bogrács
SAJTOS PONTYSZELET VAJBAN SÜTVE
Receptet feltöltötte: admin
SAJTOS PONTYSZELET VAJBAN SÜTVE
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

80 dkg tisztított ponty

8 dkg vaj
1 dl rajnai rizling
10 dkg trappista sajt
1 dl tejszín
1/2 csomó metélőhagyma

Elkészítési módja:

1. A megtisztított pontyot négy egyforma vastag szeletre vágom és besózom.
2. Vajjal kikent tűzálló tálba kevés bort öntök, belefektetem a halszeleteket, és fedő alatt kissé megpárolom.
3. Közben lereszelem a sajtot. Belekeverem a tejszínbe a finomra összevágott metélőhagymával együtt.
Megsózom, és a félig párolt halszeletek tetejére öntöm.
4. Forró sütőbe tolom a tálat, és addig sütöm, amíg a tejszínes sajt kissé meg nem pirul rajta.
5. Vajas, főtt burgonyával tálalom.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.