén, akkor Noja lányának segít az esedékes versenyeken.
A sorozat…
ORPB, Original forduló - Szálka
A kiírtakhoz képest nem a harmadik, hanem a második fordulójához érkeztünk el a szálkai versennyel kapcsolatban, mivel a februári tiszafüredi verseny a vízállás miatt elmaradt.
Hlohovec-Madunice (Szlovákia), 2009. 06. 13-14.
Klubcsapatok Világbajnoksága
Hol is kezdjem? Mindenképpen elismerésemet kell kifejeznem mindazoknak, akik ezen a versenyen részt vettek. Azoknak pedig külön elismerés jár, akik még eredményt is értek el, hiszen gigászi munkát fektettek abba, hogy a dobogóra állhassanak.
Gyermeknapi gondolatok
Genetikus vagy fertőző?
Nézem a 4 éves lányomat az akvárium előtt. A pontyokat eteti. Ő az egyetlen a családban, aki soha nem felejti el, hogy enni kell nekik adni. Még beszélni nem tudott, de már fogta a kezem, és húzott az akváriumhoz, tátogott, mint a halak, és rázta a kajás dobozt.
Big Pike Pergető Kupa
A II. bugaszegi csata
A Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület szervezésében került megrendezésére az újabb bugaszegi megmérettetés. Még mindenkiben elevenen élt a Rapala Országos Pergető Bajnokság itteni sikere. A magyar pergető versenyek történetének leghalasabb összecsapását azok sem felejtik, akik esetleg csak olvastak róla, hát még a résztvevők.
Egy baráti pergető versenyről…
A szentesi világ vége?!
Szentestől minden csak messze van! Méltatlankodott Tamás már a tavalyi pergető sorozat alkalmával is. Bármerre rendeztek versenyt, nekik legalább 300 kilométeres távolságot kellett megtenni. Mi se vagyunk az ország közepén, de legalább az általunk szervezett versenyre nekünk sem kell messze utaznunk. Ugrattam is vele, hogy ha nem akar olyan sokat autózni egy jó verseny kedvéért, akkor rendezzen egyet Szentesen.
Erőpeca extrém időben
Háromszor hatórás páros
 Nem akármilyen versennyel nyitottak a gyirmóti pontyosok, de nem azért, mert egy péntektől vasárnapig tartó, háromszor hatórás páros versenyre ült le a harminckét fős mezőny, de még csak nem is azért, mert estek százötven kilós fogások is egy-egy fordulón belül, hanem sokkal inkább a szélsőséges körülmények tették különlegesen emlékezetessé ezt a szezonnyitónak is beillő versenyt.
Bugaszegi (képes) pillanatok
Rapala Országos Pergető Bajnokság 1.
Hajnali négykor már nyomtam a gázt, irány Boglár, pontosabban a Bugaszegi-tó. Hatkor gyülekezik a mezőny, nem késhetek, így ígértem helyieknek, és a távolról érkezőknek egyaránt. Hat előtt érkeztem, és amikor senki nem hallotta sóhajtottam egy nagyon nagyot.
Léki verseny Atkán
Nemcsak a keszeg eszeget
Ha csak a részvevőkön és szervezőkön múlna, és nem lenne ritkán teljesülő alapfeltétel a biztonságos vastagságú jég, akkor szerintem az Atkai Holt-Tiszán a minap megrendezett léki horgászverseny hamarosan hagyománnyá válna, annyira jó hangulatban telt az a néhány óra, amit a holtág majd húszcentisre hízott jegén a tíz versenyző és a sokszor lényegesen nagyobb számú érdeklődő és szurkoló, na meg a rendezők együtt töltöttek. Mindez persze nem a hatalmas fogásoknak volt köszönhető. Bár, ha jól meggondoljuk, hogy a mezőny fele nem maradt zsákmány nélkül, és még olyan is előfordult, hogy valaki mérhetetlen mennyiségű halat fogott, akkor nem is olyan rossz.
Peca.hu Téli Kupa - Péteri
Téli verseny nyári hangulatban
„A tavalyi nagy sikerre való tekintettel novemberben immáron második szezonja kezdődött el a Péteriben rendezett Téli Kupa sorozatnak.” Idejétmúlt szavak, merthogy ezt a sort a 2007-es év végén írtam le. 2008 novemberében már a harmadik szezon is elkezdődött azoknak a hidegtűrő horgász fanatikusoknak, akik télen sem szeretnék, hogy verseny reflexeik berozsdásodjanak.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 tovább »
A compó a magyar vizek orvoshala. Onnan kapta ezt az elnevezést, hogy a bőrén lévő nyálkahártya más halak sérüléseit képes begyógyítani, amennyiben azok nekidörgölik testüket.