bogrács
GOMBÁS PONTY TEPSIBEN
Receptet feltöltötte: admin
GOMBÁS PONTY TEPSIBEN
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

60 dkg burgonya
25 dkg Ráma margarin
1,5 kg-os ponty

1 mokkáskanál törött bors
20 dkg vöröshagyma
30 dkg gomba
2 zöldpaprika
4 dl tejföl

Elkészítési módja:

1. A vékony korong alakúra szeletelt krumplival beterítem a margarinnal vastagon kikent tepsi alját. Erre ráfektetem a pontyot, amit 2 ujjnyi szélességben a gerincig bevagdostam. Kívül-belül           megsózom, és meghintem borssal. A bevágásokba nyomkodom a finomra vágott hagymát és      egy-egy vékony csík margarint.
2. Ezután a gondosan megmosott és vékonyra szeletelt gombát és zöldpaprikát elterítem a hal körül. Megsózom, és kevés borssal meghintem.
3. Végül meglocsolom tejföllel, és a maradék margarint a tetejére morzsolom.
4. Először közepesen forró sütőben kb. 25-30 percig fóliával letakarva párolom az ételt, majd a fóliát levéve forró. (220 °C-os) sütőben ropogósra, barnára sütöm a tetejét.

Hozzászólások
halaskarcsi2013.12.15.Jónak tünik a recept,de én beirdalnám rendesen a halat,úgy nem lesz szálkás.Gyorsítani lehet a sütést, ha a krumplit előbb félig megfőzzük,úgy terítjük a tepsibe.
garaitamas2009.12.20.Nagyon szuper volt ki próbáltam, és ízlett az egész családnak!
carphanter2008.08.15.Jól hangzik,és néz ki a kaja.Én hiányoltam a fűszereket és a fokhagymát.
Kipróbálom egy kis módosítással.
A csukaivadék, amikor eléri a 20 mm-es hosszt az addig kerekesférgekből és planktonszervezetekből álló étrendje jelentősen megváltozik. Átvált ragadozó életmódra. Amennyiben nem elég sikeres az erre az időszakra eső pontyfélék ívása, a csukák közti kannibalizmus jelentős méreteket ölthet.