Cikk oldal
2012. 08. 18

tiger6693: Sikertelen horgászat és a halőr viselkedése..

Tisztelt Tó tulajdonos !
2012.08.16-án horgászni szerettem volna a Naplás tavon ami sajnos nem igazán sikerült,de nem csak nekem hanem szerintem a többi horgásztársaimnak se.Én úgy gondolom, hogy ha az Önkormányzat füvet vág a tópartján akkor erről tájékoztatja a tó tulajdonosát.Szerintem a tó tulajdonosának erről tájékoztatni kéne a horgásztársakat.A halőrháznál ezt felkellet volna tüntetni.Sajnos ez nem történt meg.Viszont a halőr is tudta volna mondani a kiérkező horgászoknak, hogy számítsanak erre.Gondolom, hogy már mindenki hallotta, hogy ez munka mekkora hangzavarral jár.Délelőtt elkezdték a fűnyírást és délután fejezték be.Közel 10 órás pecázásom alatt még egy kapásom se volt,de nem csak nekem hanem a többi horgásztársamnak sem.A Naplás tó amúgy se arról híres, hogy tele lenne hallal,de ha még ezt a kis esélyt is elveszik a horgászoktól akkor nem kell rajta csodálkozni, hogy majd egyre kevesebben fogják látogatni a tavat.A következő lenne még a problémám.A halőrtől kértem a tó tulajdonosának az elérhetőségét és ő közölte velem, hogy ő erre nincs felhatalmazva és nem adja meg.Este a horgászatom befejezésével leadtam a fogási naplót amibe ugye semmit nem kellett beírni,mert nem volt mit.A halőr vissza adta az igazolványomat és ezután ismét megkértem, hogy adja meg a tó tulajdonosának az elérhetőségét,de ő erre nem volt hajlandó. Szó szót követett és a halőr kirántotta a horgászigazolványomat a kezemből és elkezdte az édesanyámat szidni.Én kihívtam a rendőrséget.A kiérkező rendőröknek a halőr azt hazudta, hogy én megrongáltam az ablakot holott amikor kirántotta a kezemből az engedélyt ami ugyebár a saját tulajdonom akkor csapta rám az ablakot.Tehát nem, hogy az ember halat se tud fogni,de még a halőrnek az is meg van engedve, hogy így viselkedjen a horgászokkal.Egy valamit bánok, hogy a rendőrökkel nem szondáztattam meg,mert biztos vagyok benne, hogy alkoholt fogyasztott. Először is a halőr háznál nem volt feltüntetve a tó tulajdonosának elérhetősége.Másodszor nem közölték a horgászokkal, hogy milyen munkát fognak végezni az említett napon.Harmadszor kulturált és intelligens halőrt kéne alkalmazni.Minden esetre én megteszem a kellő intézkedéseket és ezt a tavat messziről elfogom kerülni.Persze nem utolsó sorban minden horgászportálon lefogom ezt írni, hogy a Naplás tavon, hogy bánnak a horgászokkal... A 2800 Ft-os napijegybe úgy látom ez is belefér.

Tisztelettel : Jabronka Tibor
Hozzászólás
IstyFishmaster2012.09.04.Jól tetted, hogy nem hagytad magad!
Martogato2012.09.02.Hát igen...hasonló problémákat már mástól is hallottam a naplásról. Megmondom őszintén, akkor se horgásznék ott, ha nem lenne más tó a világon. Tó vízkezelője, ha jól tudom, a MOHOSZ. Tehát a Galamb utcában kell reklamálni
 
A vicsege a kecsege és a viza keresztezéséből születő hibrid, melyet az 1970-es években tenyésztettek ki a szarvasi Haltenyésztési Kutató Intézetben.