Cikk oldal
2008. 11. 25

tomi123: Rejtélyes kapás

Tavaly egy szép májusi napon szüleimmel horgásztunk az Őrbottyáni horgásztavon, amikor nagyon érdekes dolog történt velem:
Reggel 8 óra tájban apukám botjai és az én botom be volt vetve kapásra várva, amikor apukám hátul volt az autónál, én pedig 5-6 méterre voltam a botoktól, hirtelen arra lettem figyelmes, hogy zörög valami a botok felől. Amikor odafordultam, csak azt láttam, hogy a bottartókról megy le a botom bele a vízbe. Ezután gyorsan utánaugrottam úgy ahogy voltam ruhástól a vízbe, és a parttól egy 3 méterre sikerült elkapnom a botot. De viszont mire felkaptam, pont akkor akadt le. Csurom vizesen kijöttem a vízből bottal együtt, és levetettem a vizes ruhámat és a cipőmet, mert anyukám haza akart vinni, hogy átöltözhessek. Ekkor alsónadrágban voltam, és bent ültem az autóban, mikor az apukámnak hirtelen egy nagy kapása volt. Ekkor úgy ahogy voltam egy szál alsónadrágban kirohantam mezítláb a merítőért. De ez a hal sajnos beúszott a nádba, és ott leakadt. Már anyukámmal majdnem elindultunk, amikor újra jött apukámnak egy kapás. Na akkor újra kezdődött a merítő kézhezvétele. De ezt a halat még kiszedtem, mielőtt hazaindultunk ruhacserére. El tudom képzelni, hogy a szemközti oldalon lévő horgászoknak mennyire derülhettek a reggeli ruhás fürdés, és alsógatyás futkározás láttán.
Hozzászólás
Még nincsenek hozzászólások.
A halak színét a bőrükben termelődő különféle színsejtek aránya határozza meg. Ha egy faj irharétegében nagy mennyiségű guanin termelődik, akkor a hal színe ezüst lesz. Ha melanin sejtekből van több, fekete vagy barna lesz a bőrszín. Sárga szín akkor fordul elő, ha a xantofill színsejt dominál, míg piros akkor, ha az eritrofill van nagyobb számban jelen.