Cikk oldal
2011. 02. 27

kopaszkukacN1: Áprilisi éjszakák!

Most hogy itt a tél elég sokat nosztalgiázom a régi időkről halakról ,rég köttetett barátságokról.Nemrég egy régi már nem is létező horgász lapot böngészve találtam meg ezt az írást és szeretném veletek megosztani.Előre leszögezném az alábbi sorok nem az én szerzeményeim,egy régi neves és általam nagyra tartott szakírónk emlékei-emlékek halakról és rég köttetett barátságokról.
Szombat.
már a reggeli verőfény van, mikor János vízipók ként a vízpart felé siklik,hiába kötöttünk rá fogadást ő is hal nélkül úszta meg az éjszakát.Miután kedvenc halaink sem hallottuk éjszaka lekmározni,kissé megnyugtatva magunkat megállapítottuk nem bennünk van a hiba.A harcsanépség nem lehetett étvágyánál!Bezzeg mi,a szép környezetben átheverésztük a délelőttöt,majd közös lakomázásba kezdtünk.Egy kisebb ABC áruház készletével felért a magunk körül felhalmozott étkek mennyisége.Délután aztán tehendőink után néztünk.Csali kárászaink állapota eléggé aggasztó volt,úgy tűnt a tőlük való mozgás a kopoltyujuk mozgatásában kimerült.
-Gyerünk ,gyönyörű vörösöket lehet fogni,ha rájuk bukkanunk-így szolt Lackó és szét is széledtünk.Itt ott fogtunk is pár kisebbet de mivel ídegesítően sok csukát ugrasztottunk meg HA NINCS LÓ JÓ A SZAMÁR IS elven nekikészültünk villantózni.János már a pergető dobozában keresgélt-Ebben a szűrt fényben talán becsaphatunk párat-kacsintott egyet.A 3-mas Meppset pöccintettem be a tökleveles széléhez,alig dobtam párat az első vendég máris megjelent.
A bevágás jól ült és a csuka gyönyörű cirkuszt rendezett,fröcskölt és bukfencezett a levegőben-az aranyhasú foltos 2-es csuka minden giz-gazba beiramodott de a 25-ös Tectan kemény ellenfél volt számára.Örömmel vittem a táborhelyünkhöz ahol a többieket a sikertelen kishalfogás okozta csüggedésből sikerült ismét lázba hozni.
No majd holnap hajnalban harcsázás után folytatjuk,örömünket tetézte hogy jános barátunk szintén az orrunk előtt,csónakból fogta meg saját példányait.
Közben megérkezett Taxis és Lackó is akiknek a birtokában valóban hatalmas vőrcsik ficánkoltak a vödörben-Ez kell a harcsáknak ,mondta Lackó....
Taxis a szép csukák láttán Lackót egyedül küldte a harcsák ellen-Inkább kialszom magamat,és megpróbálok reggel a csukákra összpontosítani!
-Ott túl a zsombékok alatt ívik a keszeg,most vettem észre ,remélem kijönnek rá a harcsák éjjel-csigázott fel bennünket Lackó.
-Gyertek arra ti is invitált bennünket szívélyesen,tessék lássék módon elindultunk utána,először én aztán János is lemaradt tőle.
-Ez még ott nem lesz jó,gyertek közelebb a zsombékokhoz!

