Galéria
Fotós: Rapman23
Utolsó képem az oldalon ! :(
Utolsó képem az oldalon ! :(
Feltöltés dátuma: 2010-12-07
Megosztom
Összpontszáma: 123
Szavazatok száma: 31
Pontátlag: 3.97
Pontozás

1

2

3

4

5
Hozzászólás
Blero0012010. 12. 09.Ja..mióta a magyar szabadon főzi amit főzni kell,azóta rendesen el vagyok látva mindenféle pálesszel..
Most meg hogy jön a tél.. félek tőle..a t ököm előre tele van már a sok pinceszerrel...
Magnum972010. 12. 09.Hehehe... Nyagykarácsonyi mindenre jó törköly meg Dunaföldvári homoki világos piros..:)
Blero0012010. 12. 09.Az egy jó fajta..én meg lassan megírom ...a Balatonmelléki otteló hatása az emberi agyra c.művemet!
Magnum972010. 12. 09.Amstel a söröm....)
Blero0012010. 12. 09.Kukac!
Egészségedre! Én meg iszok egy körtét az egészségedre!
RAGARDA662010. 12. 09.csukas!
Nyugtass meg hogy nem K.Gy. a monogrammod!
kopaszkukac112010. 12. 09.Wolf wolf,tudod az hogy én vallom hogy óvjuk a nagy halakat azt tettekel is megtudom tenni mert megfogom,te sajnos még az elveknél-sem tartassz csak beszélsz valamiről amiről van valami fogalmad.
Már rég nemérdekel senkit a dolog ,azért én továbra is kedvellek és most iszok egy whisky-t jéggel az egészségedre!
perfect72010. 12. 09.Herr,megint megy a nyalás?:)
herrwolf2010. 12. 09.Kukac! Nekem nincsenek érveim? most is vagdalkozol..Menj légyszíves a barátaid oldalára, kérj recepteket, kérdezd, hogy kell kibelezni a potykákat. Nem szóltam hozzád, nem vagy (már ) rá érdemes. Gyáva vagy és nincsenek elveid..Eladod magad pár ékes szóért...Gerinctelen ember vagy...Hagyj békén és lefetyelj tovább az új barátaidnak...
Csukás! Nem írtam neked, megint Te keményítesz. Ha nem érzed magad találva, ne reagálj. Ha igen, akkor gondolkodj el...Nálam jobban nem tiszteled a halakat, nem szereted jobban a természetet..Majd, ha horgászás helyett már szedtél szemetet, több zsákkal, akkor mondd és akkor ítélj meg..Az iskolázottság és a butaság pedig nem zárja ki egymást..Ezt egy okos ember tudja..Azt pedig, hogy agresszív vagyok, vállalom! Akikkel szemben állok, azokkal nem lehet és nem kell finomkodni, nézd meg a képeiket!..a 10 db egy kilós hal pedig visszatelepíthető, bár egy kilóst nem viszek, süllőt, inkább a kettő körülit és egy süllőt sosem viszek, mert minek? Azonban arról hallottál már,hogy 10+-os veteránt telepítettek? No ezen is gondolkodj el..Főképp pedig azon, miért Te ugrasz elsőnek mindig, ha írok? Mitől érzed mindig találva magad, ennyire?
molamobil2010. 12. 09.Most tényleg elmész Rapman23? Pár rossz kép miatt! Kár lenne, te ügyes horgásznak tünsz!
Blero0012010. 12. 09.Készen van Kakuszi..csak még finomítani kell rajta..igérem ütős lesz...
Blero0012010. 12. 09.Csukas!
A Molnár Ferinek add át üdvözletem, ha netán bemennél hozzá..Jókat pecáztunk együtt már vagy 15 éve lent a Pó-n...néhányszor!
kopaszkukac112010. 12. 09.Blero ne kezd,inkább a mnepses sztorin dolgozz,megigérted várjuk!
Blero0012010. 12. 09.Szia Farki! Bocs, hogy idelátogatok, hozzátok, a halnemevők oldalára....
Nos a kocika freeblog, egy nagy melléfogásod volt a többi között, sőt,talán a legnagyobb...ugyanis, a balatoni harcsák.hu-n együtt van fényképezve, jópárszor a harikkal, és a megfogójával..és a harik még tényleg rángatóznak a fán!
Tényleg bocs!
És én halat eszek, mert szeretem, és ha lehet, nap mint nap..valamilyen formában!
csukas2010. 12. 09."erőszakos, buta, agresszív emberek" Herrwolf? Még ha buta lennék, bár kétlem, hogy iskolázottabbak vagytok nálam, de agresszív és erőszakos az inkább te vagy!

