Cikk oldal
2011. 12. 23

szaxi98: Süllők gumihalazva

Egy decemberi hajnalban édesapámmal korai horgászatra szántuk el magunkat . Fel is keltünk tisztelségesen fél 5-kor . Még sötétben a csónakhoz értünk !
-Siessünk , hamar kivilágosódik .- figyelmeztett apa !
Pár perc utazás után kissé megdermedve svémereltünk le a kiválasztott horgászhelyre ! Már pirkadt amikor az elsőt dobtam . Tudva hogy nincs olyan messze a süllőtanya , nem dobtam hosszút . A csali a Mann's Swimmin Grub csillámos zöld szinű , "hernyó" volt, ezt egy WMC , 30 grammos jigfejjel kombinálta , így remek mozgású plasztikcsalit kaptam . Pár emelés után erős , koppanós kapást éreztem , erősen bevágtam neki . Az akasztás után éreztem hogy ez egy testesebb példány , a fék finoman recsegve muzsikált . Nem husszú fárasztás után , már a merítőszákban ficánkolt a 3,7 kg-os süllő amit csak késöbb mértünk meg . Ezen a szép fogáson felbuzdulva újabb dobásra lendítettem a botomat , azomban ez a sikertelen próbálkozások listájára került . Már világos volt amikor kicsi sorozatos ütést éreztem , határozott berántással akasztottam meg a halat . Hamar a víz felszínén volt . A súlya 1,7 kg volt , gyönyörű fogas . Hamarosan fel-fel bukkant a nap . Mostmár a kicsit mélyebb vizekben kerestük a tüskéshátuakat. Amikor ismét egy rávágást érzékeltem , ezt is határozott muzdulatokkal a csónakba irányítottam . Haza felé úton megállapítottam hogy remek dunai gumihalazás részese lehetttem . Amúgy ez a nekem kapitálisnak számító fogassüllő az egyéni "rekordom" !
Főként annak örültem hogy az ujjonan kapott orsómmal fogtam ki ezeket , úgymond orsóavató halakat.
13 évesen én boldog de főként büszkének éreztem magamat ezek a szép halak kifogása után !

Köszönöm hogy elolvastad !
Hozzászólás
szaxi982011.12.25.Meglett ma reggel 11,2kg most készülök megírni az ujjab "cikket " !
zanderjoe2011.12.25.Gratulálok a fogásokhoz! Még sok ilyen szép tüskést kívánok neked!
SzPeti2011.12.24.Gratulálok! Még sok ilyen és nagyobb süllőt kívánok a horgodra!:)

üdv.: SzPeti
BujdiI2011.12.24.Gratulálok és minden elismerésem!
Sok hasonló élményben legyen még részed!
 
A viza íváskor akár 7 millió ikrát is lerakhat, azonban csak 12-18 éves korában éri el az ivarérettséget. Hossza elérheti a 9 métert, súlya pedig az 1500 kilogrammot. Akár 100 éves koráig is élhet.