Galéria
Fotós: sajo
kicsit felháborító!!! ilyet megenged magának egy újság!
kicsit felháborító!!! ilyet megenged magának egy újság!
Feltöltés dátuma: 2009-07-25
Megosztom
Összpontszáma: 28
Szavazatok száma: 20
Pontátlag: 1.4
Pontozás

1

2

3

4

5
Hozzászólás
pitbull2009. 08. 13.Nem tudom kinek a tisztje eldönteni, hogy milyen eszközök tartoznak a tiltott és megengedett eszközök közzé. Működhetne az a dolog, amit a játékgyártó cégek termékeire alkalmaznak, hogy megfelelnek-e minden nemű előírásnak. Szerintem akkor megbukna ez a bogáncs. Gondolom ez csak is az anyagi meggazdagodásról szól.
pecateam2009. 08. 02.Véleményem szerint be kellene tiltani a használatát, mert már többször láttam, hogy mind a három horog kívülről akadt, szinte össze varva a hal száját, vagy a szabadon lévő horgok a merítőbe akadnak. Ezzel mind a két esetben indokolatlanul nagy szenvedésnek téve ki a halat a horogszabadítás során. Ráadásul az ilyen eszközöket használók, nem arról híresek, hogy kíméletesen szabadítják ki a horgot, vagy véletlenül fertőtlenítenék a sebet. A szemem láttára, szinte letépték a hal száját a szabadítás során. Amikor megjegyzést tettem a horgászetikájukkal kapcsolatban, még nekik állt feljebb. Szerencse, hogy 115 kg. és 185 cm magas vagyok. Amúgy meg, ha megy a hal, akkor egy bot egy horog is elég, ha meg nem megy, akkor ugye mindegy, hogy mivel lógatunk, akkor sem fogunk semmit! Azok akik ilyen felszerelést használnak, vagy reklámoznak, nem érdemlik meg a horgász nevet.
balinkiraly2009. 07. 31.Ez a bogáncs-szerelék minden egyes SSH számban benne van és legalább 1-2 oldalon ! Ahogy észrevettem elsősorban a szegényebb és/vagy idősebb réteget célozzák meg ezzela szarral, azt álítván, hogy ezzel akkor is lehet halat fogni, mikor másra nem megy.
csukavadasz2009. 07. 30.Ez az újság már rég elfelejthetné a sport jelzőt.A magyar horgászsport életről nem, vagy csak pár szóban tesz említést.Az írásai mind a reklámról és az üzletről szólnak: horgásztúrák külföldön, mesés botok és orsók tesztjei ismert horgászok ajánlásával.Van akinek erre van szüksége, de a horgászok többsége többre értékeli az általa is elérhető valóságot.
ota2009. 07. 29.Szerintem az észrevételeket ne ide, hanem a szerkesztőségnek címzett e-mailbe írjátok: sikeres@sport-horgasz.hu

Egyéb iránt a hirdetés címe majdnem annyira felháborító, mint a román szurkolók kiírása a steaua-Újpest meccsen: „Meddig tartja egy magyar nő a szart magában? Kilenc hónapig.”

