Galéria
Fotós: petya8
Bassday-Tono.
Bassday-Tono.
Feltöltés dátuma: 2010-11-09
Megosztom
Összpontszáma: 45
Szavazatok száma: 13
Pontátlag: 3.46
Pontozás

1

2

3

4

5
Hozzászólás
qruka2010. 11. 10.A csuka borzasztóan sokszor követi a csalit...hidd el,én nagyon sekély vízben horgászom-és a polaroiddal végignézem sokszor....jön mögötte és figyeli,nézi...néha ha megállítod magad előtt-beáll alá mozdulatlanul...magyarán állok a vízben-és másfél méterre lebeg a csux mellettem...a poppereknek is bizonyos (lsd az én nagyon letisztult vizű) helyeimnél is van jelentősége...pl én rh-val,illetve a fehér -kereszten pirosas színezéssel botrányosan sz..r eredményeket értem el....de a zöldes,ezüstös zöldes,stb-favorit....példa-2 héttel ezelőtt ezüst walkal dobáltam a haver mellett...nádszéleken álltak,rengeteg csux...nekem minden dobásra volt lekövetésem-de 20-50 cmre a csalitól lefaroltak-egyszerűen zavarta őket az ezüst szín az átláttszó vízben...a kezdő pergető barátom meg kezdett rám piritani a zöldes salmo popperével....egymás mellédobáltunk,sokszor 1 méterre volt a 2 csali egymástól...aki mélyebb vízen dobál mit sem sejt az egészből,de tiszta kis vízen ezek nagyon jól láthatóak...ja és a csux ha éhes akár 10 méterről is nekiront a műcsalinak-tehát olyan messziről is képes érzékelni (és látni!!!!) tiszta vízben a csalit...és olyan baromi gyors,hogy sokszor magam sem hiszem,pedig látom....nem okoskodni próbáltam,uff N....ja és B.K-al hvégén együtt nyomtuk a kedvenc titkos helyen-és megállapítottuk hogy ebben a műfajban szép lehetsz,de okos nem:-)
lumpenspinner2010. 11. 10.Ha lehúzod vízszint alá a jointedet, persze,hogy óriási jelentősége van a színeknek,mi a teljesen felszíni dolgokról beszéltünk,nulla merüléssel.Mondjuk,talán csak babonából,de a felszíni csukás cuccaim zömének színe:ft,gt.:)
qruka2010. 11. 10.lumpenspinner-jaja,bocsi én csak a felszíni csukázásra gondoltam,ott nagyon nagyon gyenge....sliderről pár szót-eleinte nem voltam annyira oda érte,de kicsit beletanulva megmutatta a másik arcát:-)...csak a hátsó horoggal a 10 cm-es vízbe,illetve a dzsuvába is bedobom (6 cm-esnek viszonylag keskeny a horga)-és nem olyan vészes,persze floatinggal....basirisky alternativa-kis 5-6 cm-es popperek,tényleg kicsi hátsó horoggal (a horog ne legyen szélesebb mint a test!!!)....és dobhatod a hínarasba...aztán csak kapaszkodj a botba:-)....

Bass:van benne vmi-de a színeknek Óriási jelentősége van....bárki bármit mond(felszíni ,kis mélységű csukázásrol beszélek-viszonylag áttetsző tiszta vízben!!)....ezerszer teszteltük ahol nagyon sok csuka van....zöldes árnyalat,v zöldes esetleg ezüst szín (ez nem mindig)-egymás után szedem őket...fel gfr 2 részes....semmi...csere vissza j9-11p...3-4 azonnal...ugyanazon a helyen,ugyanoda dobálva-5 perc eltéréssel....na és még 1 Hvégén az űber helyemen 3 óra alatt jött 12 (nagyrészt 2esek,1-2 kicsi,1db 3-as...állok a vízben j11mn-el....ugyanott a csukagyilkos,ezerszer bizonyított salmo-pikera-ütés sincs...vissza csere-megint jönnek ezerrel....vmiért nekem a csukaimitációk nem annyira mennek az elmúlt 2 hónapban (pedig nyáron a salmo pike isten volt)....de a sügeres színekért megvesznek....szóval lehet matekozni....sziasztok N
lumpenspinner2010. 11. 10.Qruka! A jittert mi éjjel használjuk csak,jászozni,balinozni,harcsázni.Arra egészen jó,de a csukára én is kudarcot vallottam vele.Popperekkel kapcsolatban nekem meg egy egyszerű storm kulcstartó vált be legjobban.A slider a nagy szerelem nékem csukára,és ezekkel kapcsolatban én meg azt tapasztalom,hogy a felszínen rengeteg az elhibázott akció rájuk,de ha van hely,és egy kicsit sikerül lejjebb rántani,akkor egyből a torkán akad.Talán ezért is jobbak a kisebbek,mert könnyebb lecibálni őket néhány tíz cm-re a felszín alá,mert egy hetest,vagy pláne a tízest,már eléggé kutya munka megmeríteni.:) Sőt,nem egyszer a saját szememmel láttam,hogy a csuka csukott(!) szájjal bökte meg a felszínen táncoltatott cuccot,majd egy jó burvány kíséretében odébbált.:) A basiriskynek meg azért megvan az az előnye,hogy olyan körülmények között is húzhatod,ahol már semmi sem megy el.Bass222-nek meg teljesen igaza van szerintem is a színekkel kapcsolatban a felszíni cuccoknál.

