bogrács
Bakonyi harcsa paprikás
Receptet feltöltötte: luciusz
Bakonyi harcsa paprikás
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

2 kg harcsafilé,10 dkg füstölt szalonna,1db paradicsom,2db paprika,40dkg csiperke gomba,só,bors,füszerpaprika,tejföl,1nagyobb fej vöröshagyma ,fokhagyma,pirosarany.

Elkészítési módja:

A füstölt szalonnát zsirjára pirítjuk,majd beletesszük az apróra vágott hagymát és aranysárgára piritjuk.Beletesszük az apróra vágott paprikát paradicsomot,fokhagymát a pirosaranyat füszereket és egy kevés vizzel felöntve kb egy órát főzöm.Ha van rá lehetőség botturmixal turmikszoljuk össze hogy krémesebb legyen.Rátesszük az előre lesózott és kockákra vágott harcsafilét és a négybe vágott gombát kb 15 percig főzzük,és rátesszük a tejfölt amit finoman összekeverünk a paprikással.Mégegyszer felforraljuk és lehet tálalni,vajas galuskával.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A világ halfajokban leggazdagabb családja a pontyféléké, 1500-nál is több alfajt számlál. Megtalálhatók a trópusi- és mediterrán égövben éppúgy mint a sarkvidéken túli édesvizekben. Eredetileg Afrikában, Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában voltak őshonosak, mára azonban a mesterséges telepítéseknek köszönhetően az összes kontinensen fellelhetők.