Cikk oldal
2013. 07. 12

NagyhohoN1: Rablótanyákon

Sokat gondolkoztam azon, megírjam-e ezt a "horgászélménynek" semmiképpen sem nevezhető szösszenetet, visszaemlékezést.
Valahogy a múlt homályaiba veszett, elfeledett szakírók, emlékek...
Kezdjük!
Még valamikor 2008 vége felé kezdődött el egy sorozat, Rablótanyákon néven, és futott egészen 2011. Augusztus idusáig...
Hatalmas népszerűségnek örvendett, minden egyes rész megjelenését óriási gratulációk, és elismerések övezték. Egy olyan "showt" sikerült alkotni, amely minimális reklám "hozzáadásával" is élvezhető maradt, nem ment el az ajnározás irányába.
Emellett nagyon szórakoztató, és komoly tudásanyagot is tartalmazó cikkek-, és videók voltak. Sohasem éreztem, hogy arra ösztönzött volna a mester, hogy "Vegyük meg ezt, vegyük meg azt.." , megmaradt egyszerű dunai pecásnak, aki hihetetlen szerény, önzetlen, és segítőkész.
Az összes Rablótanyákon (és a cikkek) valahogy nagyon családias, kellemes légkörű, objektív megvilágítottságú szerzemények voltak, óriási tartalommal-, és háttértudással...
Kis túlzással a magyar pergetőhorgászat mérföldköveinek is nevezhetném a munkásságát.
Tél alkalmával ismételten megnézem-, és elolvasom (szinte) az összes irományát, és videóját. Valahogy mindig lenyűgöz az az egyszerűség, és közvetlenség Karcsi részéről. Olyan hangulatvilág "keletkezik" az emberben a vele "átélt" horgászatok során, amely semmihez sem fogható. Mintha ott ülnék Én is abban a bizonyos csónakban...
A Halveszéllyel szintúgy így vagyok, egy remek műsor "halt meg" .
Folyamatosan frissülő tartalom, profi Cikkek-Videók, rengeteg jó szakíró (gondolok itt pl. Gégény Viktorra, aki szintén elveszett a süllyesztőben) - Ez jellemezte a régi peca.hu-t... Fénykorát élte!
Sajnos a mai olvasónak nem az igényesség, és az egyediség nyeri el a tetszését...
Megelégedik a horgásztársadalom több mint fele az újrahasznosított, paneles szerkezetű, 10x-is ugyanazt a sztorit tartalmazó, Döme klónokkal... Kérdem Én, hol van itt az egyediség, a saját meglátás, és a gondolat? Szomorú, de ez van.
A szakmai cikkek terén pedig már rengetegen tudják a manapság elvárt – sajna alacsony – szintet hozni a kötelező reklámtartalommal...
Végezetül pedig Pásztor István szavai:

"De mivel alapvetően a tömegeknek szólnak – és a tömeg sajnos igénytelen – ezért a céljukat elérik, az információ eljut a vásárlókhoz, így a kereskedő-importőr-gyártó is boldog. Sőt a lap is, mert ez legtöbbször reklámanyagnak számít, vagyis nem kell fizetni külön a szerzőnek, megteszi azt a megbízója.
A kvázi igényes, humoros, magát komolyan nem vevő szórakoztatás nélkül is működik a hazai horgászipar, de szépen kopnak ki azok is, akiknek kicsit elegük lett a mai divat térnyeréséből."

Nem sok esélyt látok rá, de szerintem sokan örülnének, ha újraindulna valamelyik sorozat, vagy ismét új, informatív írások jelennének meg az oldalon.
Jó dolog ez a videópályázat, és a cikkírásosdi, de véleményem szerint nem ezeknek kellene legfőképpen teret adni.
Mi erről a véleményetek?
Bocsánat a kissé szentimentalista stílusért, de nekem kimondottan hiányzik az a peca.hu, ami még régen volt...

Görbüljön!
Üdv..
Hozzászólás
Még nincsenek hozzászólások.
A márna ikrája és az angolna vére mérgező, elfogyasztva hasfájást, hányást és erős fejfájást is okozhat.