Adatlap
egry
Becenevem: egry
Korom: 70 év
Lakhelyem: Pest
Regisztráció dátuma:2012-03-25
Utolsó belépés dátuma:2018-06-19
Évente kb ennyi időt töltök horgászattal: 10-30
Több napos horgászataim általában így szervezem: Autóban alszom
Ha társasággal megyek horgászni: Egyedül
A horgászvizet így közelítem meg: Csónakkal
Kedvenc horgászmódszereim
Feeder-botos horgászat, Hagyományos fenekezés
Legfrissebb feltöltött fotóim
Legfrissebb beszámolóm
Kedvenc horgászhelyem a Kőrös egyik holtága a Harangzúg. Mintegy 6 km harang alakú 40-70 m széles igazi vadvíz. Gyönyörü környezetben. Minden adva lenne a leggondtalanabb pecázáshoz, csak egy valami hiányzik az pedig a hal.
E nélkül pedig hamar unalmassá válik a viz partján töltött idő.
De mi okozza a haltalanságot? Meg kérdeztem a víz gazdáját a Kőrösvidéki Halász Szövetkezetet , de igazán érdemi választ nem kaptam. Azt , hogy a megadott e-mail címre küldött levelet válaszra sem méltatták, már elgondolkoztatott.
Szóval úgy müködik ez a víz és a közelében lévő többi kőrösi holtággal, hogy ősszel leeresztik a vizet úgy 0,5 m mélységre előtte természetesen lehúzzák a benne levő halakat , mind egy szálig. Amúgy sem marad már sok, mert jó pár horgász üzi szenvedélyét, 1-2 meg szinte iparszerüen. De ez még mindíg csak töredéke a kifogott halaknak. Az igazi nagy halfogó mester a víz halásza.
Ő nem kispályás focista. Ladikjával tonna számra hordja be a búzát, kukoricát amit aztán szívlapáttal mehet be a varsái mellé. Varsából is van elég, úgy 40-50 méterenként. Persze ez nem illegális akció, szerves része a vizgazda szövetkezet programjának. Az éves horgászjegyen ugyanis felhívják a kedves horgász figyelmét, hogy a halász eszközeit piszkálni, azok közelében horgászni tilos. Meg, hogy október 15-től lehalászás van, és szintén tilos horgászni annak végéig. Azután meg már végleg nincs mire.
Kiváltottam idén is az éves jegyet és április 5.-én kiültem helyemre. Mozdítás nélkül haza mentem. Na nem baj, van ilyen, majd holnap. Másnap szintén csak a botot lógattam ,hiába.
Közben azon járt az agyam, hogy egy ilyen tökéletes természeti adottsággal megáldott területet miért nem használ ki az önkormányzat, ami komoly bevételt hozhatna nekik.
Most nem tudjuk, hogy mennyi halat telepít be a vízkezelő évente, fajtánként.
Mikor történik egyáltalán a telepítés?
Mennyi halat fog ki a halász ????
Mi történik a halász által kifogott halakkal, ill. ellenörzi e valaki a halászatot, hogy nem kerülnek e illegális helyekre a kifogott halak.
Mennyi halat fognak ki a horgászok a fogási napló szerint?
Jó lenne olvasni ezekről a halász szövetkezet honlapján, de még csak utalás sincs ezekről az információkról.

Halak esetében alapvetően kétféle pikkelyt különböztetünk meg. Az egyik a reszelős felületű fésűs (ctenoid) pikkely, mely a hazai halfauna tekintetében többek között a sügérnél tapasztalható. Míg a másik, a kerekded geometriájú, sima felületű úgynevezett kerek (cycloid) pikkely, mely például a pontyra jellemző.