Cikk oldal
2009. 01. 31

lacikeri: pergetés

Ma azaz 2009 01 31én végigdobáltam a Süttő,Neszmély út teljes hosszát az almási lovarda allatti szakaszt még sötétben kezdtem reggel 6kor 10kor fejeztem be az eredmény egyetlen kapás.Ami nem tetszett az az "kedves"horgásztársak,hogy horgászat végén 4zsák szemetet szedtem össze 10perc alatt amit az autóba barakva 2perc alatt kiraktam a faluban egy konténerbe neked is ennyi lett volna "kedves"horgásztárs,remélem sokan elolvassák és ha nem is a másét legalább a saját szemetüket ne hagyják a Dunaparton!
Hozzászólás
izsoz2009.04.12.Üdv mindenkinek!Kettő percre lakom a szakasztól,sajnos ez egy adottság,a sodrás ide dolgozik!Egyébként szoktam szemetet szedni(egyesületi keretek közt is)én is.Úgy látom,hogy meghatározó részének nem hazai az eredete!Sajnos honfitársaink között is vannak akik nem tisztelik a természetet.Mikor tehetem,én inkább összeszedem.Ha lehet tovább ne vigye a víz!A halakról meg annyit,hogy sokat kell járni utánuk.Itt is.
Kisdevla2009.02.19.Most horgásztál,vagy szemetet szedtél???Egyébként Te mondtad hogy végig dobáltad!!! :)
kuurta2009.02.18.én is szoktam arra pergetni de nekem általában eredményes szokott lenni!
mtomi102009.02.15.Én és néhány cimborám is ezeken a szakaszokon pergetünk, ismerős a szemetes téma, rendszeresen szedjük mi is a sok paraszt után! Mélységesen felháborít, hogy az ilyen emberek is horgásznak nevezik magukat, és velük azonosítják a hozzánk hasonlókat! Mindenesetre jóleső érzés, hogy nem vagyunk egyedül, és vannak még horgászok a kulturált, jóérzésü emberek közül is!
sacharoz2009.02.04.Szia Lacikeri!
Mostanság indulnék jómagam is pergetgetni ezekre a szakaszokra és elég bambán bámultam az írásodra!
Tele van szeméttel minden?
Nem lehet, hogy a sodrás hozta és rakta le a szemetét?
Szóval biztos, hogy horgász mocsok ami ott maradt!

Üdv!
 
Az úszóhólyag számos halfajnál nagy szerepet kap a hallásban. A vízben terjedő hanghullámok rezgéseit a bőrön és izomzaton kívül az úszóhólyag is érzékeli és felerősítve továbbítja azokat a belső fülhöz (labirintszerv). A másik nagyon fontos funkciója, hogy a hal vízben történő lebegését, süllyedését, illetve emelkedését is ennek a szervnek a segítségével szabályozza.