bogrács
ANGOLNAPAPRIKÁS
Receptet feltöltötte: admin
ANGOLNAPAPRIKÁS
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1,5 kg angolna                  
8 dkg zsír                        
5 dl tejföl                        
12 dkg vöröshagyma
3 gr bors
2 dkg paprika
3 dkg  liszt
zöldpaprika

körethez 0,75 kg burgonya

Elkészítési módja:

A halat megtisztítjuk, beirdaljuk és feldaraboljuk. Sóval és borssal bedörzsöljük, majd állni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk, olajban sárgára pirítjuk, pirospaprikával megszinezzük, kevés vízzel felöntve felforraljuk. A halszeleteket egy tűzálló tálba rakjuk, majd ráöntjük az imént elkészített levet és a liszttel elkevert tejfölt. Forró sütőben 30 percig pároljuk.
Sósburgonyával tálaljuk.

Hozzászólások
alvaro752009.10.31.Ez finom lehet,egyszer kipróbálom.
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.