bogrács
ANGOLNAPAPRIKÁS
Receptet feltöltötte: admin
ANGOLNAPAPRIKÁS
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1,5 kg angolna                  
8 dkg zsír                        
5 dl tejföl                        
12 dkg vöröshagyma
3 gr bors
2 dkg paprika
3 dkg  liszt
zöldpaprika

körethez 0,75 kg burgonya

Elkészítési módja:

A halat megtisztítjuk, beirdaljuk és feldaraboljuk. Sóval és borssal bedörzsöljük, majd állni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk, olajban sárgára pirítjuk, pirospaprikával megszinezzük, kevés vízzel felöntve felforraljuk. A halszeleteket egy tűzálló tálba rakjuk, majd ráöntjük az imént elkészített levet és a liszttel elkevert tejfölt. Forró sütőben 30 percig pároljuk.
Sósburgonyával tálaljuk.

Hozzászólások
alvaro752009.10.31.Ez finom lehet,egyszer kipróbálom.
A csuka szinte egész évben táplálkozik, kivétel ez alól az ívás illetve a fogváltás időszaka, mely a nyári hónapokban esedékes. Ez a fiziológiai folyamat egy hónapig tart és teljes böjtre kényszeríti ezt az egyébként falánk ragadozót. Ennek ellenére a csuka hazánk egyik leggyorsabban fejlődő hala, ideális esetben akár 200 nap alatt is elérheti a 45-50 cm-es hosszt.