Üdv.:ls
bass2222010. 11. 10.Gyönyörű csali, de lássuk be ami nem a hasa a poppernek, az nem a halaknak szól, hanem a horgászoknak. Gyönyörű élethű szemek, élénk pöttyök a háton de ezekkel sztem egy csuka sem szemez. Ettől függetlenóül baromi jól néz ki és biztosan nagyon fogós is.
qruka2010. 11. 09.Ja és még 1 számomra (illetve barátaim által is osztott ) igazság....az igazán szebbek nem jönnek fel sokszor a felszíniért-még ha csak 10 cm van a hínár felett-és akkor feldobom a 2részeseket-salmo pike v.rapalaj9-11-és lassan ,kicsit rángatva-jerkelve előjönnek alóla....nem tudom miért-de ez van a kedvenc helyemen-a nagyok (4-5 felett) ritkán vették le a popit,a slidert,és 2 részest gyakrabban....N
Z2010. 11. 09.Szedj össze néhány havert, vigyetek egy reflektort, marék csapágygolyót, csúzlit.
Este, sötétbe világítsatok rá a parasztokra akik lopják a halat, és lőjétek csapágygolyóval. :)
qruka2010. 11. 09.Hozzászólnék Urak,ha lehet....nagyon nagyon sok felszíni csuka után nekem az idén szinte toronymagasan a zara spook vált be-de a csörgős változatban....mindennel dobáltunk haverokkal,nemegyszer 50-60 akció egy nap!!!!és szinte mindig nekem lett igazam,ez hozta a legtöbbet....illetve a zöldes popperek (pl.kicsi 6 cm-es decathlonban vett csörgős)...jitter egyáltalán nem volt yó-sőt sz..r,illetve a basyriskit dobáltuk Bokor K-al (fekete színben)-és mikor hullára fogtuk magunkat csukákkal,nekem volt rá 1!!!! rávágásom....megvoltam halva érte,és a Karesz lehozott egyet,de mondom akkora csalódás volt...phuuu....ja és a hónap favoritja-kis slider(6cm floating)sügérszínben,első horog le,és a 10!!! cmes vízben is elmegy-és hihetetlen fogós a hínarasban,dzsinndzsában-bár az 1 horog miatt sok elköszön-de sebaj....sziasztok,N
synergy2010. 11. 09.Aki haszonszerzés címén megy ki horgászni, halászni...vagy, h több legyen a hűtőbe halból mint a vizeinkbe!:(
Z2010. 11. 09.Kik szűrték le?
synergy2010. 11. 09.Húú látom megy a duma, ilyen csali-olyan halra!
Mutassatok már 1 halat, keresek vmi csalit és megfogom...erre már nemigen van hal, leszűrték!:S:S:S
:D:D
Z2010. 11. 09.Fent van. :)
petya82010. 11. 09.Zéé! Nem teszed fel a Tono-s halat?:)
Z2010. 11. 09.Én a Bugbugot eladtam.
Még csak hozzá se szagolt soha semmi....
Pedig dobáltam vele nem keveset.
Z2010. 11. 09.Hehe. Én már fogtam is vele halat!
És nagyon sok akcióm volt rá. Olyankor mikor mást le sem szartak....
petya82010. 11. 09.Na,eglyan Bug-Bug-al szemezek már rég óta!
Insulator2010. 11. 09.Imóca !!
Az igazság viszont az, hogy a JitterBug a "radar" ami megkeresi és jelzi a halat, a BUGBUG meg megfogja azt is amit nem akarsz!!! Te dobálj Jitter-rel, én meg lefogom a pályát BugBug-gal. Főleg ha 360 fokban szabad a pálya és bárhová dobhatok... :-))))
petya82010. 11. 09.Aha! Igazad van!:)
lumpenspinner2010. 11. 09.Petya! Egy ilyen típusú csalit szerintem nem lehet kiváltani egy popperrel,vagy egy doggal.Bizonnyal ennek is megvan a megfelelő helye,és ideje,de véleményem szerint ezt egy jitter simán tudja helyettesíteni.A horog mindenesetre igen szimpatikus nekem,meg talán ez a konstrukció tartósabbnak is tűnik mint egy csavarozgatott jitterbug.
petya82010. 11. 09.Nem,sajnos nem környéki!
Csak nyáron volt alkalmam rendesen lejárni Zagyvára,Szajoli Holt-Tiszára!
Megismerkedtem ottani emberekkel,velük mentem!
Amúgy Pest megyei vagyok!
Insulator2010. 11. 09.peta Te hol pecázol ???? Szolnoki vagy, esetleg környékbeli????
petya82010. 11. 09.Igazad van Insulator!
Mind két felvetésedben....nem a legjobb csali...harcsa,süllőrablások közepette se vette le semmi....lehet csak a bevontatással volt gond....nem tudom!
ÉS a szezon sem volt rá a megfelelő...az biztos!
Felszínen,popp,walk...sztem többet érhet,de valjuk be ha megtalálod a megfelelő alkalmat,biztos fogós lehet!:)
Insulator2010. 11. 09.Sajnos az idén ha 2x feltettem sokat mondok. Nem volt rá megfelelő szezon. Egyébként kissé túlmisztifikáltnak érzem ezt a csalit. Szerintem ven ennél jobb csali is a dobozomban, ha felszínen kell csalogatni.
petya82010. 11. 09.Igazi felszíni harcos!
Rapman232010. 11. 09.Nekem tetszik!
 
A compó pikkelyeinek zselatintartalma olyan magas, hogy akár pucolás nélkül is bedobható a halászlébe, a hő hatására azok feloldódnak és még karakteresebbé, kihűlés után pedig kocsonyássá teszik a levest (lsd. Halkocsonya).