Cikk oldal
2014. 02. 05

bence1224: Horgászás a Paksiban

Horgászás a Paksiban

Ez az eredményes nap úgy kezdődött, hogy már 1 napja nem horgásztam és már nagyon szerettem volna, hogy görbüljön. Ezért elhívtam egyik barátomat, Norbit, hogy találkozzunk a szokásos helyes, a szokásos időben. Ez a balatonfüredi Paksi üdülő kikötője melletti kis szakasz. Az időpont hajnali 05:30.

Felkeltem 05:00-kor, gyorsan összekészülődtem és indultam a biciklimmel a megbeszélt helyre. Én oda is értem, de a barátom még nem volt ott. Út közben értesített, hogy elaludt és nem ér oda, de jön ahogy tud. Amíg vártam Norbit addig kipakoltam, összeszereltem a botot, és neki álltam faggatni a helyet. Eleinte egy 7 cm-es sárga twisterrel próbálkoztam csukát fogni, de helyette egy szép sügér jött. Próbálkoztam tovább, de több ilyen mohó hal nem volt, mint ez a sügér. Feltettem egy kisebb körforgót. Ezzel próbálkoztam sügeret fogni. Első dobásra jött is 1, utána pedig még 6-7 sügeret sikerült becsapni ezzel a csalival. Hirtelen már nem jött több. Láttam viszont egy balin ugrást, amire egyből rádobtam, amire ő mohón rávetette magát és elindult a harc. A 0-10 grammos dobósúlyú botomnak ez a hal nagy ellenfélnek bizonyult. Egy ideig fárasztottam, végül megadta magát. Ezután még jött 2 balin, és Norbi is megjött. Amíg ő kipakolt, addig megreggeliztem és elmeséltem neki a történteket. Ezután együtt hozzáfogtunk a horgászáshoz. Én ugyanazzal a körforgóval próbálkoztam aminek eddig bedőltek a halak. Telt az idő, és a végeredmény 12 db sügér és 3 db balin lett. Sajnos Norbinak nem lett ilyen jó kapása.

Ez egy nagyon eredményes horgászat volt. Jó volt egy nyugodt délelőttöt együtt tölteni a haverommal és közben a közös hobbinkkal foglalkozni, aminek köszönhetjük a barátságunkat. Norbin kívül még sok barátság köttetett a horgászat által. Az életem egyik legfontosabb részévé vált a horgászat. Minden szabadidőmet ennek szentelem. Minden horgásznak kívánom, hogy görbüljön. J
Hozzászólás
Még nincsenek hozzászólások.
A világ halfajokban leggazdagabb családja a pontyféléké, 1500-nál is több alfajt számlál. Megtalálhatók a trópusi- és mediterrán égövben éppúgy mint a sarkvidéken túli édesvizekben. Eredetileg Afrikában, Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában voltak őshonosak, mára azonban a mesterséges telepítéseknek köszönhetően az összes kontinensen fellelhetők.