Cikk oldal
2011. 04. 10

marcell17: Újabb sikeres nap!

Testvéremmel reggel 7.30-kor érkeztünk meg az Ölbői-tó partjára, majd gyors szerelés és etetés után indult a móka. Az igencsak erős és hűvös szél felülírta tervünket, miszerint finom szerelékes napot tartunk, és előkerült a két távdobó a megszokott nyári csalikkal. A 4 órányi horgászat alatt, így is 8 ponty és 1 amur került ideiglenesen a szárazra. A méreteikkel sem lehettünk elégedetlenek, összesen 23 kg-ot nyomtak. Nagyon szép délelőtt volt, különösen örültünk az amurnak, hiszen ilyen korán még sosem sikerült fogni.
Érdekesség, hogy a 9.30-ig fogott halak (3 ponty és az amur) a felső horogra jöttek, kagylós és Tutti-fruttis kukoricára, míg az ezután fogottak az alsóra, amin mindig a jól bevált hónapokig érlelt fűzött büdös kukorica volt.
Hozzászólás
Még nincsenek hozzászólások.
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.