Adatlap
Csutto
Becenevem: Csutto
Korom: 65 év
Lakhelyem: Baranya
Regisztráció dátuma:2009-05-19
Utolsó belépés dátuma:2012-08-05
Csutto
Évente kb ennyi időt töltök horgászattal: 30-60
Több napos horgászataim általában így szervezem: Autóban alszom
Ha társasággal megyek horgászni: Családdal
A horgászvizet így közelítem meg: Autóval
Legfrissebb feltöltött fotóim
Legfrissebb beszámolóm
2012.július 29-én vasárnap reggel napkelte előtt fél órával elmentem horgászni napi jeggyel Bodára.5-órakor meg jelent két helyi területi horgász és nyomdafestéket nem tűrő hangnemben közölték hogy elfoglaltam a területis helyét .Mit képzelek én hogy napijeggyel idepofátlankodok és ellopom a halat a területis horgász elöl. Azonnal menjek innen mert nem jut nekik hal.Közben megtudtam, hogy az egyik halőrséget elvállalta, mert a halőr felmondott.
Megtudtam azt is hogy a halőrként jelentkezett személy előző nap már fogott három pontyot és másnap pedig négyet fogott és vitt el.A megengedett pedig heti 4-db. Ezek után én biztos nem fogok oda többet menni horgászni.
Nem csoda, hogy így viselkednek, mert amikor indult ez a tó 78-tag. volt most
csak 12-van.Halat nem hoznak bele.Ide nem javaslom senkinek,hogy horgászni menjen.Azt még tudni kell én is tag voltam, de idén már nem fizettem be, mert kevés halat hoztak.Még olyan megjegyzést kaptam tőlük, hogy ha nem fizettem be a 40000.Ft.ot, ne horgásszak itt napi jeggyel, mert ha területi jegyre nincs pénzem ne rontsam itt a levegőt.Nem sokon múlott a
tettlegesség, mert először úgy gondoltam mind a kettőt leverem, de jobbnak láttam csak bólogatni,hogy ezek mekkora parasztok mint esetleg a fogdában csücsülni testi sértés miatt.
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.