Adatlap
RAGARDA66
Becenevem: RAGARDA66
Korom: 51 év
Lakhelyem: Budapest
Regisztráció dátuma:2009-02-19
Utolsó belépés dátuma:2019-11-04
Évente kb ennyi időt töltök horgászattal: 60-nál több
Több napos horgászataim általában így szervezem: Sátorral
Ha társasággal megyek horgászni: Baráttal/barátokkal
A horgászvizet így közelítem meg: Autóval
Kedvenc horgászmódszereim
Legfrissebb feltöltött fotóim
Legfrissebb beszámolóm
Mivel sorozatosan viták alakultak/nak/ ki néhány kép alatt, ezért írodott ez a néhány sor!

Képzeld el magad,hazaérsz a munkából és saját otthonodban az asztalon mesés svédasztal fogad! Mivel szörnyen éhes vagy rögtön nekiállsz az evésnek és az első vagy sokadik falat közben odalépek melléd és egy 2/0-ás Gamakatsu horgot átütök a szádon! Annyi időd sincs hogy felordíts mert azonnal elkezdelek cibálni, ugyanis a horog folytatása a damyl és a horgászbot! Futok a ház körül 2 kört, kb. 100 métert, magam után cibálva. A táv megtétele után amikor bamba arccal összerogysz,nem tudva hogy mi történik veled, kitépem a szádból a horgot, öntök némi jódot a sebre, és a tarkódnál fogva, belenyomom a fejedet egy nagy vödör vízbe! Ne ijedj meg, csak addig amíg abbahagyod a rúgkapálást hogy csinálhassak néhány nyugodt képet rólad! Miután ez sikerült,persze ez beletelt néhány percbe, talán le is pergett előtted az eddigi életed a légszomj miatt, kihúzom a fejedet a vizesvödörből, pofozgatlak amíg észhez nem térsz, majd amikor úgy látom hogy magadhoz tértél megveregetem a válladat, talán egy csókot is kapsz a homlokodra,és azt mondom:- Viszlát legközelebb!
Van rá jelentkező?
Körülbelül ez az amit egy hal átél! Érdemes elgondolkodni rajta, mennyire emberséges mód ez a híres Cath & Release! Sokan használják a mérsékletesség szót, aminek nem tagadom van is alapja de evvel az erővel csak addig horgásszon minden pecás amíg megfogja az éppen elfogyasztani szánt mennyiségű halat, feleslegesen minek kínozni őket? Ha belegondolunk ez olyan mint amikor a vadász csak sörétessel seggbelő egy szarvast, megölni nem akarja mert nem kell a hús ,csak kíváncsi volt hogy eltalálja e és átakarta élni azt a mámorító érzést ahogy a célkeresztbe befogja!
A hím kecsege 4-5 évesen, míg a nőstények csak 5-6 éves korukban érik el az ivarérettséget. Mivel az első években ez a faj igen gyorsan fejlődik, gyakran előfordul, hogy hamarabb eléri a kifogható legkisebb méretet (45 cm), mint a szaporodóképes állapotot. Így számos esetben előfordul, hogy még az első ívása előtt kifogják vizeinkből.