bogrács
FOGASSZELET FURMINTMÁRTÁSSAL
Receptet feltöltötte: admin
FOGASSZELET FURMINTMÁRTÁSSAL
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1,6 kg fogas

10 dkg vegyes zöldség
1 kis fej vöröshagyma
1/2 babérlevél
2-3 szem feketebors
2 dkg. vaj
1 dl fehérbor
4 adag furmintmártás

Elkészítési módja:

1. Megtisztítom, felbontom a fogast, a belső részét eltávolítom. Megmosom. A fejét levágom, és megnyúzom. Gerinccsontjáról a két filét éles késsel levágom. A filéket felszeletelem és besózom.
2. A halfejet és a gerinccsontot lábasba teszem. Hozzáteszem a megtisztított, vékony karikákra felszeletelt vegyes zöldséget, a vöröshagymát, a babérlevelet és a borsot. Felöntöm 1 liter vízzel és kb. 30 percig főzöm a halalaplevet.
3. Kivajazott tepsibe teszem az előkészített halfiléket, ráöntöm a bort és annyi halalaplevet, amennyi ellepi. Lefedve, gyenge tűzön kb. 10-15 perc alatt megpárolom.
4. Tálaláskor a halszeleteket bevonom a külön elkészített furmintmártással, és petrezselymes, vajas burgonyával körítem

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.