Cikk oldal
2014. 10. 07

rapfen: Szigligeti balinfasírt receptje

Végy egy nagypapát és unokáját,de figyelj oda,hogy az unoka max14-15 éves legyen....ültessed ki őket a vitorláskikötő kövezésére,ott dobjanak be 3 fenekezős botot és még mindketten dobáljanak 1-1 bottal a rablásokra....az ifjonc fogjon a balos fenekezőssel egy balint....itt van egy kis nehézség,mert kellene a centi is,de az végül is elhagyható,mert az első kettőt sem kellett megmérni,amik mellé mehet a harmadik a bilincsre....a fenekezős botot csalizzad újra és dobjad vissza....nem kell beírni a fogási naplóba,mert attól még finom lesz a fasírt....a nagypapa akasszon még egyet....az ifjonc fusson a halért....és tartsa be a papa fontos utasítását:"a kisebbiket cseréljed ki ezzel a bilincsen"....ez fontos,mivel a kb 2-3 centivel nagyobb balinból több fasírt készíthető....a tálalásnál használd a papa megjegyzését"tegnap jobban ettek a mólón,ma csak nyámnyognak"....
Hozzászólás
rapfen2015.04.22.Szóltam és később érdeklődtem is,de semmi nem lett tudtommal.
freeside2015.04.16.Szóltál bárkinek (rendőr, halőr, stb.), vagy csak itt panaszkodsz?
rapfen2014.10.09.Sala,ott a pont!Lehet itt akármilyen törvény stb,ha nincs ki ellenőrizze....überelem még a példádat,ha lehet...pár hete a nagy esőzések miatt kiöntött a Zala is,unokabátyám mondta nekem,hogy melóhelyének a parkolójába árulták a "nemzetiségiek" a halat(hozzáteszem,ez már Ajka környékén volt),amit ott szedtek,hálóztak össze....mennyiségileg a kocka Lada csomagtartója ömlesztve tele volt hallal(ponty,kárász,harcsa,keszeg stb)!
dk742014.10.08.Szomorú magyar valóság.... sajnos a Balcsin hasonlókat láttam én is....
salabakter2014.10.08.ellenőr meg sose, sehol, hiába a törvény, ha nincs betartatás
salabakter2014.10.08.Hja azt látnád itt mi megy Szigetben.
Hat bottal az öregek (tisztelet a kivételnek) a megfogott halat (mindegy mekkore) a szemeinél benyomva fogva nagy ívben élve maga mögé dobva, hagy vergődjön úgyis megdöglik, naponta rabolják a vizeket. A sörösdobozt szanaszét hagyom, akárcsak az etetőanyagos zacskót, ja és persze a cigit a vízbe pöckölik. A "Papa kicsi ez a hal" felvetésre a válasz csak annyi, hogy befogja a liszt, meghogy keresztbe elfér a tepsibe....
rapfen2014.10.07.Zanderjoe,igazad van!És ha ez megy a teljesen nyilvános helyeken,akkor el lehet képzelni,hogy mi megy ott,ahol senki vagy csak pár haver látja(magánkikötők stb)!
rapfen2014.10.07.Sajnos ez megy a Balatonon!Imádom a tavat,de már undorodva jövök el minden alkalommal szinte a partról....2 bot bedobva,a harmadik(teleszkópos) letámasztva egy nagy kőhöz,a spicce kihúzva,rajt a karika,mert be van dobva a kövezés elé és még a negyedik bottal perget....és abszolút nem zavarja,hogy két vadidegen leáll tőle 10 méterre horgászni...az ellenőrzés,szinte minden nap,ugyanabban az időpontban,olyan autóval,amit 1000méterről meg lehet ismerni,ugyanazok az ellenőrök,a zöld egyencuccukba,amit szintén messziről ki lehet szúrni....csak a nagyon hülyéket lehet így megfogni!
zanderjoe2014.10.07.Szomorú! Az a gyerek is jó példát lát! :(
 
A csukaivadék, amikor eléri a 20 mm-es hosszt az addig kerekesférgekből és planktonszervezetekből álló étrendje jelentősen megváltozik. Átvált ragadozó életmódra. Amennyiben nem elég sikeres az erre az időszakra eső pontyfélék ívása, a csukák közti kannibalizmus jelentős méreteket ölthet.