Cikk oldal
2009. 12. 16

petya8: Pontyozni mentünk,mégis a harcsa győzött!

Egy nyári napon,keresztapámmal és a szomszédokkal elmentünk pontyozni a Szavanna nevű bányatóra,Bugyi közelében!
Elég jó napnak néztünk elébe!Sok ponytot fogtunk 2-3kg-osokat!Átmentem a szomszéd helyére aki 2 horgászálással alrébb ült le,amikor odaértem természetesen pontyot fárasztott éppen!Szákolás,horogszabadítás és ment vissza!Újra csaliz,kukorica csonti!Bedobja rárakja a kapásjelzőt,épp hogy leült elkezdte felhúzni a jelzőt!Peti figyeld már,már ott is van mondta Sanyibarátom!Bevágott,szépen elindult de akkor még nemgondoltuk h mi is lehet a horgon!Amikor közelebb ért akkor igazán mutatta az erelyét,elindult lefelé!Volt egy kb 1,5méteres nádsziget közvetlen a part előtt bement a tövébe!Akkor jöttünk rá igazán h ez nem ponty lesz!Leült!Se előre se jobbra,se ballra,se semerre nemment!Nem akadhatott be azt hozzáteszem....:DFeszült a bot,feszült a damil egyszer csak egy nagy durranás,eltört a teleszkópos Daiwa bot!Még megvolt a hal(feltehetően harcsa)feszítette a damilt rendesen!A bot kettőben vt de a halmég megvolt de amikor ránéztem a damilra elpattant az is!:SAkkor lett igazán ideges Sanyibarátom is mert tudta h valószínű élete hala ment el!:SNem láttuk a halat de nem vt kicsi az 100%! A nap folytatódott a potykákkal!:) Nem unatkoztunk!:)
Hozzászólás
petya82010.01.04.Ígyvan,ő hibája!
De annyira fafejű megvan,h nemtanult belőle!:)
Fék csumra behúzva!:S xD
pecaspecialista2010.01.04.Remélem sanyibarátunk tanult az esetből és nyugodtabb lesz legközelebb,magának köszönheti a bjt.
 
A horgászorsót a III. századi Kínában találták fel. Európában mégis csak a XVIII. század folyamán kezdett elterjedni. A multipikátoros orsót Kentucky állambeli George Snyder órásmester gyártotta le először. Az állódobú orsó műszaki tervét Alfred Holden Illingworth angol úriember készítette el.