Adatlap
sullopapa
Becenevem: sullopapa
Korom: 53 év
Lakhelyem: Borsod-Abaúj-Zemplén
Regisztráció dátuma:2008-08-23
Utolsó belépés dátuma:2010-12-06
Évente kb ennyi időt töltök horgászattal: 60-nál több
Több napos horgászataim általában így szervezem: Sátorral
Ha társasággal megyek horgászni: Egyedül
A horgászvizet így közelítem meg: Autóval
Kedvenc horgászmódszereim
Legyezés, Pergetés
Legfrissebb beszámolóm
Egy ritka tizennyolcadik születésnap…

A történet egyszerű(nek) tűnik !! A jégmentessé vált folyón , vízállás,időjárás rendben („szín-szag-konzisztencia”) A hétvégi horgászélményeink azt diktálták,hogy nagy süsü ügyében jó helyen járunk. Gégény Viktor barátom alapból indított egy 3.60-assal ami rögtön az ikrás pocakjára való tekintettel mehetett is vissza oda ahonnan jött. A hétvége folyamán 1.5-től 3.9-ig volt még egynehány találkozásunk ezüstszínű lovagjainkkal.
A hétfői nap is hozta az átlagot,de ezen a napon egyedül ténykedtem és nem is rosszul.
Kedd-2008.02.05 ( ifj. Tóth 18-éves )
Otthon stikában folyik az előkészület a napra .( Ekkor még nem tudtuk,hogy nem mi adjuk a
legszebb ajándékot) A srác még iskolában. Iskola után kb. 10 perc, telefonál: Apa, hol vagy?? Mi volt?? Mikor szállhatok be hozzád?? Jelentés: Felső Tisza, 2 kapás… 30 perc múlva. No, még ez hiányzott nekem délutánra! Egy iskola utáni lestrapált gyerek, aki fél ésszel már a tortájára gondol. No, nem baj, ”veszett már több mohácsnál!”
Beszállás után egyből konkrét kiválasztott műcsalit vesz elő. 15-cm-es Relax, FT színben 13 grammos, fehér ólomfejjel. Ezzel fogok horgászni! Summa summarum, 15-órakor elkezdtünk pecálni. 8-10 perc után a kisfőnök jelzi az első kapást! (ááá, új seprő jól seper) Eltelik 30 perc a kis Berkley perecbe….Magasan ( kb.1m ) meghúzott hal visszaeső ág legaljában 2.5-ös
süllő. A kapás szinte csak az újraemelésben elnehezülő cucc érzésekor jelentkezett.
„Isten éltessen fiam, ma jó napod van!” A peca folytatódik tovább… Kb. 15 percnyi tétlenség után Lackó ismét bevág... Megvan!! A nem teljesen ideszánt kis bot perecbe a vízig, a hal meg 2-3 erőteljes fejrázást követően megindul. Ráadásul folyásiránnyal lefelé, és tör felfelé a tetejére. Egyből nyugtázzuk, hogy nem rossz hal, de sajna ez kabátba van…
Lendület vissza, indul a nyugisabb fárasztás. Amikor a hal a közelbe ért, a burványa láttán már kezdtem vakargatni a fejem tetejét. Kb. 2-3 perc eltelte után kezdett közelíteni, és 50-60 cm mélységből megláttuk az első sziluettjeit! No, innen kezdődött a para!!!!
A hal mintha érezte volna… irány LE!!! Lackó nagyon ügyesen kordában tartotta fék-bot kombinációban, elkezdte a terelgetést. Ez nem tartott soká, mert 1 perc múlva feladta magát a csónak mellé ez a szép testű hal.
Innen már csak az ismerősök értesítése, és a fényképezkedés tette ki az esténket. Habár volt, aki egyből rátapintott a lényegre, és rögtön megkérdezte, hogy: Kitől vették???
Mint apa és horgásztárs mindenkinek teljes szívemből kívánom ezt az érzést!!!!
Isten éltessen sokáig, LACKÓ……

Tokaj 2008.02.05. Sporttársi Üdvözlettel Tóth László
(sullopapa)
/ 9700gr.-91/60cm./
A viza tengeri hal, kizárólag ívásra vonul az édesvizű folyókba. Az 1970-ben felépült Vaskapu erőmű megépülése óta az utolsó regisztrált dunai vizát Paksnál fogták 1987-ben. Ez a példány 3 méter hosszú és majd 200 kg súlyú volt.