bogrács
Orfűi lecsós ponty
Receptet feltöltötte: nopi
Orfűi lecsós ponty
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1 kg ponty vagy amur só 2 kis fej vöröshagyma 10 dkg kész lecsó 1 tojás 30 dkg gomba 5 dkg vaj 1/2 csomó petrezselyemzöld 1/2 dkg törött bors 1 dl tejszín 2 evőkanál liszt

Elkészítési módja:

1. A halat filézem, megmosom és félreteszem. 2. A fejéből, a csontokból és az egyik hagymából hallevet főzök. Amikor a lé elég ízes, leszűröm. 3. A filékből szép szeleteket vágok. A leesett halhúsdarabokat ledarálom. Vöröshagymával, lecsóval, tojással tölteléket készítek belőle, és megtöltöm vele a halszeleteket, majd alufóliába becsavarom és a hallében megfőzöm. 4. Közben a megtisztított, felszeletelt gombát a vajban sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel, törött borssal megpirítom. A megfőtt haltekercseket kiszedem. 5. A hallét tejszínes-lisztes habarással besűrítem. Tálaláskor a halat a mártással leöntöm, és a gombát a tetejére teszem. Sós burgonya köretet adok hozzá.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Halak esetében alapvetően kétféle pikkelyt különböztetünk meg. Az egyik a reszelős felületű fésűs (ctenoid) pikkely, mely a hazai halfauna tekintetében többek között a sügérnél tapasztalható. Míg a másik, a kerekded geometriájú, sima felületű úgynevezett kerek (cycloid) pikkely, mely például a pontyra jellemző.