Simán megérne egy bocsánatkérést az előfizetőktől!
Elvégre a célközönség a SPORTHORGÁSZOK, vagy mi...
pecateam2009. 07. 28.Engem nem a bogáncs reklámozása dühít, mert mindenki azzal horgászik amit az etikai érzéke elbír, hanem a fogd meg és engedd vissza jelmondat ilyen formában való kifigurázása. Sajnos az agyoniskolázott újságíró, hogy a fene a tollát, ehhez még a nemzeti színeinket is felhasználta.
A nagyobb baj az, hogy sajnos igaza van. Nálunk még jobbára ez a szemlélet. Ha kifogom, akkor megeszem, ha nem bírom vagy nem szeretem odaadom a szomszédoknak, vagy ledarálom a macskának. Sok helyen kimondottan, enyhén fogalmazva, ütődöttnek néznek, amikor visszaengedem a halat, vagy van bőr a képükön elkérni ha éppen nem fogtak semmit.
Na ez a felháborító!!!!
SzKrisztian2009. 07. 28.Korábban volt egy fórumozó, aki azt írta, hogy ő szereti használni a bogáncsot, de csak egy horoggal, a másik kettőt levágja. A lényeg - a horognak az etetőanyaghoz való közelsége - ugyanúgy megmarad. És lám, ő úgy is eredményesen tud horgászni ezzel a szerelékkel. Vagyis nincs szükség 3 horogra, bőven elég lenne 1 horog is. De viszont, akkor már nem lett volna ekkora nagy "találmány", mert abban az esetben jobban hasonlított volna egy method szerelékhez.
SzKrisztian2009. 07. 28.A horgászkiállításon nagy vita volt a versenyhorgászok és ezen csoda feltalálója között. Azt mondta, hogy a finomszerelékes horgászok kínozzák a halakat, mert a szák, amibe beleteszik a halat, megsérti a hal nyálkahártyáját, és ez akár a végzete is lehet. Ebben lehet valami igazság. De! Egyre jobban terjednek el azok a típusú haltartó hálók, amiknek az anyaga olyan finom, mint a selyem, ezzel szinte 0-ra redukálva a sérülés veszélyét. A bogáncsnál mikor történik ilyen előrelépés?
SzKrisztian2009. 07. 28.Ezt a bogáncsot, a rajta található forgó segítségével kell a monofil zsinórhoz kötni. Bele sem gondolok, hogy mi lesz a hallal, ha esetleg a monofil zsinór, amihez ezt a bogáncsot rögzítik, esetleg valahol elszakad. A hal kénytelen tovább élni 3 horoggal a szájában. Szerintem nincs az a gyógyulási folyamat, ami ezt a 3 horgot kilökné a szájából. 1 horog még kilökődik egy idő után, de három...
cescfabregas2009. 07. 28.Mit kell ezen úgy bepöcceni? Én sem HASZNÁLOK ilyet ti sem HASZNÁLTOK ilyet, önök sem HASZNÁLNAK ilyet....ENNYI!!!
gyufak2009. 07. 28.Nem tudom, h elveznem e ezzel a holmival a halfogast...:( Az biztos, hogy a kifogott hal visszaengedesenek, meg a lehetosege sem merul fel a reklamban, ha csak mar nem filezve. De akkor mar miert nem a tescoban veszi meg a halat, aki ilyet hasznal. pl a tonhal file is nagyon finom rantva.
( Csak azt nem tudom milyen szemmel nezi egy tógazda, ahol a nagyobbtestu halakatat tilos elvinni, ha egy ilyen jatekszert, esetleg beletepnek egy 8as ponty szajaba...)
Pontozni, meg nem tudom mi alapjan kellene ezt a kepet:)
Balázs
Prot2009. 07. 28.Joga mindenkinek van olyat árusítani, ami nem sért törvényt. (Ez sztem konkrétan sérti az általános szabályzatot, persze lehet, hogy én tudom rosszul). Egy dolog a biztos, hogy a gyártó golyói helyén is techno-pufi van. Szívesen belekötném a pelusába ezt az új termékét, és rácsapnék a lovak seggére akik a másik végét őrzik a zsinegnek.
batorib2009. 07. 27.Idézem:
Egyszerű, hatékony komplett pontyozó végszerelék, amely egy etetőkosárból, és alatta 3 db fonott előkére felkötött, közepes méretű pontyozó horogból áll. A csomag tartalmaz még 3 db midi Techno pufit is. Használata során a speciális, bordás kis műanyag kosárba kell az etetőanyagot belenyomni, majd a rövid előkére kötött horgok szárára csupán 1-1 db Techno pufit felfűzni, miközben ügyeljünk arra, hogy a horog hegye és öble szabadon maradjon! Ezek garantáltan, közvetlenül a kosár mellett, felett fognak lebegni, és az abból kioldódó kaját turkáló pontyok számára az (üres) horgok kikerülhetetlenek. A kapás rendkívül vehemes, hiszen a hal saját magát akasztja meg.