Rapman23 én a Tiszán kívűl semmilyen más vizen nem horgászom és nem is vágyom máshová! Nálunk itt Tiszafüreden természetes, magától érthető dolog, hogy hetente legalább kétszer halat eszik a család és pénzt nem adunk a halért!
Én soha életemben egy deka halat nem adtam el, biztos, hogy nálatok jobban kötődöm a vízhez és legalább annyira tisztelem a természetet, mint ti! Embertársaimat pedig annyira tisztelem, mint ők engem! A horgászversenyek pedig nem érdekelnek, sosem érdekeltek! A 10db 1kg-os hal lehet, hogy nem ivarérett ezért kell visszadobni és hagyni megnőni, hogy az legyen!
kopaszkukac112010. 12. 09.Wolf.
Te annyit érsz el hogy elmennek az emberek a Peca hu oldalról.
Már nagyon fájnak az érveid(amik nincsenek) és a modorodról ne is beszéljek.
Gyerünk most ess nekem!
rozsomak2010. 12. 09.herrwolf és Rapman23,hát erősen igazatok van!Az lenne az igazi ha ezt a horgászok többsége is belátná-bár az én fogalmaim szerint a horgász belátja,a többi aki nem,az szerinten nem az!!!
herrwolf2010. 12. 09.Az utolsó mondat javítva:
Persze még ott vannak, akik Aputól is ezt tanulták, de addigra már NEM ők lesznek többségben...
herrwolf2010. 12. 09.Rapman23! Az a baj, ha elmész, feladod a küzdelmet ellenük. Én ráérek annyit esténként, hogy ide jöjjek és verbálisan üsssem a sok hentest, akár tetszik itt egyik másik köpönyegforgatónak, akár nem. Nem mindig élvezem, de annyit elérek, hogy ők se fürödjenek a kétes dicsőségben, amit a hozzájuk hasonlóktól kapnának a képek alatt. Mert mi lesz ha Te és a hozzád hasonló jó arcok elmennek innen? Az olyanoké lesz az oldal? Megint az erőszakos, buta, agresszív emberek nyernek, mert okos enged..A vízparton is ez történik. Megjelenik a rapsic banda és a normális ember fülét-farkát behúzva elkullog! Itt is ezt tesszük? Akkor semmi nem fog változni..Ha már az ilyenek is billentyűzetet ragadnak és horgásztörténeteket írogatnak a nagy gyilkolászásokból, gerendára felhúzottm egyon gyalázott harcsák képeit töltögetik fel ide, hát legalább legyen valaki, aki elmeséli nekik, nem, nekünk ez nem tetszik! Hogy a hozzájuk hasonlóknak tetszik? Kit érdekel? Lassan kihal az a generáció, aki azt hiszi a vizek szabadon kirabolhatóak és akkor eljön a jó világ, remélem..Persze még ott vannak, akik Aputól is ezt tanulták, de addigra már ők lesznek többségben...

addig is, olvasgassátok ezt, aki kételkedik abban, hogy itt is vannak menő horgásznak álcázott rapsicok:
http://blog.kocika.hu/archives/2009/12/26/Harcsa_ -_mement/
Rapman232010. 12. 08.Vajon mikor jönnek rá hogy ez így nem jó??? "Danubefisher" is törölte képeit! Pedig azok is fantasztikusak voltak! Szépen lassan....
Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat de az itt maradásra csak a moderálás tudna rábírni!

Csukás és azok akik magukra ismernek.... pont az ilyen hozzászólásokkal van a baj mint a tied! Ez a pökhendi lenéző beszéd! Azt hiszitek az a jó pecás aki nagy halakat fog! Nem tudom hogy szoktál e horgász versenyekről olvasni! Ajánlom figyelmedbe! Kérdezz utána hogy kik és mivel nyerik a versenyeket! Nagyon meglepődsz majd mind azok az irigyek-vesztesek akik nem tudnak veszíteni és lenézik őket! Tudod az általad említett emberek a saját portájukon ügyesek de vajon más vizeken is tudnak eredményt felmutatni??

