bogrács
ANGOLNA BAKONYI MÓDRA
Receptet feltöltötte: admin
ANGOLNA BAKONYI MÓDRA
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

80 dkg tisztított angolna       
1 dl tejföl

6 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
16 dkg gomba
1 evőkanál
pirospaprika
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 evőkanál liszt

Elkészítési módja:

1. A megtisztított angolnát 2 cm széles darabokra vágom, besózom, és felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.
2. A füstölt szalonnát kockára vágom, és egy serpenyőben kiolvasztom. A zsírján megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a szeletekre vágott gombát, megsózom, és addig    párolom, amíg a gomba leve elpárolódik. Pirospaprikával megszórom, összekeverem; kevés halalaplével vagy vízzel azonnal felengedem, és beleteszem a kockára vágott, meghámozott    paradicsomot és a zöldpaprikát. Tovább párolom.
3. Az angolnadarabokat lisztbe mártom, majd hirtelen elősütöm, és a párolódó mártáshoz adom. Ezután az ételt már nem keverem, csak rázogatom; addig párolom, amíg az angolna meg nem   puhul. Tejfölös habarással sűrítem, vigyázva, nehogy a hal összetörjön vagy a mártás csomós  legyen, és még egyszer fölforralom.

Hozzászólások
Pityu2007.11.30.Ha a habarás után tesszük bele a halat akkor nem fog összetörni!A habarást célszerű átszűrni és hőkiegyenlítést végezni mielőtt az ételhez adjuk,így nem lesz csomós!
Hőkiegyenlítés:a forró étel levéből kiveszünk és lassan adagolva a habaráshoz keverjük,majd az egészet visszaöntjök a behabarandó ételbe.
A halak színét a bőrükben termelődő különféle színsejtek aránya határozza meg. Ha egy faj irharétegében nagy mennyiségű guanin termelődik, akkor a hal színe ezüst lesz. Ha melanin sejtekből van több, fekete vagy barna lesz a bőrszín. Sárga szín akkor fordul elő, ha a xantofill színsejt dominál, míg piros akkor, ha az eritrofill van nagyobb számban jelen.