Versenykiírás
I. Hortobágy-Tihany ''a régiók egymásért'' Peca.hu Bojlis Kupa
A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. és a Tihanyi Belső-tó Környezet- és Természetvédelmi Horgászati Kht. 2008. augusztus 13. és szeptember 13. között megrendezi az I. Hortobágy-Tihany „a régiók egymásért” Peca.hu Kétfordulós Bojlis Kupát...
XXVI. Villamosenergia-ipari Horgásztalálkozó, Galánta
Békalencsés-dévéres Feketevíz
2008. július 18-20-án Szlovákiában Galántán a Feketevízen rendezték még a XXVI. Villamosenergia-ipari Horgásztalálkozót. A Paksi Atomerőmű I-es csapatának tagjaként voltam résztvevője ennek a versenynek. Érthető okok miatt mindig szívesen megyek Szlovákiába horgászni, így volt ez most is különösen azért, mert 10 és 20 kilogramm között fogásokról jöttek hírek. Természetesen - ahogy lenni szokott - a hírek nem teljes mértékben kerülnek beigazolódásra.
OHCSB I., 2008. július 19-20.
Hangulatjelentés Sukoróról
A szektoron kívülről, nézőként szemlélve teljesen más hangulata van egy ilyen rangos versenynek. Ott nem remeg az ember keze, amikor befújják a kezdést. Idén, 96 mindenre elszánt horgász, 12 szövetségi csapatba rendeződve mérte össze tudását. Hangulatjelentés Sukoróról, az evezős pályáról…
A SHIMANO-Dunaferr a klub-bajnok!
Hét év után új csapat a dobogó tetején
Az Alcsi-sziget idén négy nagy versenynek adott és ad otthont. Kezdődött május végén a női Országos Bajnoksággal, majd folytatódott egy hétre rá a Sensas-Mahor kupával. Az elmúlt hétvége volt a Klubcsapat Országos Bajnokságé és a tetőpont majd az augusztus 16-17-én megrendezendő Női Világbajnokság lesz.
A versenypályán kedvezőbb körülményeket teremtve, idén már több mint 600 mázsa törpeharcsát halásztak le a vízről és telepítettek szebb dévéreket. Látván azonban a sok gomolygó törpefelhőt a helyzet még most sem rózsás.
Klubcsapat OB 2008. Szolnok-Alcsisziget
Nyert a Shimano–Dunaferr!
Hét év nagy idő. Pontosan ennyi kellett, hogy valaki a Délpest csapatát a trónjától megfossza. A 2008. évi Országos Klubcsapat Bajnokság győztese a Shimano– Dunaferr csapata!
Amikor megviccelt a Tisza
Pergetőverseny, amilyen még...
RAPALA-Mátrai Pergetők Bajnokok Kupája I-II. forduló,
Tiszaroff 2008. 07. 05-06.
Zizi gazdija nyomta a dudát, Döme nyert
Peca.hu I. Triatlon Kupa első forduló
Örömmel jelentem, hogy túl vagyunk a tradíciónak szánt Triatlon Kupa első, és talán legnehezebb szakaszán. Hosszas, zökkenőktől sem mentes szervezés után vasárnap lezajlott az úszós forduló. Nagy kő gördült le a szívünkről látva, hogy a reggeli gyülekezőn rajtunk kívül 17 versenyző is úgy gondolta, hogy próbára teszi tudását. A részleteket megelőzve: mindenki fogott halat, finom étel, ital és jó hangulat volt.
14. Édesvízi Horgász Európa Bajnokság
Új nevek a palettán
A horgászverseny egy gyönyörű, de átkozott dolog. Kiszámíthatatlan, és mindig megújuló. Nincs az a hozzáértő ember, aki a második forduló előtt ne fogadott volna Alan Scotthorne 2008. évi Európa Bajnoki címére. De ne szaladjunk ennyire a dolgok elébe. Lássuk, mi is történt az EB-n.
Az döntő végeredménye
II. Dynamite Baits Kupa, Palotás 2008 (II. D/6.)
A 2008-as Palotás Dynamite Baits kupa döntője befejeződött. Az utolsó éjszaka folyamán mérlegelésre került a verseny hetedik húsz kiló feletti pontya, ami a Palotási-víztározó nagyhalas hírnevét tovább öregbítette. 
A döntô ötödik napja
II. Dynamite Baits Kupa, Palotás 2008 (II. D/5.)
Azt talán már mondanom sem kell, hogy a csütörtök éjszaka újabb 20 kg feletti fogást eredményezett.
A döntô negyedik napja
II. Dynamite Baits Kupa, Palotás 2008 (II. D/4.)
A tegnap este érkezett viharos erejű szél, a várakozásoknak és jóslatoknak megfelelően meghozta a halak kapókedvét. Sok szép halat mérlegeltünk már az este folyamán, majd közel éjfél magasságában, amikor nyugovóra próbáltunk térni, megcsörrent telefonom.
A döntô harmadik napja
II. Dynamite Baits Kupa, Palotás 2008 (II. D/3.)
Újabb szenzációs eseményekről, élményekről számolhatunk be nektek. A szerda reggeli mérlegelés meglepetése, újabb két darab 20 kg feletti fogás.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 tovább »
A süllő ívása márciusban, áprilisban történik. Ikráit a fák vízbe nyúló gyökérzetére rakja le, és a hím kikelésig őrzi őket. Gyakran előfordul, hogy ívása a kedvezőtlen víz- és hőmérsékleti viszonyok miatt elhúzódik. Ez jelentős kárt okozhat a leendő állományban, hiszen az akkor már leívott keszegek ivadékai „kinőnek” a süllő szájából, vagyis nincs mivel táplálkoznia.