bogrács
BALATONI SÜLLŐ HIDEGEN
Receptet feltöltötte: admin
BALATONI SÜLLŐ HIDEGEN
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

4 db 30 dkg-os süllő
1 doboz bébikukorica
2 db citrom
1 kis üveg gyöngyhagyma
2,5 dl fehérbor
8 szem gombakonzerv
20 dkg vegyes zöldség
fél szál kígyóuborka
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj

2 dl tartármártás
őrölt bors
4 dkg piros kaviár
babérlevél
4 db fürjtojás

Elkészítési módja:

Az előkészített, tisztított süllőket kívül-belül besózzuk, citromlével bedörzsöljük. Majd a fejét és a farkát összekötve gyűrű alakúra formázzuk. Alaplevet főzünk vízzel, fehérborral, vegyes zöldséggel, hagymával, babérlevéllel. Ebbe helyezzük az előkészített süllőket, és lassú lángon mintegy 8-10 percig főzzük, saját levében hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a hal, elkészítjük azt a    salátát, amelyet a hal közepére fogunk tálalni. Az olajbogyót, a gyöngyhagymát, a gombát és a bébikukorica konzervet keverőtálba tesszük. Ízesítjük sóval, borssal, olívaolajjal és citromlével. A lecsepegtetett süllőket tányérra tálaljuk, a közepüket megtöltjük a salátával. Fürjtojással és citrommal díszítjük, melléöntjük a tartármártást, melyre piros kaviárt halmozunk

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A süllő ívása márciusban, áprilisban történik. Ikráit a fák vízbe nyúló gyökérzetére rakja le, és a hím kikelésig őrzi őket. Gyakran előfordul, hogy ívása a kedvezőtlen víz- és hőmérsékleti viszonyok miatt elhúzódik. Ez jelentős kárt okozhat a leendő állományban, hiszen az akkor már leívott keszegek ivadékai „kinőnek” a süllő szájából, vagyis nincs mivel táplálkoznia.