Adatlap
Tomi4
Becenevem: Tomi4
Korom: 25 év
Lakhelyem: Jász-Nagykun-Szolnok
Regisztráció dátuma:2009-01-03
Utolsó belépés dátuma:2010-02-08
Évente kb ennyi időt töltök horgászattal: 60-nál több
Több napos horgászataim általában így szervezem: Autóban alszom
Ha társasággal megyek horgászni: Családdal
A horgászvizet így közelítem meg: Autóval
Legfrissebb feltöltött fotóim
Legfrissebb beszámolóm
Tisztelt Olvasók!
December 21-én egy nagyon hideg reggelen indultam el Besenyszögre a Holt-Millérre egy kora téli csukázásra. Kb.: 7 órakkor értem le a horgászhelyre. Úszós módszerrel, valamint pergetve próbáltam meg a csukákat becsapni. Az úszós felszerelésemen 30-as zsinór volt, csalinak apró ezüstkárászt tűsztem a hármashorogra óvatosan a bognártüske alatt és vigyázva, hogy élve maradjon hiszen az élettelen csalihallal kevesebb esélyünk lenne egy szép csuka kifogására.
A felszerelés 80-120 gramm dobósúllyal rendelkezzen, zsinór: 0,30-as monofil, az úszó: 25 grammos csukázó úszó, ólom: 30 grammos, a drótelőke 30 cm hosszú, orsó:40es okuma, és egy daram apró hármashorog. Én jobban szeretem az úszósokat fenékólommal lesúlyózni így a kishal és az áramlások nem tudják a helyről elsodorni. És már repültek is a szerelékek a vízbe az eggyik botomat pontosan a nád mellé dobtam, míg a másikkal a víz közepét própáltam meg átfésülni. Majd egy óráig nem volt kapás kondolkodtam, hogy elkéne mennem pergetni egy kicsit hátha úgy jobban fognék. Ahogy ezt kimondtam hírtelen kapásom volt a középre dobott botomon vártam egy-két percet amíg biztonságosan benyeli, majd amikor már láttam, hogy folyamatosan húzta a zsinórt bevágtam és meglett, de sajnos nem egy méretes csuka lett csak egy 38 cm-es kicsi. A visszaengedés előtt azzal kívántam tőle, hogy küldjön már ide egy méretes csukát. A visszaengedés után újból bedobtam a botom szintén középre. Kb.: egy 30 perc múlva ismét kapásom volt a nád előtti botomra ez hal nem nyelte magabiztosan húzta folyamatosan a szereléket. Nem is vártam sokat, ahogy lehetett bevágtam és meglett elég erőszakos volt a csuka 1-2 perc fárasztás után szákoltam meg. És vannak még csodák egy 45 cm-es szép csukát fogtam, hát csak ide küldte az a kis csuka. Ezúttal az úszózás több csukát nem adott. Nyomban elmentem pergetni egy 30 cm hosszú drótelőkét kötöttem fel a 0,25 mm-es monofil zsinórra. Elősször megpróbáltam egy szürke színű bloufox körforgóval megvallatni a vizet. Mindig a nád tövét próbáltam meg megdobni pár dobás után apró maszatolást éreztem, majd bevágtam egy 35 cm-es kis csuka nézte meg a körforgót. Természetesen visszakerült a vízbe lubickolni. Jövőre erre érdemes lesz horgászni. A körforgóval nem tudtam többet fogni. Feltettem egy szintén bloufox támolygót ezzel is sikerült 2 db csukát fogni egy 39, 48 cm-est fogni. Jó kis horgászat volt hiszen 5db csukát sikerült fogni igaz, hogy csak 2 volt belőlük méretes, de akkor is.
Viszontlátásra!
Találkozunk legközelebb.
Eszes Tamás
A hím kecsege 4-5 évesen, míg a nőstények csak 5-6 éves korukban érik el az ivarérettséget. Mivel az első években ez a faj igen gyorsan fejlődik, gyakran előfordul, hogy hamarabb eléri a kifogható legkisebb méretet (45 cm), mint a szaporodóképes állapotot. Így számos esetben előfordul, hogy még az első ívása előtt kifogják vizeinkből.