Nem sokat beszélt ez a fiatal gyerek,de amit mondott arra oda kellet figyelni.
Hatalmas vörcsieji óriási csattanással értek a vízre pontosan a kiszemelt zsombékok tövében.
Én viszont csak bosszankodtam a kárászaim miatt mert azok moccanni sem akartak.Bizony bevált a balsejtelmem,kapás nélkül virrasztottunk egész este.
-Az első események nemsokkal éjfél előtt történtek.Lackó felől némi csobogás,orsózás hallatszott.
Talán fogott valamit?
Éppen a partraszállás gondolatával játszadoztam mikor ismét csak felőle orsórecsegés,fékjének hangos folyamatos visítása törte meg az éjszaka csendjét.
Hatalmas locsogások közepette szinte megállt bennem az ütő.
Füleltem aztán megint locsogás 2-3-összetéveszthetetlen farokcsapás a víz tetején,de olyan rendes,erőszakos,durranos.Aztán megint kísértetéjes csend lett.
Ekkor János hangja kérdez bele az éjszakába
-Lackó jöjjek segíteni?
-Kösz nem kell a fene egye,ez elment, eltépte a zsinórt jött a válasz a fiatal sráctól.
Csendben hüledeztem,sajnálkoztam magamban.Gyönge óra múlva csaknem összeütköztem Jánossal,mindketten úgy gondoltuk virradásig még horpasztunk egyet.
Derengéskor nyeletke pálinkával kelünk éppen birokra,mikor beállít Lackó .Torkunkra forrasztja az itókát,mert a kópé a hajnal hasadásában megfogta második harcsáját is,természetesen az első locsogás éjfél előtt szintén bajszi volt.Olyan 2-3 kilósak lehettek.De ami elment...
-Ja egyszer csak csattant a jelző és elindult a bot,mert szunyókáltam-meséli.
Elkaptam,bevágtam addigra beugrott a zsombék alá.aztán kicibáltam ekkor volt a nagy fröcsögés,csak ott pici volt a víz balra meg a bokor,na oda feltekerte magát akkor csapkodott a farkával.Mivel egyedül voltam csak lassan tudtam eloldani a csónakot de addigra a 60-as damil már nem bírta,rúgott még párat aztán éreztem hogy elment.