Számomra az a nagy pecás aki alázattal beszél a horgászatról, tiszteli a természetet, és embertársait! Fel tudja mérni a helyzetet mikor megajándékozza a természet egy kapitális hal megfogásában, hogy másoknak is lehetővé tegye ezen élményt! Szerintem ők számítanak!! Ők az én példaképeim!

Még egy dolog és ez nem csak neked szól, ezt is megkérdezheted!
Mekkora a szaporulata 10db 1kg halnak???----ivarérett-e??----
Mekkora a szaporulata egy kapitális halnak???

Segítek az utóbbi adja adná jövőnk nemzedékét! Biztos vagy benne hogy egy életet veszel el?
herrwolf2010. 12. 08.Na! Jó ötlet! Lécci írd majd meg, mire jutottatok, mert érdekel!
dejoka2010. 12. 08.Sziasztok.Nálunk piros ruhás csörgő-zörgő kezű bábukat (kb-15 db)helyeztek ki,remélem beválik.Ha mégsem legalább megpróbálták.Üdv .
herrwolf2010. 12. 08.Ha tehetetlen vagyok a Kormikkal, akkor hagyjam rá az IpariPecásokra is? Ne viccelj, ez nem érv..A Kormoránok is az ember hibájából okoznak csak gondot...
(BB)2010. 12. 08.Ezért felnyitni azon emberek szemét, akik talán megpróbálhatnak tenni.
Kicsidevla2010. 12. 08.Tehát ha kormi csinálja,akkor lehet lopni is,mert úgyis mindegy???
kukac....
kopaszkukac112010. 12. 08.Na látod pedig azok is kárttesznek a halállományban nincs mit félrebeszélni róluk,mégis tehetetlen a horgász velük szemben
herrwolf2010. 12. 08.A horgászok, Hároson megpróbálják elkergetni a kormoránokat. Egyre többen. Elvileg lőni is lehetne, de... A videót kell megnézni, amit feltoltam:
http://www.youtube.com/watch?v=OEox-Pxu__s
Pers ze sokra nem mennek, de azért a halőr lemegy, elkergeti őket, amíg be nem fagy és ez is valami..
Kicsidevla2010. 12. 08.BB!
A gond csak egy...
A szemet szemért elv nem alkalmazható,pedig megjárja!
Kicsidevla2010. 12. 08.Hogy te is értsd!
Egy madárnak nem tudod megmondani miért nem célszerű össze b aszdoválni a halakat!
De ezek emberek(?)mégsem értik meg!
Vágod?
(BB)2010. 12. 08.Ha tenni próbálunk ellenük, a törvények értelmében bűncselekményt követünk el.
molamobil2010. 12. 08.Csukás te Tisza-tavi pecás vagy ha jól emlékszem, ott nálunk most elkezdődött valami! Poroszlón a kikötőben ellenörzik a pecásokat rendesen, a halakat megnézik, hogy hol van a seb rajta és ha látszik, hogy külsős repül az engedély, a csónak tárolóit megnézik, a kocsit megnézik, ha több halat találnak repül az engedély, ha sok csónak áll egyhelyben odamennek kameráznak, ha nem tetsző dolgot látnak repül az engedély! Nem is gereblyéznek a "csigányok" a falu alatt a nagykubikon! Szedik fel a laposon az orvhalászok hálóját, éjjel járnak és huzzák a horgonyt! Ott valami elkezdődött, GAZDÁJA lett a Tisza-tónak!