Comment: sintér és undorító módszer, nem fogós! 1 horog megakad, a másik kettő meg darabokra szakítja szegény halat..
Rettenetes gúny ez semmi más, a vicctől és poéntól messze áll! Szerencsére én még nem találkoztam olyan horgásszal aki ilyent használ.
Cimbi81 abban igazad van hogy itt tarjuk, de azt gondolom ha valaki elolvassa ezeket a kommenteket, talán leszűr valamit, hogy vannak akikből felháborodást vált ki, és talán nekik van igazuk.
Nem értem hogy árulhatja ezt egy olyan bolt, egy olyan portál, ahol a C&R szinte törvény, ahol neves sporthorgászok cikkeznek szinte nap-mint nap, őket nem érinti negatívan egy ilyen gúnnyal egy lapon szerepelni? hmm....
cimbi812009. 07. 27.1: Ez bizony 1 pont.
2: Azt azonban meg kell jegyeznem, hogy a lehető legnagyobb reklámot így lehet csinálni valaminek, ahogy ebben az esetben történik. Normál esetben az ember megveszi a sporthorgászt, lárja hogy az a szerencsétlen főző írta a cikket, azonnal lapoz tovább... Így pedig napokig az ország egyik legnépszerűbb pecás internetes oldalának címlapján tartjuk..., kb 10x annyi ember számára téve elérhetővé, mint amennyi normál esetben elolvasta volna. Ez ám az igazi ingyen reklám... Szóval szerintem teljesen felesleges túlreagálni a dolgokat, akik használják ezt a szemetet, azok nem a mostani sporthorgászból szereztek róla tudomást és gyanús hogy más egyéb finoságokat pl. gereblyézés stb. is rendszeresen használnak. Másrészt pedig azáltal, hogy ide betesszük megint csak x jómadár számára tettük elérhetővé akik esetleg nem olvasták a sporthorgászt. A sporthorgász pedig az én szememben (és meg merem kockáztatni másokéban sem) most vesztette el a hitelét, hanem már minimum 5 éve, "magas ár" 0 minőség+ de legalább aztán az újság fele szines reklám...
A legjobbakat mindenkinek: Cimbi
malacw2009. 07. 27.Sziasztok! főző úr(?) marketingstratégiájáról teljesen felesleges szót ejtenünk,úgy vélem.Párszor már lejáratta magát(Pó-s harcsái a cölöpön,"süllőzzünk bogánccsal") a szememben.Ami igazából a felháborító,az az,hogy ilyen szépen elevickél a Magyar Horgásztársadalom vizén a maszlagjaival.Remélem,hogy mélyebbre már nem tud süllyedni sem az általam oly nagyra tartott ssh(amit igazából már hónapok óta nem vásárolok),sem pedig főző úr.
Tisztelettel:Tóth Imre
SzKrisztian2009. 07. 27.Éppen, hogy ő teteti be az újságba, és ez neki is, és az újságnak is megéri anyagi oldalról nézve. A gyártó fizet a hirdetőfelületért. Engem csak az zavar, hogy az újság annyira lesüllyed, hogy képes ilyen reklámot is betenni, pedig a címe nem ezt sugallja. Sőt, a többi szakíró is, aki cikket ír bele, mind a C&R-t ösztönzi. Kivéve FP, aki ezt a bogáncsot is gyártja. Éppen ezért nem értem, hogy egy ilyen reklám hogyan kerül bele egy újságba. De hát a pénz...
Carpos2009. 07. 27.Szerintem ez már a kicikizése a C@R filozófiának.
Ez volt az utolsó Sporthorgász amit megvettem,egy ilyen szennyért nem adok 1 forintot sem,és jópár ember van hasonló véleményen.Ha ez nekik jó hogy pár ezer forintos hirdetésért lejáratják magukat akkor csinálják.Remélem azért eljut az emberek véleménye az újság szerkesztőjéhez is.
A bogáncs gyártójáról nem nagyon akarok beszélni,nem ő tehet róla hogy beteszik a hirdetését akármennyi pénzért egy újságba.

squid2009. 07. 27.Se helyesírás, se etika.
Sajnos tudomásul kell venni, hogy a magyar horgászok jelentős része egyszerűen nem nőtt fel a feladathoz. Ami nem más, mint a halak visszaengedése.
Sajnos az esetleges külföldi nézők/olvasók mindenkit ezzel azonosítanak. Magyar zászló, ez nagyon fáj.

Soha többet SH!!!!

Squid
ladikos2009. 07. 27.Ebben az egészben az a szomorú, hogy minél többet beszélnek erről a rettenetről és feltalálójáról, annál többet vásárol belőle a sok paraszt! :(
zsolt111112009. 07. 27.Hali.

