Aktuális időjárás
Európa északkeleti peremvidékén, valamint az Azori-szigetek térségében egy-egy anticiklon található, a kettő között északnyugat-délkelet tengellyel egy oszladozó teknő nyúlik alá Izland irányából. Ennek megfelelően Kelet-Európában és az Ibériai-félszigeten eseménytelen, meleg idő uralkodik, utóbbi területen helyenként komoly hőséggel. Ugyanakkor a teknő által uralt térségékben több helyen fordul elő eső, zápor, zivatar, és a hőmérsékleti értékek is inkább a tavasz végét idézik. A Kárpát-medence keletebbi fele fölé a teknő előoldalán szárazabb, melegebb légtömegek áramlanak. A nyugatabbi tájak fölött viszont nedvesebb, labilis légállapot lesz jellemző, kedvező feltételeket teremtve záporok, zivatarok képződéséhez.
Ma délelőtt

Az ország nyugati és középső részén változóan, helyenként erősen, keleten viszont csak gyengén felhős lesz az ég. Éjszaka egyre kevesebb helyen képződnek záporok, zivatarok, de főként a középső megyékben elszórtan még a hajnali, reggeli időszakban is előfordulhatnak. A változó irányú szél gyenge marad. A szélcsendes, kevésbé felhős vidékeken párásság, ködfoltok alakulhatnak ki. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 15 fok körül szóródik.

Ma délután

A délelőtti hoszabb napos időszakokat követően a déli óráktól ismét erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén szórványosan, másutt csak néhol valószínű záporok, zivatarok kialakulása. Az erősebb zivatarokat továbbra is kísérheti felhőszakadás, jégeső, erős-viharos széllökés. Alapjában véve viszont csak gyenge erősségű, déli-délkeleti irányú légmozgásra lehet számítani. A maximum-hőmérséklet általában 26 és 31 fok között alakul.

Holnap délelőtt

Keddre virradóan ismét egyre kevesebb helyen készülhetünk záporra, zivatarra, reggel legnagyobb eséllyel már csak a középső és délnyugati vidékeken lehet csapadék. Másutt általában változóan felhős lesz az ég, de nyugaton több, keleten kevesebb lehet a felhőzet. Az északias irányúra forduló szél általában gyenge marad, de a Kisalföldön és a Bakonyban már mérsékelt lesz, egy-egy élénk lökéssel. A reggeli órákra 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: www.metnet.hu
A halak nem csak a kopoltyúkon keresztül beáramló vízből jutnak oxigénhez. A testüket fedő bőrön keresztül is jelentős mennyiségű oxigént választanak ki a vízből.