kopaszkukac112010. 12. 08.De én arra gondoltam a kormis probléma is fenn áll mégsem tudják a horgászok megoldani
Kicsidevla2010. 12. 08.csukás!
Lehet ezt túlmagyarázni...
Visznek ezek mindent!
Ha kicsi azért,ha nagy azért!
Hiszen a VEVŐ már várja%!
Kicsidevla2010. 12. 08.Könnyű mutogatni!!!
Láttam a kormikat akcióban,brutál!
Láttam a pengéket itt brutál!
De....
A kormorán egy állat,zabál mert éhes!
A pengékkel mi van?
Ők emberek,elvileg tudnak gondolkodni,és sajnos ezt a tudást
a javukra is fordítják!
HASZON LESŐ TRÓGEREK!
rabamatyi2010. 12. 08.Bocs', elbénáztam a szavazatot, 5-öst akartam küldeni. Utólag is köszönöm hozzászólásod a Marcali domolykómhoz. Ne hagyd abba... !
kopaszkukac112010. 12. 08.Devala.
Csak kérdezem a kormikkal mi is van ,azok mennyi kárt tesznek a halakban ,na az érdekel valakit is? (törvényes kereteken bellül)
(BB)2010. 12. 08.Nem haragszom, és igazad van, de a mi hozzájárulásunk nagyon sokat nyomhatna a latba. Nálunk elég sok a jó ívóhely, nyár elején szeretem is nézni, hogy pancsolnak a halak, de az ivadékmentés sok problémát okoz. Idén hatalmas árvizek voltak nálunk, és gondolkodtam is rajta, hogy lemegyek gyűjteni az ivadékot, de nem mertem, mert ha valamikor, hát akkor találkoztam volna őrrel, aki megvágott volna elég rendesen. Az őrzés meg kész vicc. Eddig kétszer találkoztam őrrel a parton, az utolsó kb 8 éve volt.
Ha név nélküli ember naponta elvihető mennyiséget elviszi kétnaponta, az évi 546 db hal, ami mondjuk 3 kg-os süllő, az 1638 kiló egy évben. Na mármost ennyit nem lehet megenni. Ha egy 4 fős horgász család megeszik tegyük fel 70 kiló halat évente (ami átlagban elég nagy túlzás), az is csak 280 kiló. Persze nem lehet így pontos adatokat gyűjteni, de nem túlzó megközelítés szerintem.
csukas2010. 12. 08.Igen Devla fogom a szabály az szabály! És avval, hogy valaki elvisz 5 kapitális halat egy évben az nem esztelen! Azaz esztelen aki egy nap fog 15db 35cm-es süllőt és elviszi, az esztelenség, hogy a süllő mérete 30cm, a pontyé 30cm, a csukáé 40cm, a harcsáé 50cm nem hagyják megnőni az álományt, az annyiszor emlegetett géneket nem tudja tovább örökíteni! Én biztos vagyok benne, hogy nagyobb kár elvinni 10db 1kg-osat, mint 1db 10kg-osat! Evvel most nem azt akarom mondani, hogy csak a nagyot vigyük, de az éremnek két oldala van, a mértékletességet több szempontból is meg lehet közelíteni! 1db 10kg-os az egy élet, 10db 1kg-os pedig 10 élet!
csukas2010. 12. 08.Igen (BB) abban igazad van, hogy kell a szép halfauna, de sajnos a szép állomány kialakulásához nagyon sokmindenre szügség van:

1. Kellenek az ívóhelyek ahol az ivarérett hal le tud ívni!

2. VÍzgazdálkodás! Nem kéne májusban a vizszintet 0.5méterrel csökkenteni, mert ugyebár az ikrák szárazra kerűlnek!

3. Ha kikel az a szerencsétlen hal, a folyó leapad az ivadékot az ártérből át kéne menteni!

4. A már növekedésben lévő 1-2-3 nyaras halat meg kéne védeni a kormorántól!

5. A horogérett halat meg meg kéne védeni az orvhalásztól- orvhorgásztól!

Ha ez az 5 dolog teljesűl lesz szép fauna és mindenki fog majd halat, még a Herrwolf is! Azért meg, hogy kockatavi horgásszá deklaráltalak a kiderűlt dolgok tükrében bocs!
Kicsidevla2010. 12. 08.csukás!
Ne akard már megmagyarázni hogy az esztelen kapitális hal elvivők nem nem okolhatóak a halállomány egyedsúly csökkenéséért!!!
Még jó hogy nem azt mondod hogy ők csak gyérítenek,és mekkora janik!
Mint már írtam,legalább akkora kárt tesznek,mint a halászok(ők is azok,csak a módszer más)kárókatonák(aminek a szájába ritkán látsz 50-6070-...kilós harcsát,10-es süllőt)vagy bárki!
Szépen rátesznek ők is!
A degradáló duma meg nem kell,kocka tóra mi (lsd alábbi hozzászólók)nem járunk!
"Úgysem tudnátok kifogni,bénák vagytok"!!
Ezt nevezem érvnek!
A tisztelet(már erről is írtam)az nem azért jár mert 40-50-60 éves az ember!
Az csak állapot!
Ők tisztelik az "öreg"halakat"?
Hagyjad már a szabályokat!
E mögé bújni a legkönnyebb!
Szarok a szabályok,és ezzel takaróznak!
Kíváncsi leszek ha bevezetik az éves kvótát,és a felső súlyhatárt,akkor is fogtok majd csápolni!SZABÁLY-SZABÁLY....
kopaszkukac112010. 12. 08.De ha ezt a hitvallást személyes sértegetéssel durvábnál durvább szavakkal próbáljuk megértetni nem kell csodálkozni ha nemvesznek bennünket komolyan.
Sokan reagáltak a halak visszaengedése érdekében de kevesen voltak azok akik megírták miért is tegyük azt!
(BB)2010. 12. 08.Az Ipolyon horgászom egész kicsi korom óta, hál Istennek nem eredménytelenül, főleg domolykóra, leginkább pergetve de az utóbbi időben megkedveltem a görgető pecát, és kizárólag egyágú szakállnélküli horgot használok. Évente egyszer kétszer járok egy közeli kockatóra, ha otthon kívánják a halászlevet. A problémám pedig az, hogy ezek az emberek, akikről azt mondod, hogy a szabályokat betartva fognak kapitális halakat, sok esetben elferdítik az igazságot, ahogy ez a hsz-ekből kiderült. A képek minőségéről és milyenségéről pedig inkább nem nyitok vitát, mert minősíthetetlenek. Lehet, hogy halfarkassal kapcsolatban elragadtattam magam, és kiderülhet, hogy teljesen ártatlan, de balinkirály esetében ez nem fordulhat elő, lásd a képet, melyen 5 balin volt egy dobozban vagy valami hasonlóban. Nem azt mondom, hogy baj ha elviszik a zsákmányt (kivéve a balin, ami nem nyújt nagy kulináris élményt), de a vizek állapotából kifolyólag fontos egy új horgászfelfogás, amivel elősegíthetjük, hogy maradjanak nagy, erős halaink, és nem azért, hogy tízszer kifogják, hanem, hogy legyen szép halfaunánk mindenhol.
csukas2010. 12. 08.(BB)! Itt jelen esetben az a baj, hogy pár hozzád hasonló internetes szalonpecás így add hangot a véleményének ahogyan te is, sem embert, sem kort nem tisztelve! Nektek az a fő problémátok (és itt nem Rapman23-ra gondolok) hogy az a pecás (igazi horgász, egy évben minimum 90 nap a vizen) a természetet kiismerve szabályosan fog 1-2 esetleg 10 kapitális halat és azokat nem engedi vissza! Rájuk tudjátok fogni, hogy ők az okai annak, hogy ti eredménytelenek és sikertelenek vagytok a horgászatban! Pedig ez nem így van, ha ők visszaengednék azt az 50kg-os harcsát ti akkor sem fognátok azt meg, nem tudnád hol keresd, mivel és hogyan, türelmed sem lenne hozzá mert te, ti az agyontelepített kockatóhoz vagy szokva, ott meg ugyebár bedobod a mézeskalácsospaprikástonhalas