Adatlap
Dunai
Becenevem: Dunai
Korom: 50 év
Lakhelyem: Budapest
Regisztráció dátuma:2010-02-02
Utolsó belépés dátuma:2019-11-13
Évente kb ennyi időt töltök horgászattal: 60-nál több
Több napos horgászataim általában így szervezem: Házat bérelek
Ha társasággal megyek horgászni: Baráttal/barátokkal
A horgászvizet így közelítem meg: Autóval
Kedvenc horgászmódszereim
Match-botos horgászat, Pergetés
Legfrissebb feltöltött fotóim
Legfrissebb beszámolóm
Évről évre megdöbbent így a ragadozó tilalom idején, hogy a halpiacon milyen vidáman árulják a szép nagy süllőket. És felmerül bennem, hogy vajon hol és mikor foghatták ezeket a halakat?

Mint tudjuk, a süllő fajlagos tilalmi ideje március 1-től április 30-ig tart. Két hónap.
Tehát, ha április 29-én süllőt vennék a Nagycsarnokban akkor az minimum két hónapja áll a fagyasztóban vagy (ami sajnos valószínűbb) fészekrabló rabsicok áldásos tevékenysége folytán került a halkereskedőhöz.

Miért teszi ezt lehetővé a törvény? Miért egyenlőbbek, már megint - valakik az egyenlőknél?
Ha tilalom van, akkor azt be kéne tartatni az összes szereplővel, ugyanis elég nehezen hiszem el, hogy a piacon kínált halakat lombikos módszerrel tenyésztették.
Papolunk itt a környezetvédelemről és konferenciákat tartunk a semmiről, miközben a probléma annyira nyilvánvalóan itt van az orrunk előtt, hogy talán pont tőle nem látunk.

Törvényalkotók: - vagy totális süllőembargót kéne hirdetni a kérdéses időszakra vagy hagyni az egészet a fenébe.

Én az előbbire szavazok.


A compó pikkelyeinek zselatintartalma olyan magas, hogy akár pucolás nélkül is bedobható a halászlébe, a hő hatására azok feloldódnak és még karakteresebbé, kihűlés után pedig kocsonyássá teszik a levest (lsd. Halkocsonya).