Adatlap
bence1224
Becenevem: bence1224
Korom: 23 év
Lakhelyem: Veszprém
Regisztráció dátuma:2013-05-25
Utolsó belépés dátuma:2014-07-04
bence1224
Évente kb ennyi időt töltök horgászattal: 60-nál több
Több napos horgászataim általában így szervezem: Sátorral
Ha társasággal megyek horgászni: Baráttal/barátokkal
A horgászvizet így közelítem meg: Gyalog/Kerékpár
Kedvenc horgászmódszereim
Legfrissebb feltöltött fotóim
Legfrissebb beszámolóm
Horgászás a Paksiban

Ez az eredményes nap úgy kezdődött, hogy már 1 napja nem horgásztam és már nagyon szerettem volna, hogy görbüljön. Ezért elhívtam egyik barátomat, Norbit, hogy találkozzunk a szokásos helyes, a szokásos időben. Ez a balatonfüredi Paksi üdülő kikötője melletti kis szakasz. Az időpont hajnali 05:30.

Felkeltem 05:00-kor, gyorsan összekészülődtem és indultam a biciklimmel a megbeszélt helyre. Én oda is értem, de a barátom még nem volt ott. Út közben értesített, hogy elaludt és nem ér oda, de jön ahogy tud. Amíg vártam Norbit addig kipakoltam, összeszereltem a botot, és neki álltam faggatni a helyet. Eleinte egy 7 cm-es sárga twisterrel próbálkoztam csukát fogni, de helyette egy szép sügér jött. Próbálkoztam tovább, de több ilyen mohó hal nem volt, mint ez a sügér. Feltettem egy kisebb körforgót. Ezzel próbálkoztam sügeret fogni. Első dobásra jött is 1, utána pedig még 6-7 sügeret sikerült becsapni ezzel a csalival. Hirtelen már nem jött több. Láttam viszont egy balin ugrást, amire egyből rádobtam, amire ő mohón rávetette magát és elindult a harc. A 0-10 grammos dobósúlyú botomnak ez a hal nagy ellenfélnek bizonyult. Egy ideig fárasztottam, végül megadta magát. Ezután még jött 2 balin, és Norbi is megjött. Amíg ő kipakolt, addig megreggeliztem és elmeséltem neki a történteket. Ezután együtt hozzáfogtunk a horgászáshoz. Én ugyanazzal a körforgóval próbálkoztam aminek eddig bedőltek a halak. Telt az idő, és a végeredmény 12 db sügér és 3 db balin lett. Sajnos Norbinak nem lett ilyen jó kapása.

Ez egy nagyon eredményes horgászat volt. Jó volt egy nyugodt délelőttöt együtt tölteni a haverommal és közben a közös hobbinkkal foglalkozni, aminek köszönhetjük a barátságunkat. Norbin kívül még sok barátság köttetett a horgászat által. Az életem egyik legfontosabb részévé vált a horgászat. Minden szabadidőmet ennek szentelem. Minden horgásznak kívánom, hogy görbüljön. J
A halak nem csak a kopoltyúkon keresztül beáramló vízből jutnak oxigénhez. A testüket fedő bőrön keresztül is jelentős mennyiségű oxigént választanak ki a vízből.