szart és egyből kapásod van, megfogod a szerencsétlen kivénhett anyapontyot megpuszilgatod azt visszadobod a melletted ülő meg 1óra múlva kifogja újra és hazamész azt elmeséled mekkora király vagy! Nem a halfarkas vagy mola vagy Bspinn vagy Blero végett nincs hal a vizekben, hanem az ipari méreteket öltő orvhalászat, a kárókatona invázió, az eltünt ívóhelyek, a rossz vízkezelés miatt!!! A régi időkben a Balaton ontotta a kapitális harcsákat és ezek a halak nem azért tűntek ell mert a horgászok kifogták őket! Ti meg itt a tisztességes szabályokat és törvényt betartó horgászokat a porba tipórjátok mert eredményesek és büszkék az eredményeikre és a horgászat kapcsán átélt élményeket megosztanák veletek! Persze vannak akik olyan képeket tesznek fel mint példáúl Rapman33 amik nem ide illőek, de csak azért teszik fel, hogy benneteket bosszantsanak és a céljukat elérik, mert ti olyan buták vagytok, vagy nincs jobb dolgotok, hogy ugrotok rá! Menjetek le a Préri tóra, a minap láttam valami horgászműsort, a 6x6-os medencében nagyon megy a harcsa, van még benne 30kg-os is!
halfarkas612010. 12. 08.igazad van.Én is kétszer horgásztam a tihanyi kuba.Láttam pár fogást szépek voltak.És akik ott horgásztak azok most a poon ebron nyomják.Ja és én ott nem fogtam mert fogalmam sem volt a harcsázásrol.
(BB)2010. 12. 08.Ahogy valamelyik hsz-ben írtad, a múlté a tihanyi harcsa... Hát nem véletlen, mert hozzád hasonló rabló van még egy rakás, aki mindent elvisz amit csak tud. Gondold meg: ha 10 horgász elvisz 10 kapitális harcsát, az 100 hal, és ti nem 10-en vagytok hanem több ezren!
(BB)2010. 12. 08.Ja és általában minden középkorút, illetve idősebbet megtisztelek, de a te kategóriád teljesen más...
(BB)2010. 12. 08.Ahhoz képest, hogy csak 49 éves vagy már el is ment az eszed. Olvasd el az utóbbi idők hozzászólásait, képeit (köztük a tiedet is) és gondolt át, majd nyilatkozz újra! Nem az a baj, hogy nagy halat fogsz, te agyoniskolázott.
Üdv!
halfarkas612010. 12. 08.herr!
teljesen igazad van amiért harcol és szonokolsz és megértem az aggodalmadat is.De ez a portál és a fotok a kifogott halak képeiről szol.Egy képen egy hal egy ember is van néha és van aki ezt bevállalja képen is.És ha fogott fogott ha nem nem.Egy a lényeg horgásztunk és nem a kocsmába voltunk mint sokan.Lehet egy célért küzdeni de szerintem nem ez a megoldása.Törvényeket szabályokat kell változtatni ahhoz hogy ez megváltozzon és a 800.000 engedély árát arra kell fordítani hogy ez be is legyen tartva.amig ez nem lesz addíg szélmalom harcot folytatnak itt a portálon és ahogy a számfira teszi javaslatokat kell irni a halászati zrt-nek,el kell menni a közgyüllésekre,valamint a megyei képviselőkhöz polgármesterekhez és még sorolhatnám a hivatalokat hova.De attól hogy itt az anyázás meg hasonlók mennek semmi nem fog válltozni.Bárki feltesz egy képet és azon 5 kilo feletti hal van az már rapsic bunkó meg más.Ez nem minősitheti a harcotokat,de ahogy elnézem csak azt éritek el vele,Ha ez sajnálatos akkor is.Én legalább kimondom amit gondolok és igy nem látom értelmét sem vitának semminek.
perfect72010. 12. 08.Üdv....nézegetem a hozzászólásokat,és egyet nem értek...
itt éltek,dolgoztok ebben az országban,Mindenki tudja,merre tart a világ,és merre tart a szemlélet.Ez nem Dél-Amerika,itt nincsenek indiánok,itt kőkemény harc van,a pénzért,és minden olyan dologért,ami kézzelfogható,ami valami féle anyagi 'értéket" képvisel.Legyen ez autó,ház,nő,horgászbot,hal,bármi...K...vára nem érdekli se Józsit,se Gizit,mi lesz holnap,csak hogy ma mi lehet az enyém,Ővé.
Ezt már elba...tuk,elb...ták gyerekek.Lehetünk titánok,kiállhatunk az igazunkért,hogy mi lesz 10 20 50 év múlva,k...ra nem érdekel sajnos senkit.
