Cikk oldal
2010. 02. 07

varjas2003: Ha a gyermek lecseréli a spiccbotot... 2009 tavaszán történt.

Büszke apaként osztom meg veletek ezeket a sorokat. Barátommal, Attilával sokat horgászunk Merenyén, és a hétvégéken a pénteki nap a horgászaté. Idén tavasszal fiam, Noel is megkóstolta az éjszakai horgászat szépségét...Aztán jöttek a további kérések, Apa, én is mennék.... Azóta aztán egyre többször látogat el velünk Merenyére, ahol már "otthon érzi" magát. Fontosnak tartom, hogy 10 évesen legyen már fogékony a természet szépségeire, legyen egy olyan időtöltés a mindennapjaiban, ami érdekli és lehetőleg ne kösse számítógép elé.
Nem régen eljött a péntek, és ketten érkeztünk Merenyére, a megszokott helyünkre, ahol sokat horgásztunk. A szokásos "büfé vizit" után jött a kipakolás. Széthúzva a spiccbotot és a küszöknek szánt etető anyagot bekeverve nekilátott fiam, a csalihal fogásnak. Örömmel nyugtáztam, hogy az éjszakára elegendő 5-6 db küsz hamar a haltartóba került. Összeállítva szerelékünket, felcsaliztuk horgainkat halszelettel, a már itt jól bevált módszer szerint. Beszélgettünk, és éppen azon tanakodtunk, vajon milyen hideg lesz éjszaka, hiszen kint alszunk a parton. Ekkor halk de határozott hangon szólt fiam: Apa, kapásom van!!! Ránéztem a kapásjelző karikára, ami jó egyméteres lógásából már jelentősen veszített..Csak nyugi, szóltam, bár kendőzetlen volt öröme, hiszen a halak királynőjét sejtettük a másik oldalon. A "belógás" elfogyott, és megszólalt a finomra hangolt nyeletőfék az orsón....aztán nem sokára jött egy határozott bevágás fiamtól....megvan!!!
A finom botspicc folyamatosan jelezte a hallal tartott kontaktust, és egy-két perc után a merítőben pihent a süllő. Közel két kg, gyönyörű és egészséges.
Biztosan sokan éreztük már ezt az érzést, ami mindannyiszor megdobogtatja szívünket. De egy 10 éves fiúnak különös élmény, a "snecik" után a királynő! Természetesen megfertőződött már, és ha horgászat, akkor elsősorban Merenye jöhet szóba....Kívánom mindenkinek, hogy lássa és érezhesse, ahogy gyermeke önfeledten, csillogó szemekkel kérdezi: ugye szép?!

Igen! Az!
Hozzászólás
Lacika62182010.02.15.Szívből gratulálok!És sok hasonló történetet kívánok még nektek!
Kisdohany2010.02.10.Hu..Kirázott a hideg, bár az én kisfiam még csak 1 éves, de már nagyon vágyom hasonló élményekre!
zora752010.02.09.Csak így tovább! Ha ilyen a kezdés milyen lesz a folytatá?:-)grt
Haroskisdevla2010.02.08.Jó írás,csak a két kiló????
Ugye a képen látható hal nem a történet szereplője?? :))
 
A hím kecsege 4-5 évesen, míg a nőstények csak 5-6 éves korukban érik el az ivarérettséget. Mivel az első években ez a faj igen gyorsan fejlődik, gyakran előfordul, hogy hamarabb eléri a kifogható legkisebb méretet (45 cm), mint a szaporodóképes állapotot. Így számos esetben előfordul, hogy még az első ívása előtt kifogják vizeinkből.