Hát röviden ennyi,mint mondtam ezek a sorok nem tőlem származnak,és pár helyen át vannak írva de remélem a sorok szerzője ezt a kis írását visszaolvasva,ismét átéli azt a csodaszép áprilisi hétvégét mint én.
És remélem más horgászoknak is okoztam e sorok felelevenítésével pár szép percet.
Hozzászólás
Voter2012.04.02.És beszéltetek??
Voter2012.04.02.Nem,én a fehován voltam. Mert, lemaradtam valamiről??? Követelem hogy Kopaszkukac (is) mondjon le!!!!
kopaszkukac112012.04.02.Voter te ott voltál? Mert én igen!!!!
Voter2012.04.02.Igen,legfeljebb Kukacot nem akarjuk lemondatni. (mindjárt küldök egy privátot.)
Magnum972012.04.02.Mindkettőnek vastag a bőr a képén Voter..:)
Voter2012.04.02.Kukac! Nem félsz hogy ha sokat másolsz illetve ismételsz úgy jársz mint S. Pali bácsi????
troby2012.04.01.Jol van kukac!
jol masolsz....:)
Magnum972011.04.08.Mogorva én értem Kukit,spanom,nehéz a feje meg sok hibája van,mint nekünk,de arany a szíve,vagy legalábbis jó lenne forró aranyba mártogatni..:)
Csak simán jól érezzük magunkat és ökörködünk..!Ez egy közösségi oldal,várunk szeretettel közénk bármikor,és itt is van mindenféle ember,de egy dolog összeköt minket,MIND HORGÁSZOK VAGYUNK..:)
Üdv..!
Mogorva2011.04.08.Hát persze, ahogy óhajtod.
kopaszkukac112011.04.08.Mogorva lépjünk már ezen tovább ha lehet!
Mogorva2011.04.08.Sziasztok! Nagybetűvel írom hogy tiszta legyen, bár ezt az összes hozzászólásban leírtam: NEM BÁNTÓ SZÁNDÉK VEZÉRELT! Ti ismeritek, én sajnos nem, pedig biztos jó srác, ha ennyi haverja veszi védelmébe. De gondolom azért írtad kopaszkukac11, hogy elolvassák, és reagáljanak rá. Hát akkor bírd, és barátaid is értsék a kritikát, hozzászólást, hisz ezért jött létre a fórum. Magnum97 is kijavította a "pácát" pecára, rögtön kapta is a tájékoztatást, hogy ti értitek kukacot.Mi még nem értjük , de engedjétek, hogy megértsük ,nem kell kollektív felhördüléssel csendre inteni a hozzászólókat.Üdv.
RAGARDA662011.04.08.Mi már értjük ,kukacot, Magnum! :)
Magnum972011.04.08.Pecát max..:)
kopaszkukac112011.04.08.Mogorva ha tudnám hogy lehet ki is javítanám,bár aki akarja megérti így is szerintem.
Csak egy jó kis régi pácát akartam feleleveníteni,de hát itt így van ez ha másba nem akkor a helyesírásba kötnek bele!
kopaszkukac112011.04.08.MOLA TE EGY IGAZI HAVER VAGY !!!!
molamobil2011.04.08.Szia Mogorva! A kukac a nevén kívül semmit nem tud helyesen leírni, ez köztudott! De ez egy horgászportál! Persze igazad van a helyesírással kapcsolatban, de ő a mi "kopaszkukac11"-ünk aki se írni, se olvasni nem tud, sőt még horgászni sem nagyon! Mi barátai ezt tudjuk és már nem is tesszük szóvá neki, szerintem te se tedd, mert ha igen, akkor minden hozzászólását csak javíthatod és így telne el az egész napod! :)
Mogorva2011.04.07.Sziasztok ! molamobil! Ha elolvasod szépen a hozzászólásomat, utána figyelmesen kopaszkukac11 reagálását, akkor észre fogod venni, hogy semmiféle feszültség nincs közöttünk! Jeles horgásztársammal eszmecserét folytattunk, amibe te ügyesen bele bölcselkedtél. Azért utólagosan engedélyt kérek, hogy jó szándék által vezérelve , tanácsot adhassak védencednek, ha netán újra idézni szeretne valakitől. Kopaszkukac11! Nagyon örülök, hogy te nem sértődtél meg, mert írtam is,hogy nem tisztem bírálni az írásodat! Az, hogy kopaszkukacosra átszerkesztetted a történetet, nem bántotta a csőrömet. Csak a helyesírási hibák tömkelege bántotta a szemem. Azt is látom, hogy valószínűleg kapkodva, gyorsan írtad a szöveget, azért van benne sok hiba, és nem tudatlanságból. Csupán jelezni akartam, a történet sokkal élvezhetőbb helyesírási hibák nélkül.
molamobil2011.04.07.Sziasztok! Mogorva én is, mint olvasó teszem a megjegyzésem, de nem a cikkre, hanem rád: " ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna"!
kopaszkukac112011.04.07.Mogorva.
Kérek engedélyt meghunyászkodni,és valóban abban igazad van hogy az eredetihez képest kicsit más,kicsit kopaszkukacos!
De úgy gondolom ha problémás lenne,akkor az eredeti író már jelezte volna felém mert annyira vagyunk jó viszonyban.
Tehát valóban nem az eredeti ezt elismerem!!!!
Mogorva2011.03.15.kopaszkukac 11! Ha már arra vetemedsz, hogy Bokor Karcsi írásai közül közreadsz valamit, és főleg olyan portálon ahol Karcsi is sokat szerepel,tiszteld meg azzal , hogy vagy pontosan másold le , vagy sehogy! Ha annyira tiszteled, mint azt írod, akkor máskor több időt szánj a helyesírásra, és akkor reménykedhetsz, hogy nem húzza senki a száját, ha olvassa a cikkedet. Nem bántani akartalak, sem Karcsi helyett reagálni nem akartam, mert nem az én tisztem, csak mint olvasó tettem megjegyzést.
Dunai2011.02.28.Szép sztori, életszagú. :D
 
Minél keményebb a monofilzsinór anyaga annál kisebb a nyúlása, de nagyobb a szakítószilárdsága. Ellenben minél lágyabb annál nyúlékonyabb, gyengébb a zsinór.