Maximum a gyerekeinknek lehetünk tanítói,másnak nem.
Magnum972010. 12. 08....és gondoljátok el,sokan nem is tesznek fel képeket...
herrwolf2010. 12. 08."A kapitális halaknak pedig a vízben a helyük. Gondoljatok bele micsoda géneket örökíthet tovább egy tizenkilós süllő, vagy csuka, egy óriási harcsa, vagy nagyobb balin. Micsoda rafináltság és életerő van egy ilyen jószágban, ami ennyit megért. Kikerült horgász, halász, rabsicot, betegséget, hajócsavart és még sorolhatnám! Ezek a méretű halak a jövő fő letéteményesei!"
Próbálhatod a kőfejekbe ezt finoman, keményen, erőszakosan, de nem mész semmire..Amikor nem találkozol a pusztítással minden nap, nem érdekel annyira. Jó volt, mert nem volt peca.hu..Amikor azonban ezt képekkel illusztrálva, büszkén az orrod alá tolják, nos ingerküszöbtől függően, de kiakasztó, hogy ilyen emberek vannak és horgásznak képzelik magukat..Azt hiszik az eredményes horgászbotos halász= horgász. Nem, sosem lesznek horgászok és sem ők, sem a képeik nem valók ide!! A mértékletesség, kímélet, a kapitális halak tisztelete hiányzik belőlük..Arrókl pedig nem is beszélnék, hogy aki halat a mai világban elad, azonnal bevonnám az engedélyét. Ami a legfontosabb, jusson el a megfelelő fülekbe, napi kvóta csökkentés helyett, heti, havi és éves kvóta bevezetése!
steveolson2010. 12. 08.Teljes mértékben egyet értek Rapman23 gondolataival. Én is fogyasztok halat, de az ésszerüség határain belül. Sajnos ekkora méretű süllőkhöz még nem volt szerencsém, mint amilyeneket ő szokott fogni, de ha eljön az ideje gondolkodás nélkül fogom visszahelyezni a vízbe. Ezek a bilincsfüzéren, meg pányván hetrengő véres halas képek meg semmire nem jók. Maximum elrettentő példának. Sajnos vannak olyanok is az oldalon, akik a valóságban az itt előadottal ellentétesen cselekednek. Semmi baj azzal, ha valaki elviszi a halt, de igényes fotót tudni kell készíteni, és igenis mértéket kell tartani! A kapitális halaknak pedig a vízben a helyük. Gondoljatok bele micsoda géneket örökíthet tovább egy tizenkilós süllő, vagy csuka, egy óriási harcsa, vagy nagyobb balin. Micsoda rafináltság és életerő van egy ilyen jószágban, ami ennyit megért. Kikerült horgász, halász, rabsicot, betegséget, hajócsavart és még sorolhatnám! Ezek a méretű halak a jövő fő letéteményesei!
Pityu2010. 12. 08.Én is többször gondolkodtam már,hogy minden képem törlöm innen a regisztrációval együtt.Tavaly sok képet le is szedtem.Én sem értem,hogy ha tulajdonos váltás volt,akkor ezt a részét a dolognak miért nem teszik "rendbe"?Az ok,amiért nem töröltem mindent,az a pár ember,akiknek tetszik az a néhány kép.Köztük pl. TE is! ;-) Én régebben írogattam képek alá ,de rájöttem,teljesen felesleges a gépelés!Talán,ha te is így nézed,akkor nem bosszantod fel magad minden nap ;-) Rakj még fel képeket,néha én is fogok.Ja!Gyönyörű a süllő!Hiányoznak itt ezek a halak.Se süllő,se csuka,se balin,se domi...Szép halak,gyönyörű környezet van itt,de sokkal szegényebb a halfauna.Üdv!
Pityu
Aspius442010. 12. 07.Sajnálom, és nem hiszem, hogy ez bármilyen szempontból is érdeke a peca.hu-nak... Itt pár ember nagyon rossz példával jár el... Őket talán már nem lehet megváltoztatni, ezért kár a szócséplés... De biztos vagyok benne, hogy sok fiatal pecás is nézi az oldalt. Őket nem kellene rossz útra vezérelni. A horgász médiából többnyire a C&R szelleme árad, ez mindenkinek jó. Be kellene látnia már az ezt ellenzőknek is, hogy nekik is az az érdekük, ha olyan reklám megy át a csatornákon, hogy engedjük vissza a halakat, vagy legalábbis egy részüket, mert így több marad, még nekik is. Aki nem így csinálja, legalább hallgasson róla. Ne hazudjon, ne legyen képmutató, de ne reklámozza azt, hogy milyen jó hazavinni 15 balint... Az az érdekes, amikor az önző horgász még buta is...
