Adatlap
nagyvarad1
Becenevem: nagyvarad1
Korom: 57 év
Lakhelyem: Jász-Nagykun-Szolnok
Regisztráció dátuma:2013-01-27
Utolsó belépés dátuma:2020-04-08
Évente kb ennyi időt töltök horgászattal: 60-nál több
Több napos horgászataim általában így szervezem: Sátorral
Ha társasággal megyek horgászni: Egyedül
A horgászvizet így közelítem meg: Csónakkal
Kedvenc horgászmódszereim
Legfrissebb beszámolóm
Tegnap du. a H.berettyó folyóra mentem horgászni és az érkezésem után (az adminisztrációt letudva) rögtön snecizni kezdtem,mivel élő hallal akartam horgászni. Fél óra után abbahagytam a sikertelen snecizést és a magammal vitt fagyasztott halszeletekkel csalizva horgásztam.Két órás próbálkozás után meguntam ezt is,és lassan pakolászni kezdtem a cuccokat...Előbb a snecizőmért( bot vödör) mentem,mely kb 15 m re ,a főre helyezve pihent a napon úgy hogy a horog a gumi gyűrű alá volt akasztva csalizatlanul. Tehát ezekkel ballagtam az autómhoz,amikor berobbant a vízen a KHESZ ellenőrzés. Látván a két akcióban lévő botomat és a kezemben lévő sneciző cuccokat ,a vezető ellenőr felelősségre vont három botos h.miatt,miközben kitekertette velem a az üzemben lévő botjaimat csalizás-ellenőrzés végett. Nem háborodtam fel, bár biztos voltam abban,h. semmi szabálytalanságot nem követtem el. Inkább megkérdeztem,hogy ,hogy -három botos horgászatnak minősül az ha kettő botom be van vetve és egy harmadik ,akármilyen okból éppen a kezemben van..? -Az nem,de maga éppen most hagyta abba a snecizést, és nem szereti ha hü.nek nézik őt. -Azt maguk láttak,hogy egy időben három bottal h.tam.., kérdeztem ...? Nem de ez nyilvánvaló... --Tehát ez feltételezés, és e feltételezés alapján akar engem megbüntetni-mondtam,majd újra megmutattam a snecizőmet mely világosan üzemen kívül volt helyezve azzal,hogy nem volt a horgon csali és horog be volt akasztva a rögzítő gumi gyűrű alá..--Nem büntetem meg mert problémás lenne a bizonyítási eljárás mondta a szóvivő. Én még egy mondatban elismertem,hogy esetleg kétségeket ébreszthettem azzal,hogy a kezemben volt egy harmadik üzemen kívüli bot, de azért nem kéne mégis erre alapozni egy vélt szabálysértést,mert ez nem más mint rossz indulat...
Ezután bejegyezte az ellenőrzést , köszönés nélkül távoztak.
Csak mid ezek után lettem iszonyúan dühös és elhatároztam,hogy ezt lejegyzem a neten és beszerzek egy eseményrögzítőt,mely úgy a horgászásomat,mint az ellenőrzéseket rögzíteni fogja elejétől a végéig.... (Ha még ez nem tilos?)
Megjegyzem,hogy számtalan rossz indulatú ellenőri közeledésről számolnak be horgászok...Kezdve a fellépés agresszív voltától a kocsi és minden egyéb körülmény átvizsgálásáig... Rengeteg a horgászat körüli üzlet ingyenélője,mely valamennyi a horgászok pénzére hajt,miközben a mezítlábas horgásznak teljesen megszűnt az érdekvédelme. Lassan lassan teljesen szembe helyezkedik a horgászok érdekével a horgászat mint üzlet.
A hang a vízben 1400-1500 métert tesz meg másodpercenként.