bogrács
Székely tormás csuka
Receptet feltöltötte: fisher
Székely tormás csuka
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1 közepes csuka(1,5-2 kg), 1szál torma, 2 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1gerezd fokhagyma, 1evőkanálliszt, szemes bors, só

Elkészítési módja:

A megtisztított csukát alaposan besózzuk és állni hagyjuk(1órát). A vöröshagymát a vegyes és a vegyes zöldségeket felszeleteljük és sós vízben félpuhára főzzük. Beletesszük a halat és néhány szem egész borsot. Lassú tűzön addig főzzük míg a hal megpuhul, akkor a halat kiszedjük, tálra tesszük és melegen tartjuk. Egy edényben vajat olvasztunk és rátesszük a reszelt tormát, meghintjük liszttel, majd felöntjük a hal főzőlevével. Mártás sűrűségűre forraljuk és a halra öntve tálaljuk.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A horgászorsót a III. századi Kínában találták fel. Európában mégis csak a XVIII. század folyamán kezdett elterjedni. A multipikátoros orsót Kentucky állambeli George Snyder órásmester gyártotta le először. Az állódobú orsó műszaki tervét Alfred Holden Illingworth angol úriember készítette el.