bogrács
Bakonyi harcsa paprikás
Receptet feltöltötte: luciusz
Bakonyi harcsa paprikás
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

2 kg harcsafilé,10 dkg füstölt szalonna,1db paradicsom,2db paprika,40dkg csiperke gomba,só,bors,füszerpaprika,tejföl,1nagyobb fej vöröshagyma ,fokhagyma,pirosarany.

Elkészítési módja:

A füstölt szalonnát zsirjára pirítjuk,majd beletesszük az apróra vágott hagymát és aranysárgára piritjuk.Beletesszük az apróra vágott paprikát paradicsomot,fokhagymát a pirosaranyat füszereket és egy kevés vizzel felöntve kb egy órát főzöm.Ha van rá lehetőség botturmixal turmikszoljuk össze hogy krémesebb legyen.Rátesszük az előre lesózott és kockákra vágott harcsafilét és a négybe vágott gombát kb 15 percig főzzük,és rátesszük a tejfölt amit finoman összekeverünk a paprikással.Mégegyszer felforraljuk és lehet tálalni,vajas galuskával.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.