Adatlap
Olaszlo
Becenevem: Olaszlo
Korom: 74 év
Lakhelyem:
Regisztráció dátuma:2017-03-14
Utolsó belépés dátuma:2018-06-18
Évente kb ennyi időt töltök horgászattal: 60-nál több
Több napos horgászataim általában így szervezem: Sátorral
Ha társasággal megyek horgászni: Baráttal/barátokkal
A horgászvizet így közelítem meg: Gyalog/Kerékpár
Kedvenc horgászmódszereim
Legfrissebb beszámolóm
Az Egyesület jogellenesen csak annak ad ki horgászvizeire éves „Területi Engedélyt”, aki –jelentős többletköltség fejében – egyben tagnak is belép az egyesületbe! Ez így jogszabály ellenes!! Az ide vonatkozó rendelet kimondja, hogy horgászni csak „Állami Horgászjegy, és Területi Jegy (Horgászegyesületi tagság) birtokában lehet.” De, ha a horgász más vízkezelők horgászvízén kíván horgászni, ahhoz az Állami Jegyen és az oda vonatkozó területi jegy megváltásán kívül nem köteles, esetenként jelentős belépési díj megfizetése ellenében - minden egyesületbe külön-külön belépnie!! Ennek alaptalan megkövetelése, amellett, hogy törvényellenes egyesületi eljárás, büntetendő csalás, egyben a horgászok lenyúlása, és jogellenes egyesületi haszonszerzés is! Már elég rég (60 éve) horgászom, de ilyen (–a felügyelő hatóság- tudtával?!) hivatali összejátszással, visszaéléssel elkövetett jogsértéssel még nem találkoztam! Btk. 373. § Csalás (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
Hosszú horgászati tevékenységem alatt azt tapasztalom, hogy az alhaszonbérlő horgászegyesületek a saját bevételeik növelése érdekében, sokszor az el nem végzett fejlesztések, és a „szerződésileg” kötelező halpótlás elmulasztása, hiánya ellenére is a horgásztól, különböző címeken; tagsági díjban, területi horgászjegyekben, telepítési hozzájárulás címén, (meg még ki tudja milyen címeken!) Annyi díja szednek be, amennyit csak akarnak! A horgászok „lerablásának” nagyságát, a díjmegállapítás mértékét nem szabályozza semmi, és sajnos, nekem úgy tűnik nem is ellenőrzi senki! Egyik évről a másikra képesek akár 100 %-os díjnövelést is követelni, előírni! Ez így történt az esetemben is! Olyan hatósági intézkedésről a környezetemben én még nyilvánosan nem hallottam, hogy valamelyik alhaszonbérlőtől, vagy horgászvíz kezelőtől a kezelői jogát azért vonták volna vissza, mert nem teljesítette a szerződésben rögzített hal visszapótlási kötelezettségét, vagy extra magas díjakat szedett be! Azt, azonban már hallottam, hogy egy horgásztól már azért is visszavonták az engedélyét, mert a kifogott halat nem azonnal írta be a fogási naplóba! Míg az előbbi jogsértés egyértelműen büntetendő törvényszegés, addig az utóbbi a bürokrácia csimborasszója, amiért a horgász húzza a rövidebbet! Ez a helyzet abszurd és elfogadhatatlan!

Sajnos a horgászok ebben a vonatkozásban is teljesen ki vannak szolgáltatva az alhaszonbérlők profitszerző kénye-kedvének! A horgászoknak nincs érdekvédelme, nincs a jogaikat és az érdekeiket védő szerve, szervezete! A MOHOSZ nem a horgászokat, hanem inkább az álhaszonbérlő-vízkezelő egyesületek érdekeit védi! Legalább az állami Hatóság vezetője álljon mellénk tisztességes horgászok mellé és védjen meg bennünket a haszonleső csalóktól, meg a velük összejátszó hivatalnoktól!
Miskolc, 2017. március 14. Üdvözlettel. Oláh László mezei horgász. E-mail: olaszlo@citromail.hu
Az első ragasztott nádbotot egy amerikai hegedűkészítő mester alkotta meg 1846-ban.