haal2010. 12. 07.ezt akárhányszor felteszed akkor is gyönyörű lesz.ne futamodj meg szerintem se az a megoldás.sok a hernyó de mi többen vagyunk .mindig ezzel nyugtatom magam.
Kicsidevla2010. 12. 07.Hasonlóan gondolom!
Mikor megyünk pecázni RAP? :)
RAGARDA662010. 12. 07.Üdv Rapman23!
Miért futamodsz meg? Befolyásolja a Te horgász tudásodat, eredményességed, etikádat az a néhány illető? Te , Te vagy ,az meg az! Aki kicsit is figyelmes, levonja a saját következtetéseit a képekről vagy hozzászólásokból!
petya82010. 12. 07.Rap,küldtem privátot!;)
rozsomak2010. 12. 07.Sajnos elég szomorú,hogy nem értik!
herrwolf2010. 12. 07.Rozsomák! Én is ezt mondtam, de ezt sem értik a legtöbben...
halfarkas612010. 12. 07.megy az 5 pont
kopaszkukac112010. 12. 07.Jo ez Rap 5p
Rapman232010. 12. 07.Még annyit írnék, habár ezt ís írtam már többször is: eszem halat és fogok továbbra is csak az ésszerűség határain belül! Csak ahhoz hogy holnap is tudjak enni néha vissza is kell engedni! :)
rozsomak2010. 12. 07.Figyelj Rapman23!Ez olyan mint a box,nem szabad,hogy a másik érvényesíteni tudja az akaratát-az meg a másik:hülyék ellen kell az ellensúly!C&R szerintem is!Jó fotókat tettél fel és ezek már tükröznek egy tudásszintet!Ennyi!!!
Rapman232010. 12. 07.Egy évvel ezelőtt is feladtam csak akkor bíztam a változásban! Úgy látom minden maradt a régi, sőt rosszabb lett! rapman33 a hab volt a tortán.... ....
Nem adom fel fogunk még találkozni....csak nem itt....
Talán még egy észrevételt osztanék meg veletek! Leírtam azt az "anglokin indián" mondást többször is az oldalon, sokan biztos nevettek....mekkora hülyeség, de már most kézen fogható a halak hiánya! Nézzük csak meg a képeket itt a peca.hu-n! Többen vannak akik fogtak kapitális halakt és meg is osztották velünk! Köszönjük nekik! Aki jobban figyelt az tudja hogy már régi képek és többször voltak fent az oldalon! Nem baj csak ebből is látszik hogy friss fogás nincs....egyre kevesebb a hal! Vajon ki nevet a végén az aki megmondta, vagy az aki miatt elfogytak a halak! Soha nem gondoltak bele mivel fog majd villogni 1-2-10év múlva ha most mindent elvisznek!? És igen is nem a méret a lényeg, nem az a jó pecás aki kapitális halakat fog, és igen is a kapitális halnak a vízben a helye mert az ad szaporulatot! Tetszik nem tetszik ezek a tények! Reménykedjünk egy szebb, erkölcsösebb, eredményesebb jövőben! Itt akkor lesz változás ha végre mindenki megtanulja tisztelni embertársait és a természetet! Görbüljön! Minden tiszteletem a tisztességes horgászoké! :(
petya82010. 12. 07.Rapman...ne már,egy normális ember van az oldalon az is elmegy?
Jó tisztelet a kivételnek....de akkoris!
Ne hagyj minket magunkra a sok paraszttal!:D
Ja,és ez is szép süllő Grat! 5*
Magnum972010. 12. 07.Ilyen hamar kicsinált ez a rapman33..?
Hamar feladtad,többet néztem ki belöled..!..:)...
Ugyan már,gyere eddig is jöttél,eztán is gyere..
Szépek a halaid meg a képeid..
üdv..
Kicsidevla2010. 12. 07.Úgy látszik erre nincs kereslet itt!
Túl keveset fogtál,kicsiket,és még C&R-is!
Szégyelld magad Andris!
borbalii2010. 12. 07.Kár lenne.
molamobil2010. 12. 07.De ez legalább jó kép! Gratulálok! Ügyes vagy!
Rapman232010. 12. 07.Nagyon sajnálom hogy az oldal nem változik! Mivel teret ad a rapsicoknak ezért nincs értelme ide képet feltölteni vagy olvasni az oldalt! Sok sikert mindenkinek!!
Rapman232010. 12. 07."Majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, akkor rádöbben, hogy a pénzt nem lehet megenni."
Algonkin indián jóslat
 
A süllő (Sander lucioperca) világrekordját Friedrich Kraus tartja 1990-ben fogott 116 cm hosszú, 18,70 kilogrammos zsákmányával. A fogás a Duna ausztriai szakaszán történt.