bogrács
Afrikai harcsa indiai módra
Receptet feltöltötte: nopi
Afrikai harcsa indiai módra
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

» 80 dkg harcsa- vagy afrikai harcsafilé » 4 dl natúr joghurt » 1 mk. chilipor vagy Piros Arany » 1 kisk. só » 1 mk. őrölt fekete bors » 1 evők. citromlé » csipet őrölt köménymag és szegfűszeg » csipet gyömbérpor és currypor » 2 gerezd zúzott foghagyma » 4 pitakenyér

Elkészítési módja:

A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és felkockázzuk. A joghurtot és a fűszereket összedolgozzuk, ezzel bepácoljuk a halat és egy napra hűtőbe tesszük. Ezután lecsöpögtetjük, egy tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe rakjuk egy negyed órára közepes hőmérsékleten. A páclevet és a tepsiben maradt szaftot összeöntjük, majd folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük. A pitát megmelegítjük, elosztjuk rajta a halkockákat és rákanalazzuk a szaftot.

Hozzászólások
nopi2009.12.17.Hozzávalók:
40dkg liszt
2dkg élesztő
1,5 csésze langyos víz
2 teáskanál cukor
1ek.étolaj
2 teáskanál só

Elkészítés:
A lisztet egy nagy edénybe szitáljuk,az olajat,sót hozzákeverjük.Fél csésze langyos vízbe rakjuk a cukrot elkeverjük,majd belemorzsoljuk az élesztőt,és felfuttatjuk.Ezután a liszthez öntjük az élesztőt,és a maradék vizet is.Jól összedolgozzuk,és szobahőmérsékleten megkelesztjük.Miután megkelt kb. 10-12 részre osztjuk,és még 15-20 percig hagyjuk kelni,míg a golyók duplájukra kelnek.(Konyharuhával letakarhatjuk.)Ezután a golyókból kerek lapokat formálunk kb.1-1,5cm vastagok legyenek.Olajjal kikent tepsibe rakjuk a lapokat,és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.Alulról a második sinen 4 percig sütjük az egyik oldalát,majd 4 percig a másikat is.Fehérnek,és puhának kell lennie.Kihülés után nylon zacskóba téve le lehet fagyasztani,hetekig eláll,de fagyasztás nélkül is ajánlatos zacskóba tárolni,mert így nem szárad ki.

Tanácsok:
A tepsit nem kell lisztezni,mert akkor beleragad!
korumsanyi2009.12.11.Ezt ki fogom próbálni! Baromi jól néz ki! Nem tudsz esetleg pitareceptet hozzá? Szeretném azt is inkább házilag elkészíteni.
Halak esetében alapvetően kétféle pikkelyt különböztetünk meg. Az egyik a reszelős felületű fésűs (ctenoid) pikkely, mely a hazai halfauna tekintetében többek között a sügérnél tapasztalható. Míg a másik, a kerekded geometriájú, sima felületű úgynevezett kerek (cycloid) pikkely, mely például a pontyra jellemző.