bogrács
Afrikai harcsa indiai módra
Receptet feltöltötte: nopi
Afrikai harcsa indiai módra
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

» 80 dkg harcsa- vagy afrikai harcsafilé » 4 dl natúr joghurt » 1 mk. chilipor vagy Piros Arany » 1 kisk. só » 1 mk. őrölt fekete bors » 1 evők. citromlé » csipet őrölt köménymag és szegfűszeg » csipet gyömbérpor és currypor » 2 gerezd zúzott foghagyma » 4 pitakenyér

Elkészítési módja:

A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és felkockázzuk. A joghurtot és a fűszereket összedolgozzuk, ezzel bepácoljuk a halat és egy napra hűtőbe tesszük. Ezután lecsöpögtetjük, egy tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe rakjuk egy negyed órára közepes hőmérsékleten. A páclevet és a tepsiben maradt szaftot összeöntjük, majd folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük. A pitát megmelegítjük, elosztjuk rajta a halkockákat és rákanalazzuk a szaftot.

Hozzászólások
nopi2009.12.17.Hozzávalók:
40dkg liszt
2dkg élesztő
1,5 csésze langyos víz
2 teáskanál cukor
1ek.étolaj
2 teáskanál só

Elkészítés:
A lisztet egy nagy edénybe szitáljuk,az olajat,sót hozzákeverjük.Fél csésze langyos vízbe rakjuk a cukrot elkeverjük,majd belemorzsoljuk az élesztőt,és felfuttatjuk.Ezután a liszthez öntjük az élesztőt,és a maradék vizet is.Jól összedolgozzuk,és szobahőmérsékleten megkelesztjük.Miután megkelt kb. 10-12 részre osztjuk,és még 15-20 percig hagyjuk kelni,míg a golyók duplájukra kelnek.(Konyharuhával letakarhatjuk.)Ezután a golyókból kerek lapokat formálunk kb.1-1,5cm vastagok legyenek.Olajjal kikent tepsibe rakjuk a lapokat,és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.Alulról a második sinen 4 percig sütjük az egyik oldalát,majd 4 percig a másikat is.Fehérnek,és puhának kell lennie.Kihülés után nylon zacskóba téve le lehet fagyasztani,hetekig eláll,de fagyasztás nélkül is ajánlatos zacskóba tárolni,mert így nem szárad ki.

Tanácsok:
A tepsit nem kell lisztezni,mert akkor beleragad!
korumsanyi2009.12.11.Ezt ki fogom próbálni! Baromi jól néz ki! Nem tudsz esetleg pitareceptet hozzá? Szeretném azt is inkább házilag elkészíteni.
A süllő (Sander lucioperca) világrekordját Friedrich Kraus tartja 1990-ben fogott 116 cm hosszú, 18,70 kilogrammos zsákmányával. A fogás a Duna ausztriai szakaszán történt.