Cikk oldal
2012. 08. 02

Csutto: Napi jegyes horgász

2012.július 29-én vasárnap reggel napkelte előtt fél órával elmentem horgászni napi jeggyel Bodára.5-órakor meg jelent két helyi területi horgász és nyomdafestéket nem tűrő hangnemben közölték hogy elfoglaltam a területis helyét .Mit képzelek én hogy napijeggyel idepofátlankodok és ellopom a halat a területis horgász elöl. Azonnal menjek innen mert nem jut nekik hal.Közben megtudtam, hogy az egyik halőrséget elvállalta, mert a halőr felmondott.
Megtudtam azt is hogy a halőrként jelentkezett személy előző nap már fogott három pontyot és másnap pedig négyet fogott és vitt el.A megengedett pedig heti 4-db. Ezek után én biztos nem fogok oda többet menni horgászni.
Nem csoda, hogy így viselkednek, mert amikor indult ez a tó 78-tag. volt most
csak 12-van.Halat nem hoznak bele.Ide nem javaslom senkinek,hogy horgászni menjen.Azt még tudni kell én is tag voltam, de idén már nem fizettem be, mert kevés halat hoztak.Még olyan megjegyzést kaptam tőlük, hogy ha nem fizettem be a 40000.Ft.ot, ne horgásszak itt napi jeggyel, mert ha területi jegyre nincs pénzem ne rontsam itt a levegőt.Nem sokon múlott a
tettlegesség, mert először úgy gondoltam mind a kettőt leverem, de jobbnak láttam csak bólogatni,hogy ezek mekkora parasztok mint esetleg a fogdában csücsülni testi sértés miatt.
Hozzászólás
abuhilo2012.09.13.Emlékszem, nálunk egyszer néhány területis megpróbálta elvenni a pontyokat egy napijegyestől. Hihetetlen, nem? Pedig igaz!
cormoran2012.09.02.És akkor ez a f...sz a halőr!Mi az hogy különbséget tesz területis és napilyegyes között!!Én biztos nem megyek el onnan ahova egyszer letelepedtem,hát ez vicc de komolyan!!!:S
troby2012.09.02.Ne legyel ezen meglepodve,az egesz falut taho parasztok lakjak,akkor a horgasztavuk mitol lenne mas?
Martogato2012.09.02.Én a váci DCM-en jártam így, de kiröhögtem őket.
kopaszkukac12012.08.09.Ez a Boda csak nem a Baranya megyei????
duckhunter2012.08.09.Üdv, szerencse, hogy azért vannak még ellenpéldák is...
Petya892012.08.09.Jobb lett volna leverni őket. :D
rsay2012.08.07.Igen, Szentes és környékén is ez a divat jelenleg sőt itt még lehet a területi engedélyen felül + 5000 ft ért táblát venni amit ki lehet tűzni egy helyre, hogy annak "bérlője" van... Na az ilyen táblák szokták a vízben végezni. Itt is 30-40 ezer egy területi .. és nem fogok +5000 et kifizetni egy büdös tábláért viszont ahol tábla van nekem oda is szól az engedélyem. Másrészről pedig az egyesületi alapszabályzatokban általában úgy van megfogalmazva hogy a horgászhelyek érkezési sorrendben és legalább 5 méteres távolságban foglalhatóak el. Erről ennyit!
SalmoFan2012.08.05.üdv.
Sajnos rengeteg helyen így állnak hozzá az emberek a dologhoz.Ahol pecázok ott is kb ezt csinálják az emberek.Mindig azon van a vita,hogy ő etetett ide és más miért pecázik ott stb.Tudnék még mesélni,de felesleges.
 
A süllő ívása márciusban, áprilisban történik. Ikráit a fák vízbe nyúló gyökérzetére rakja le, és a hím kikelésig őrzi őket. Gyakran előfordul, hogy ívása a kedvezőtlen víz- és hőmérsékleti viszonyok miatt elhúzódik. Ez jelentős kárt okozhat a leendő állományban, hiszen az akkor már leívott keszegek ivadékai „kinőnek” a süllő szájából, vagyis nincs mivel táplálkoznia.