Ekkora feneket keríteni a dolognak, felesleges…
Egyébként, ha jól látom egy sima önakasztásos végszerkó, ami mai trendi szerint elfogadott, sőt, kedvelt pontyra fenekezők között.
Ami felháborító az cinikus elnevezés, ez a fricska azoknak, akik több és szebb hal reményébe visszaeresztik a megfogott halakat.

Ui.; Egy egészséges horgásztársadalommal rendelkező közösségben, ahol többségbe vannak a nem halhúsáért lógatok, ott el tudom képzelni, hogy fanyar de kedves szurkálódásnak hat (hathat) egy ilyen néven reklámozott szerkó.
Viszont kishazánkban egészséges viselkedésről, egyáltalán bármiféle horgászkultúráról beszélni? Önmagában csak egy vicc. Egy ilyen alapból „humoros” közegben visszájára fordul minden, és az élcnek szánt megnevezés, veleéig romlott rosszindulatával, felháborító mocskosság érzetével keni be a gyanútlanul nettező hobbistát!

Üdv.
zsolt
umiimma2009. 07. 27.Egyetértek az előttem szólókkal! Ocsmány, szánalmas, felháborító... ezek a szavak jutnak így elsőre az eszembe! Lehetne egy újságnak annyi tisztessége, hogy nem jelentet meg egy ilyen reklámot, ha már a címében szerepel a SPORT szó!
faro2009. 07. 27.Lassan már a vaterás gereblyéző szettet is reklámozni fogja az sh...:/
turtledog2009. 07. 27.Ez az ember beteg. Emlékezzetek, amikor itt a peca.hu-n megjelent a cikk azt undormány találmányairól. Egyből védte magát, ami érthető is de ez már sokkk!!! Ez visszavágás az újság segítségével. Sajnos magyarországon vagyunk, ahol megengedheti magának ez az újság az ilyen hirdetés leközlését. Lassan oda jutunk, hogy bármit lehet csinálni, következmények nélkül.
SzKrisztian2009. 07. 26.Ez a cikk nincs összhangban a cím eredeti jelentésével. Mondjuk a Sikeres szó a címben eléggé arcoskodásnak tűnik. De ez csak az én véleményem...
SzKrisztian2009. 07. 26.Sikeres? Sport?horgász...szerintem ebben az újságban már mind a két dolog megkérdőjelezhető. Ilyen cikk (reklám) leközlése után pláne.
faro2009. 07. 25.Hi Sajó!
Szerintem is felháborító és szánalmas az ilyen reklámnak nevezett sporthorgász provokáció!
Azok akik ilyeneket használnak húshorgászok.
Peca után meg megbeszélik,hogy milyen színű teknós pufiba akadt bele a hal...
Náluk biztos az a király akinek mind a 3 akad...
Nagyon gáz.
korumsanyi2009. 07. 25.Hát ez nem semmi. Ez az újság is elfelejthetné lassan a "sport" szót.
Lehetne csak simán Sikeres Horgász! Abba beleférnek az ehhez hasonló undormány újítások!
Z2009. 07. 25.Ez egy halom szánalom.
Az hagyján,h árulják ezt a szart (mármint a bogáncsot) és reklámozzák, de azért ez nagyon erős.
Gratulálok Főző Péter úrnak.

Ja, és a SPORT(????) horgász magazinnak, h egy ilyen reklámot leközöl.
4esazjo2009. 07. 25.pfff...akkor erröl ennyit! szomoru az biztos!!
SkeletorOne2009. 07. 25.Aaaz igen... Mondjuk úgy, hogy No Comment...:(((
sajo2009. 07. 25.Minap kaptam ezt a képet ,hogy milyen reklám jelent meg az SSH hasábjain reklámként!
Elég sok külföldi újságot és internetes portált olvasok ,de ott nem hogy engednék az effajta reklámot hanem egyenesen kitiltanák!
Erre a szakújságnak nevezett SSH hasábjain "Keccs end Fillézz" felirat a legális rapsic eszközzel!
Hozzáteszem nekem nincs bajom azzal aki elvisz halat a konyhára, mert én is feláldozok néhanapján egy-egy süllőt ,de az ilyen reklám az messzemenőkig felháborító szerintem!
 
A viza íváskor akár 7 millió ikrát is lerakhat, azonban csak 12-18 éves korában éri el az ivarérettséget. Hossza elérheti a 9 métert, súlya pedig az 1500 kilogrammot. Akár 100 éves koráig is élhet.